Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι είναι όντως λίγο μπερδεμένη η λύση που έδωσα αν δεν ξέρεις ολοκληρώματα, αλλά σου εξηγεί 'μαθηματικά' το έργο της Fεπ. Σκέψου να κάνεις το άλλο. Πάρε μια τυχαία χρονική στιγμή t, 0<t<T/4, και εφάρμοσε για αυτή ΘΜΚΕ (αλλά τελικά η συνισταμένη είναι μηδέν. Οπότε πως αποθηκεύεται το έργο της F' στο σώμα ως δυναμική ενέργεια, εφόσον και η δύναμη επαναφοράς παράγει (αρνητικό) έργο;;;
Προφανώς. Η συντηρητική Fεπαναφοράς (και άραΚαταρχάς αυτό που βρήκες είναι το έργο που χρειάζεται το ελατήριο για να φτάσει μέχρι το άκρο. Η δυναμική ενέργεια θέλει και ένα πλην.
Επίσης, έκανες πολλές πράξει που ουσιαστικά δεν χρειάζονται.
Πες πως είμαι παιδί τρίτης λυκείου. Εξήγησέ μου γιατί τα όρια ολοκλήρωσης είναι διαφορετικά σε κάθε μέλος, και εξαρτώνται από την 'ποσότητα' που είναι στο διαφορικό. Μην ξεχνάς ότι στα μαθηματικά 3ης λυκ, και στα δύο μέλη τα όρια ολοκλήρωσης πρέπει να είναι τα ίδια. Βέβαια, δεν λέω πως εγώ το απέφυγα στην λύση μου.Έχεις
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
saktop
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Στα ελατήρια η D=k είναι σταθερή και ανεξάρτητη της μάζας του ταλαντώμενου σώματος, οπότε σε αυτή την περίπτωση η απάντηση είναι όχι. Αν ο ταλαντωτής δεν είναι ελατήριο, ενδεχομένως η D άρα και η ενέργεια να επηρεάζεται από τη μάζα και να διπαλσιαστεί.λοιπον εχω μια απορια..Οταν λεμε οτι η ολικη ενεργεια της ταλαντωσης ειναι σταθερη(Εολ) και ειναι αναλογη του τετραγωνου του πλατους της ταλαντωσης εννοουμε οτι εξαρταται ΜΟΝΟ απο αυτο; αν για πχ μας λεει η ασκηση οτι η μαζα διπλασιαζεται και δεν αναφερει τιποτα για το πλατος ,τοτε συμφωνα με τον τυπο Ε=1/2DA² ,οπου D=mω² ,θα διπλασιαστει και η Ε ή οχι;
Ricky
Εκκολαπτόμενο μέλος
λοιπον εχω μια απορια..Οταν λεμε οτι η ολικη ενεργεια της ταλαντωσης ειναι σταθερη(Εολ) και ειναι αναλογη του τετραγωνου του πλατους της ταλαντωσης εννοουμε οτι εξαρταται ΜΟΝΟ απο αυτο; αν για πχ μας λεει η ασκηση οτι η μαζα διπλασιαζεται και δεν αναφερει τιποτα για το πλατος ,τοτε συμφωνα με τον τυπο Ε=1/2DA² ,οπου D=mω² ,θα διπλασιαστει και η Ε ή οχι;
Η ολικη ενεργεια της ταλαντωσης ειναι επισης Ε=1/2 m (Vmax)^2. Αρα αν δε δινει καμια αλλη πληροφορια, ο διπλασιασμος της μαζας θα δωσει διπλασιασμο της Ε.
Joaquín
Διάσημο μέλος
Η ολικη ενεργεια της ταλαντωσης ειναι επισης Ε=1/2 m (Vmax)^2. Αρα αν δε δινει καμια αλλη πληροφορια, ο διπλασιασμος της μαζας θα δωσει διπλασιασμο της Ε.
Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που λες είναι σωστό.
Άλλωστε θα ήταν παράλογο να βγάζουμε άλλο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας σχέσεις μεταξύ διαφορετικών μεγεθών.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος
μπραβο ρεΠρώτο διαγώνισμα Φυσική Κατεύθυνσεις στην ΑΑΤ και στα Ελατήρια --> 95%. Νιώθω πολύ χαρούμενος. Τα θέματα τα έχω όποιος θέλει μου στέλνει pm να του τα δώσω.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
μπραβο ρε
Ευχαριστώ!
debbieduck
Νεοφερμένος
Mr.Blonde
Πολύ δραστήριο μέλος
Συγχαρητηρια,απλως μην επαναπαυεσαι γιατι εγω στο πρωτο διαγωνισμα φυσικης ειχα γραψει 100,αλλα δεν τα πηγα καλα στο τελος,τουλαχιστον οσο ηθελα.Πρώτο διαγώνισμα Φυσική Κατεύθυνσεις στην ΑΑΤ και στα Ελατήρια --> 95%. Νιώθω πολύ χαρούμενος. Τα θέματα τα έχω όποιος θέλει μου στέλνει pm να του τα δώσω.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Συγχαρητηρια,απλως μην επαναπαυεσαι γιατι εγω στο πρωτο διαγωνισμα φυσικης ειχα γραψει 100,αλλα δεν τα πηγα καλα στο τελος,τουλαχιστον οσο ηθελα.
Ναι το γνωρίζω ότι δεν πρέπει να επαναπάβομαι.
Πρώτο διαγώνισμα Φυσική Κατεύθυνσεις στην ΑΑΤ και στα Ελατήρια --> 95%. Νιώθω πολύ χαρούμενος. Τα θέματα τα έχω όποιος θέλει μου στέλνει pm να του τα δώσω.
μπορεις να μου τα στειλεις για να παρω μια ιδεεα??? γραφω την δευτερα....
marr12309
Νεοφερμένος
στειλτα και σε μενα αν μπορεις γιατι κανω ηλεκτρικες και αμειωτες και νομιζω τα εχω ξεχασει ολα απ'τις μηχανικεςΠρώτο διαγώνισμα Φυσική Κατεύθυνσεις στην ΑΑΤ και στα Ελατήρια --> 95%. Νιώθω πολύ χαρούμενος. Τα θέματα τα έχω όποιος θέλει μου στέλνει pm να του τα δώσω.
xrictian
Νεοφερμένος
maniavas
Εκκολαπτόμενο μέλος
natalia2212
Νεοφερμένος
Όταν πάει προς την χ2 η ταχύτητα γιατί είναιαρνητική????!
fretoe
Δραστήριο μέλος
Υλικό σημείο εκτελεί αατ πλάτους 0.2 μ και περιόδου π.να βρεθεί το ελάχιστο χρονικό διάστημα για να πάει το υλικό σημείο από την χ1=0.1 μ στην χ2=-0.1 μ αν δίνεται ότι το σημείο περνάει από την χ1 κινούμενο κατά την αρνητική κατεύθυνση
Όταν πάει προς την χ2 η ταχύτητα γιατί είναιαρνητική????!
Δεν ειναι υπαρχει αρνητικη ταχυτητα, Το προσημο δηλωνει απλα προς τα που κινειται το κινητο. Και αφου λοιπον κατευθυνεται προς μια αρνητικη φορα, η ταχυτητα ειναι αρνητικη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 307 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- exotic xo
- Qwerty 0
- userguest
- ioanna2007
- Hased Babis
- Corfu kitty
- trifasikodiavasma
- nearos
- Joji
- Reader
- jellojina
- BatGuin
- suaimhneas
- Debugging_Demon
- panosT436
- bibliofagos
- Maynard
- Scandal
- bboys
- georgetherrr
- Ness
- sophiaa
- mir
- Than003
- Vasilis125
- pnf292
- synthnightingale
- sakplat
- iiTzArismaltor_
- Chrisphys
- thepigod762
- Nala
- Γατέχων
- vasilis2000
- peter347
- Sofos Gerontas
- chester20080
- Greg25
- woasibe
- Magigi
- angela_k
- BiteTheDust
- Startx0
- MR WHITE
- Panatha mono
- bill09876
- Wonderkid
- Marel
- Chris180
- Claire05
- TheNorth
- estrela
- Marianna.diamanti
- love_to_learn
- carnage
- sotirislk
- ένας τυχαίος
- Μήτσος10
- Lifelong Learner
- Jimpower
- Kate1914
- phleidhs
- Chemwizard
- Mara2004
- GeorgeKarag
- phoni
- Mary06
- Lia 2006
- Νομάρχης
- Γιώτα Γιαννακού
- PanosApo
- Ilovemycats27
- Jesse_
- Leo komm
- Anonymous1
- giannis256
- spring day
- Mewmaw
- Mariamar
- Pharmacist01
- Kitana
- Vicky13
- mitskification
- ΜΑΡΙΠΟΖΑ
- denjerwtithelwhelp
- BillyTheKid
- Abiogenesis
- arko
- arapakos
- Marcos.Kis
- Nick_nt
- Alexecon1991
- Physicsstudent
- anna05
- katia.m
- Deneimaikala
- shezza94
- Fanimaid123
- το κοριτσι του μαη
- user-2
- Unboxholics
- tsiobieman
- Alex53
- Helen06
- T C
- eukleidhs1821
- VFD59
- xrisamikol
- lepipini
- ioanna06
- PanosBat
- rempelos42
- koukdespoina2004
- Antzie
- george777
- brizoulis
- qwertyuiop
- marioushi
- Nic Papalitsas
- menual
- oups
- Applepie
- eirinipap
- Jojo K
- ggl
- margik
- desp1naa
- walterrwhite
- JoannaVas
- ismember
- P.Dam.
- Χάρις
- penelopenick
- rosemary
- Steliosgkougkou
- the purge
- AnnaRd
- Signor Positivo
- onion
- cinnamongirl
- mister
- thenutritionist
- angies
- sophia<3
- Peter Pan13
- angeloskar
- Georgek7
- tapeinoxamomilaki
- Ιωάννης1234
- Praxis
- Mariahj
- Τρελας123
- Sherlockina
- Παναρας
- DimitrisGk
- Ελεν
- giannhs2001
- Idontknoww
- anakiriak@yahoo
- mpapa
- BlackBetty97
- ager
- kost28
- Eirinakiii8
- Cat lady
- Marple
- χημεια4λαιφ
- Apocalypse
- Valeris
- Vask
- Ioanna98
- ougka pougka
- GeorgePap2003
- Johanna Mark
- bruh_234
- augustine
- alpha.kappa
- Hermione granger
- constansn
- emilyfan85
- 2005
- George.S
- Dion G.
- SlimShady
- Corn90
- Meow
- Phys39
- Nick0007
- Nikoletaant
- Ameliak
- beckyy
- Rina
- Athens2002
- Eleni:
- Specon
- elenaaa
- Δημοσιοκαφρος-γραφος
- Mariaathens
- panosveki
- Superhuman
- GStef
- Gewrgia!
- papa2g
- jYanniss
- Σωτηρία
- antonis97
- Georgekk
- Theodora03
- vetas
- _Aggelos123
- Κώστας 7708
- Alexandros973
- Cortes
- Katerinaki13
- Jimmy20
- igeorgeoikonomo
- KaterinaL
- thecrazycretan
- alexandra_
- StavMed
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.