Καλησπέρα παιδιά

Πριν δύο μέρες ξεκινήσαμε ταλαντώσεις και ο καθηγητής μας έβαλε κάποιες ασκήσεις.Αρχικά,να ρωτήσω,ένα υλικό σημείο σε μια περίοδο περνάει απο τη θέση ισορροπίας 2 ή 3 φορές;Επίσης να σας παραθέσω μια απο τις ασκήσεις,την οποία έλυσα απλά κάτι μου φάνηκε περίεργο και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας.
Υλικό σημείο εκτελεί ΑΑΤ.Ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να μεταβεί απο την μία ακραία θέση στην άλλη έίναι ίσος με 0,1s ενώ σε μία πλήρη ταλάντωση διανύει διάστημα ίσο με 0,8m.To υλικό σημείο εκτελεί την ταλάντωση έχοντας αρχική φάση φο=π/6rad.
α)Σε ποια θέση βρίσκεται το κινητό την χρονική στιγμή που πατάμε το χρονόμετρο και προς ποια κατεύθυνση κινείται
β)Ποιες οι τιμές της απομάκρυνσης,της ταχύτητας και της επιτάχυνσης τις χρονικές στιγμές t1=0,1s και t2=1,5s.
Αρχικά βρήκα την περίοδο.(Για να πάει απο τη μια ακραία θέση στην άλλη θέλει μισή περίοδο άρα Δτ=Τ/2=>0,1=Τ/2=>Τ=0,2s)και το πλάτος της ταλάντωσης Α=0,2m.Το θέμα είναι πως και στα δύο ερωτήματα βρίσκω τα ίδια αποτελέσματα για τη θέση και την ταχύτητα!Γίνεται αυτό;Ή πρέπει να φρεσκάρω την τριγωνομετρία μου;