Λοιπόν, έχω την εξής ερώτηση στη φυσική:
Δυο σώματα m1 και m2 με m1=2m2 εκτελούν ΑΑΤ δεμένα στην ελεύθερη άκρη οριζόντιου ελατηρίου σταθεράς Κ. Να πούμε Σωστό/Λάθος.
α)η σταθερά επαναφοράς του συστήματος και των δυο σωμάτων είναι D=K ( αυτό το έβαλα σωστό... δεν πιστεύω να μην είναι :S αφού ουσιαστικά αποδυκνείεται από την απόδειξη ότι κάνει ΑΑΤ)
β) Η σταθερά επαναφοράς του σώματος m1 είναι D=2K/3 (πφφφ τ έβαλα σωστό αλλά δεν ξέρω. Σκέφτηκα ότι από το α προκύπτει ότι (D=)K=3m1w^2 και ότι το D1 είναι από τον ορισμό του D, D=m1w^2 και τα διαίρεσα κατά μέλη και μου βγήκε αυτό που ζητάει... αν δεν έκανα αριθμητικό

)
γ) Τα δυο σώματα έχουν διαφορετικές σταθερέσ επαναφοράς άρα και διαφορετικέσ περιόδουσ (το έβαλα Λάθος γιατί μου έβγαιναν ίδιεσ λόγο μάζας)
δ) η ταχύτητα τou m1 είναι κάθε στιγμή διπλάσια από την ταχύτητα του m2 (είπα Λάθος, γιατί αφού είναι σύστημα, πώς γίνεται να έχουν διαφορετική ταχύτητα?)
ε) τα σώματα έχουν κάθε στιγμή την ίδια επιτάχυνση (μου βγήκε σωστό όταν πήρα a1m1=2kx/3 και 2m1a2=kx/3 και τα διαίρεσα κατα μέλη...)
Βλακείες σκεφτόμουνα τόση ώρα?

P