lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Η άσκηση έλεγε:
Σώμα μαζας m=1kg στερεώνεται στο ένα ακρο κατακόρυφου ελατηρίου σταθερας Κ=100 Ν/m, το αλλο ακρο του οποιου στερεώνεται ακλονητα στην οροφή. Εκτρεπουμε το σώμα και το μετακινούμε στη θέση φυσικού μήκους του ελατηρίου,απ'οπου το εκτοξευουμε με ταχύτητα πρός τη θέση ισορροπίας του.
α) Να γραψετε την εξισωση ταλαντωσης του σώματος.
β) Να βρείτε την μέγιστη δυναμική ενεργεια ταλαντωσης και την μεγιστη δυναμική ενεργεια του ελατηρίου.
γ) Να βρείτε την χρονική στιγμή κατα την οποια η ταχυτητα ταλαντωσης γινεται μεγιστη για 2η φορά. Πόση είναι η δυναμη που ασκειται στο σωμα τότε?
Δίνεται g=10 m/s^2 και θεωρίστε θετική φορά προς τα πάνω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tasosatha
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Γράψαμε διαγωνσιμα σημερα στο σχολείο και εβαλε μια εύκολη ασκηση στην οποια όμως εβγαλα διαφορετικό αποτελεσμα στο (γ) ερωτημα με εναν φιλο μου. Οποτε καθησαμε και γραψαμε ο καθένας τη λύση του. Το περιεργο ειναι οτι δεν βρίσκουμε κανενα λαθος ,ο ενας στη λύση του αλλου! :!: Οποτε περιμενω τις απαντήσεις σας.
Η άσκηση έλεγε:
Σώμα μαζας m=1kg στερεώνεται στο ένα ακρο κατακόρυφου ελατηρίου σταθερας Κ=100 Ν/m, το αλλο ακρο του οποιου στερεώνεται ακλονητα στην οροφή. Εκτρεπουμε το σώμα και το μετακινούμε στη θέση φυσικού μήκους του ελατηρίου,απ'οπου το εκτοξευουμε με ταχύτητα πρός τη θέση ισορροπίας του.
β) Να βρείτε την μέγιστη δυναμική ενεργεια ταλαντωσης και την μεγιστη δυναμική ενεργεια του ελατηρίου.
γ) Να βρείτε την χρονική στιγμή κατα την οποια η ταχυτητα ταλαντωσης γινεται μεγιστη για 2η φορά. Πόση είναι η δυναμη που ασκειται στο σωμα τότε?
βαλε τι βρηκες να διασταυρωσουμε
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ βρήκα 7π/60 και ο αλλος 19π/60βαλε τι βρηκες να διασταυρωσουμε
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Εγώ βρήκα 7π/60 και ο αλλος 19π/60
Για μενα εσυ εισαι σωστος :no1: , και εγω αυτο βρηκα (βαλε την ασκηση ρε )
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Την εβαλα!Για μενα εσυ εισαι σωστος :no1: , και εγω αυτο βρηκα (βαλε την ασκηση ρε )
Για τη συγκεκριμενη της φυσικής: Την ελυσα με στρεφόμενο και για επαληθευση τριγωνομετρικα "απαιτώντας" η απομακρυνση να ειναι μηδεν.
Αυτός την ελυσε τριγωνομετρικα βαζοντας στην εξισωση της ταχυτητας όπου u το u(max)
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Την εβαλα!
Για τη συγκεκριμενη της φυσικής: Την ελυσα με στρεφόμενο και για επαληθευση τριγωνομετρικα "απαιτώντας" η απομακρυνση να ειναι μηδεν.
Αυτός την ελυσε τριγωνομετρικα βαζοντας στην εξισωση της ταχυτητας όπου u το u(max)
Εγω ειπα απο την x=A/2->x=0 : βρηκα το dt και προσθεσα T/2
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
dt συμβολίζεις το χρόνο για τον πρώτο μηδενισμο?Εγω ειπα απο την x=A/2->x=0 : βρηκα το dt και προσθεσα T/2
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
dt συμβολίζεις το χρόνο για τον πρώτο μηδενισμο?
Ναι ρε
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Στην αρχη νομιζα οτι το "->" ηταν συνεπαγεται, γι αυτο μπερδευτηκα .Ναι ρε
Στη συλλογή είναι η ασκηση.
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Συμφωνείς με την λύση?Γράψαμε διαγωνσιμα σημερα στο σχολείο και εβαλε μια εύκολη ασκηση στην οποια όμως εβγαλα διαφορετικό αποτελεσμα στο (γ) ερωτημα με εναν φιλο μου. Οποτε καθησαμε και γραψαμε ο καθένας τη λύση του. Το περιεργο ειναι οτι δεν βρίσκουμε κανενα λαθος ,ο ενας στη λύση του αλλου! :!: Οποτε περιμενω τις απαντήσεις σας.
Η άσκηση έλεγε:
Συνημμένα
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Απόλυτα! :no1: Κι εγω ετσι την ελυσα.Συμφωνείς με την λύση?
Απλά δεν μπορουσα βρω τι λαθος εκανε ο άλλος.
Αυτός σκέφτηκε ότι την δευτερη φορα θα γίνει η ταχητητα μεγιστη θετική, γιατι θα κινείται προς την μεγιστη θετική απομάκρυνση. Άρα πήρε και έλυσε αυτή. Πού είναι το λάθος?
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτή δίνει συν(10t+5π/6)=1=συν0 => 10t+5π/6=2κπ+0 Για κ=1 έχω 10t=2π-5π/6 =>10t=7π/6 και t=7π/60 .Αρα συμφωνείτε. Λογιστικό θα είναι το λάθος του.Απόλυτα! :no1: Κι εγω ετσι την ελυσα.
Απλά δεν μπορουσα βρω τι λαθος εκανε ο άλλος.
Αυτός σκέφτηκε ότι την δευτερη φορα θα γίνει η ταχητητα μεγιστη θετική, γιατι θα κινείται προς την μεγιστη θετική απομάκρυνση. Άρα πήρε και έλυσε αυτή. Πού είναι το λάθος?
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτός εβαλε οτι τη δευτερη φορα θα έχει κ=2 αρα εκει ηταν το λαθος.Αυτή δίνει συν(10t+5π/6)=1=συν0 => 10t+5π/6=2κπ+0 Για κ=1 έχω 10t=2π-5π/6 =>10t=7π/6 και t=7π/60 .Αρα συμφωνείτε. Λογιστικό θα είναι το λάθος του.
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατά την αποψή μου , η κίνησή του ήταν πάρα πολύ επιπόλαιη,διότι οι τιμές τουΑυτός εβαλε οτι τη δευτερη φορα θα έχει κ=2 αρα εκει ηταν το λαθος.
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι, αν και νομίζω ότι με τα στρεφομενα ειναι ο καλυτερος τροπος γιατι εχεις μια σχηματική αποψη στο μυαλό. Παντως την πατήσαν πολλοι εδω. 3 άτομα (εξαιρετικοί μαθητές) καναν αυτο το λαθος.Κατά την αποψή μου , η κίνησή του ήταν πάρα πολύ επιπόλαιη,διότι οι τιμές τουΑρα ξεκινώ από το 0 και συνεχίζω ελέγχοντας. Δεν σου κρύβω ότι το κ=1 που έγραψα δεν μου ήρθε ξαφνικά. ηλεγξα και το κ=0 πιο πριν. μετά από αυτό ίσως δεν ξανακάνει λάθος.
djimmakos
Διάσημο μέλος
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Οι αποδείξεις των τύπων στην Α.Α.Τ είναι εντός ύλης ή εκτός; :p
εκτος
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
1-1 Εισαγωγή.
1-2 Περιοδικά φαινόμενα.
1-3 Απλή αρμονική ταλάντωση.
1-4 Ηλεκτρικές ταλαντώσεις.
1-5 Φθίνουσες ταλαντώσεις.
1-6 Εξαναγκασμένες ταλαντώσεις.
1-7 Σύνθεση ταλαντώσεων.
Α ειναι μεσα τελικα; Εγω ηξερα πως ο,τι λεει το βιβλιο ειναι εντος εκτος απο τα παραθεματα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 304 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- Corfu kitty
- trifasikodiavasma
- Qwerty 0
- nearos
- Joji
- Reader
- jellojina
- BatGuin
- suaimhneas
- Debugging_Demon
- panosT436
- bibliofagos
- Maynard
- Scandal
- bboys
- georgetherrr
- Ness
- sophiaa
- mir
- Than003
- Vasilis125
- pnf292
- synthnightingale
- sakplat
- iiTzArismaltor_
- Chrisphys
- thepigod762
- Nala
- Γατέχων
- vasilis2000
- peter347
- Sofos Gerontas
- chester20080
- Greg25
- woasibe
- Magigi
- angela_k
- BiteTheDust
- Startx0
- MR WHITE
- Panatha mono
- bill09876
- Wonderkid
- Marel
- Chris180
- Claire05
- TheNorth
- estrela
- Marianna.diamanti
- love_to_learn
- carnage
- sotirislk
- ένας τυχαίος
- Μήτσος10
- Lifelong Learner
- Jimpower
- Kate1914
- phleidhs
- Chemwizard
- Mara2004
- GeorgeKarag
- phoni
- Mary06
- Lia 2006
- Νομάρχης
- Γιώτα Γιαννακού
- PanosApo
- Ilovemycats27
- Jesse_
- Leo komm
- Anonymous1
- giannis256
- spring day
- Mewmaw
- Mariamar
- Pharmacist01
- Kitana
- Vicky13
- mitskification
- ΜΑΡΙΠΟΖΑ
- denjerwtithelwhelp
- BillyTheKid
- Abiogenesis
- arko
- arapakos
- Marcos.Kis
- Nick_nt
- Alexecon1991
- Physicsstudent
- anna05
- katia.m
- Deneimaikala
- shezza94
- Fanimaid123
- το κοριτσι του μαη
- user-2
- Unboxholics
- tsiobieman
- Alex53
- Helen06
- T C
- eukleidhs1821
- VFD59
- xrisamikol
- lepipini
- ioanna06
- PanosBat
- rempelos42
- koukdespoina2004
- Antzie
- george777
- brizoulis
- qwertyuiop
- marioushi
- Nic Papalitsas
- menual
- oups
- Applepie
- eirinipap
- Jojo K
- ggl
- margik
- desp1naa
- walterrwhite
- JoannaVas
- ismember
- P.Dam.
- Χάρις
- penelopenick
- rosemary
- Steliosgkougkou
- the purge
- AnnaRd
- Signor Positivo
- onion
- cinnamongirl
- mister
- thenutritionist
- angies
- sophia<3
- Peter Pan13
- angeloskar
- Georgek7
- tapeinoxamomilaki
- Ιωάννης1234
- Praxis
- Mariahj
- Τρελας123
- Sherlockina
- Παναρας
- DimitrisGk
- Ελεν
- giannhs2001
- Idontknoww
- anakiriak@yahoo
- mpapa
- BlackBetty97
- ager
- kost28
- Eirinakiii8
- Cat lady
- Marple
- χημεια4λαιφ
- Apocalypse
- Valeris
- Vask
- Ioanna98
- ougka pougka
- GeorgePap2003
- Johanna Mark
- bruh_234
- augustine
- alpha.kappa
- Hermione granger
- constansn
- emilyfan85
- 2005
- George.S
- Dion G.
- SlimShady
- Corn90
- Meow
- Phys39
- Nick0007
- Nikoletaant
- Ameliak
- beckyy
- Rina
- Athens2002
- Eleni:
- Specon
- elenaaa
- Δημοσιοκαφρος-γραφος
- Mariaathens
- panosveki
- Superhuman
- GStef
- Gewrgia!
- papa2g
- jYanniss
- Σωτηρία
- antonis97
- Georgekk
- Theodora03
- vetas
- _Aggelos123
- Κώστας 7708
- Alexandros973
- Cortes
- Katerinaki13
- Jimmy20
- igeorgeoikonomo
- KaterinaL
- thecrazycretan
- alexandra_
- StavMed
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.