με βοήθησες και σε ευχαριστώ αλλά θέλω την δυναμική ταλάντωσης συναρτήσει της παραμόρφωσης όχι του ελατηρίου και δεν ξέρω γιατί αλλά το σχήμα δεν με έχει βοηθήσει πολύ
Εχεις απολυτο δικιο με συγχωρεις διαβασα λαθος.Σε αυτη τη περιπτωση θα κινηθεις ως εξης :
Εαν ισχυει οτι +Α<=Δl τοτε
Uταλ = (1/2)*K*(Δl'-Δl)^2
διοτι η διαφορα |Δl'-Δl|= |x| ,δηλαδη η απολυτη τιμη της διαφορας της παραμορφωσης τη στιγμη που μελετας το συστημα με την αρχικη παραμορφωση λογω βαρυτικης ελξης του σωματος που κρεμεται απο το ελατηριο ισουται με την απομακρυνση του σωματος(δεδομενου οτι +Α<=Δl).
Αρα Uταλ. = (1/2) *K*(Δl'-Δl)^2
Τωρα προσεξε να δεις τι γινεται.Εαν το σωμα εχει παει πανω απο τη Θεση φυσικου μηκους του ελατηριου,δηλαδη ειναι +Α>Δl,τοτε ισχυει οτι x = Δl'+Δl για τις στιγμες που ειναι x>Δl,και για τις στιγμες που x<Δl παιρνεις τον τυπο της πρωτης περιπτωσης.
Αρα Uταλ. = (1/2)*K*(Δl'+Δl)^2
Εδω το σχημα μπερδευει και γινετε πιο δυσνοητο.Προσωπικα πιστευω οτι ειναι λιγο τραβηγμενο ερωτημα,εαν ισχυει οτι +Α>Δl(η δευτερη περιπτωση).Δες το προβλημα παντως και οποτε μπορεις πες μου εαν το πλατος της ταλαντωσης ειναι μεγαλυτερο της αρχικης παραμορφωσης.
Ωστοσο για να ειμαι απολυτα ειλικρινης μαζι σου και ειναι κριμα να σου δωσω λαθος απαντηση θα σου προτεινα να περιμενεις και καποια αλλη απαντηση απο καποιον που ειναι 100% σιγουρος για τη λυση του,καθως εγω αφηνω ενα περιθωριο αμφιβολιών για τη δικη μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.