[9/6/2017] Mαθηματικά Κατεύθυνσης

[9/6/2017] Mαθηματικά κατεύθυνσης

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 31)
  • Άριστα 18-20

    Ψήφοι: 15 48.4%
  • Πολύ καλά 15-18

    Ψήφοι: 3 9.7%
  • Καλά 12-15

    Ψήφοι: 1 3.2%
  • Μέτρια 10-12

    Ψήφοι: 4 12.9%
  • Όχι καλά 5-10

    Ψήφοι: 6 19.4%
  • Καθόλου καλά 0-5

    Ψήφοι: 2 6.5%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Αγγελος Κοκ

Τιμώμενο Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,665 μηνύματα.
το πιο σωστο και εμπεριστατωμένο σχολιο πανω στα μαθηματικα κατευθυνσης,ευγε φιλε.Αυτο για να γνωριζουμε οτι απο εδω και περα τα μαθηματικα που θα μπαινουν τα επομενα χρονια θα εχουν σκοπο να αιφνιδιασουν του μαθητες

Αν και δεν εξεταζαν μεγαλο μερος της υλης παντως ειχαν μια ωραια λογικη.ΠΟΤΕ μην βασιζεσαι στα sos ολα ειναι πιθανα(αναφερομαι και στις 2 χρονιες)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Le Chiffre

Νεοφερμένος

Ο Le Chiffre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
απλα λες ο,τι να ναι,ετσι πιστευω,και τις δυο χρονιες επελεξαν συνειδητα οι θεματοδοτες να βαλουν θεματα αιφνιδιασμου,θεματα εμπνευσμενα απο τα πιο ακραιες ασκησεις του σχολικου,απεφυγαν τα κλασικα ερωτηματα και εκαναν καθε δυνατη προσπαθεια να βαλουν θεματα που να μη κυκλοφορουν στα βοηθηματα

2016

ΘΕΜΑ Β
Β4: γραφικη παρασταση,απλα δεν εμπαινε ποτε μεχρι τοτε,κανενας δεν επεμενε σε αυτο(3 μοναδες)
ΘΕΜΑ Γ
Γ2: ισοτητα τετραγωνων συναρτησεων,παρμενο απο μια επαναληπτικη ασκηση του σχολικου,χωρις κανενα σκαλοπατι λυσης,οπως δινοταν η ακηση του σχολικου,απο τα θεματα των πανελληνιων που σχεδον ολοι δεν ειχαν κανει ποτε παρομοιο στο φροντιστηριο και στο σχολειο,εβαλαν μια ξεχασμενη ασκηση του σχολικου σχετικη με ποσοδεικτες που δεν εχουν κανει ποτε οι μαθητες στο σχολειο(στο οριο της υλης) ,πιστευω οτι αυτο το ερωτημα περισσοτερο απο ολα τα αλλα φανερωνει την προθεση τους να βαλουν θεματα που τα βλεπει ο υποψηφιος πρωτη φορα (8 μοναδες επιανε)
Γ4 : χρηση μιας ξεχασμενης τριγωνομετρικης ταυτοτητας του σχολικου,(|ημx| <=|x|,xeR,η ισοτητα ισχυει μονο για x=0)(9 μοναδες επιανε)

2017
ΘΕΜΑ Α
Α2β : αντιπαραδειγμα για αιτιολογηση προτασης που αλλες χρονιες επεφτε Σ/Λ, τι πιο αναμενομενο απο το να περιμενουν να γραψεις το 1/4 της σελιδας 99 του σχολικου για το θεμα της θεωριας,οποιαδηποτε αλλη αιτιολογηση εκτος της χρησης συναρτησης που λειτουργει ως αντιπαραδειγμα βαθμολογειται με 0.(3 μοναδες επιανε)
ΘΕΜΑ Γ

Γ1: θεμα για αποδειξη δυο ακριβως εφαπτομενων απο σημειο,δε το λες και κλασικο (επιανε 8 μοναδες)
Γ2: ποσο συχνο για θεμα πανελληνιων το σχημα να ειναι το κεντρο της λυσης(6 μοναδες)

ΘΕΜΑ Δ
Δ1:προκυπτει η μελετη του προσημου του ημx + συνx στο (0,π),ενα παρα πολυ καλο σημειο αν η τριγωνομετρια ηταν κεφαλαιο της υλης της Γ,πιστευω οτι οι μαθητες της θετικης κατι εκαναν λογω της φυσικης με το τριγωνομετρικο κυκλο,αν και δε νομιζω οτι περιμενε κανενας μαθητης της θετικης να χρησιμοποιησει το τριγωνομετρικο κυκλο και στα μαθηματικα ,τωρα για τους αλλους μισους απλα τους εβγαλαν εκτος θεματος απο το πρωτο ερωτημα του(επιανε 5 μοναδες)

Γενικα,ακομα και η κατανομη των μοναδων στα ερωτηματα του θεματος κανει ξεκαθαρη την επιλογη τους
να φτιαξουν το πρωτοτυπο διαγωνισμα, στα κλασικα ερωτηματα δινονται ελαχιστες μοναδες σε σχεση με αυτες που δινονται στα πρωτοτυπα,περιεργα ερωτηματα,το 2016 στο θεμα Γ βγαζει ματι αυτο,τα δυο κλασικα ερωτηματα(Γ1,Γ3) πιανουν 8 μοναδες συνολικα ενω τα δυο πρωτοτυπα 17 μοναδες.Δεν ειναι τυχαιο που για αρκετους μαθητες το φετινο Δ4 ηταν και το απο τα πιο ευκολα ερωτηματα των Γ,Δ θεματων,απλα ηταν ενα θεμα
που δουλευοταν αρκετα μεσα στη χρονια,το θεωρω το πιο τραβηγμενο αλλα απο τα κλασικα τραβηγμενα που κυκλοφορουν στα βοηθηματα και στα φροντιστηριακα φυλλαδια.
Σα τελικο σχολιο πιστευω οτι τα θεματα του 2016 και του 2017 θελουν καλυτερη μαθηματικη αντιληψη απο τα κλασικα θεματα με τις στρωμενες μεθοδολογιες ,απλα ειναι θεματα αντιθετα με τη λογικη των θεματων που κανουν κυριως μεσα στη χρονια οι μαθητες και αυτο το κανει τοσο δυσκολα,αλλο να σου βαλουν θεμα με Βοlzano,ΘΜΤ,αντιπαραγωγιση που στο καθε ενα απο αυτα αφιερωνετε σχολειο και φροντιστηριο τοσα μαθηματα και αλλο να σου βαλουν ενα θεμα με ισοτητα τετραγωνων συναρτησεων που στη καλυτερη περιπτωση να αφιερωσατε 25 λεπτα ολη τη χρονια ....

Ο,τι ειναι στο σχολικο ΕΙΝΑΙ αναμενομενο. Μην ακουτε τους φροντιστηριακους που προσπαθουν να τη βγαλουν καθαρη. Και εμενα τις ιδιες ανοησιες μου ελεγαν, "δεν ειναι στο επιπεδο των εξετασεων το σχολικο"..
Τωρα βγηκε οτι του σχολικου ειναι τα δυσκολα και τα περιπλοκα! Για φαντασου!
Αρα τα καλα και τα δικαια θεματα ειναι αυτα που μας μαθαινουν στο φροντιστηριο. Αν μας βαλουν καποια που δε μας ειπαν.. ε δε φταιει ο φροντιστης που δεν ακολουθει το σχολικο βιβλιο! Φταινε οι κακοι θεματοδοτες! ΦΡΟΥΡΑ, ΦΡΟΥΡΑ!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stickerbush

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πεισματάρης Γορίλας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 896 μηνύματα.
πάντα οι φροντιστές, μετά από αποτυχία τους, θα αποδώσουν ευθύνες σε κάθε καρυδιάς καρύδι. Ότι είναι στο σχολικό είναι... σούπερ σος. Και ενώ έχει προηγηθεί η περυσινή χρονιά που επαναλήφθηκε το ίδιο μοτίβο σε φυσική - μαθηματικά, πάλι κάποιοι θα τελειώσουν 2 μπάρλες. Όταν κύριε που "διδάσκεις" μαθηματικά, έχεις βάλει τους μαθητές σου να ξεσκίσουν βοηθήματα, και μπαίνει κάτι του σχολικού που δεν το έχεις δίξει, σόρρυζ, δε φταίνε ούτε οι θεματοθέτες που "κουτσοπίνουν με κεφτέδες και βάζουν θέματα" (το έχω ακούσει), ούτε τα "βαθμολογικά της Αθήνας που σφάζουν την επαρχία".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Τυφών

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Τυφών αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 229 μηνύματα.
Ρε παιδια μισο λιγο γιατι μου φαινεται οτι καποιοι αναφερετε θεωριες χωρις να εχετε την ελαχιστη επαφη με τη σχολικη ταξη. Καταρχας αλλο πραγμα η φυσικη που διδασκεσαι φαινομενα και αλλο τα μαθηματικα που κακα τα ψεμματα υπαρχουν ασκησεις που τις μαθαινεις σαν μεθοδολογια οχι σαν γνωση. Πριν μπειτε στον κοπο να το παιξετε αυθεντιες αγγιξτε και κανα σχολικο κακο δεν κανει. Στην φυσικη το σχολικο περα απο χαμηλου επιπεδου ειναι και εξαιρετικα ελλειπες ως προς τα απαραιτητα φαινομενα που πρεπει να γνωριζει ο μαθητης. Μπορει να μην εχει ουτε 1 ραβδο ουτε 1 τροχαλια οποτε για ποια συσχετιση μιλαμε;; Απο εκει και περα ποια συσχετιση ειδατε στα μαθηματικα; Δηλαδη το οτι υπαρχει σχολικη η οποια αναφερεται σε 2 ευκολα ερωτηματα για την -ημχ για εσας αποτελει ορμητηριο για την ασκηση των πανελληνιων; Δειτε πρωτα τι ασκησεις εχει το σχολικο και μετα διατυπωστε αποψη γιατι εκτειθεστε ορισμενοι. Και το φαινομενο δεν ειναι τωρινο αλλα απο παντα..και στο κατω κατω μην τα βλεπετε τοσο κοντοφθαλμα ολα, δηλαδη για να λυσω την ασκηση των πανελληνιων πρεπει να εχω κανει ακριβως ιδια την παρομοια γελοια σχολικη..αυτα μας φαγανε οτι πολλοι μαθητες μαθαινουν ασκησεις παπαγαλια χωρις να σκεφτονται..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jean

Νεοφερμένος

Ο Jean αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 107 μηνύματα.
το σχολικο εχει και την ημx +συνx (στη συνεχεια το 4 ερωτημα στην 9 ) στο [0,2π],και πολλα απο αυτα που επεσαν ,οπως λυνει την ασκηση το λυσαρι θεωρει οτι ξερει ο μαθητης απεξω οτι εφx = -1 στο (0,2π) ισχυει για x =3π/4 και για x = 7π/4 ,το οποιο ο μονος τροπος να το βγαλεις ειναι να ξερεις να χρησιμοποιες τον τριγωνομετρικο κυκλο.Δε λεει απολυτως τιποτα οτι το σχολικο εχει την ιδια ασκηση η παρομοια ασκηση με αυτη που εβαλαν,επιλεγουν να βαζουν τις ασκησεις του σχολικου που δε τις στηριζει η αντιστοιχη θεωρια του ειναι τελειως λαθος αυτο,οφειλουν να βαζουν θεματα που καλυπτονται πληρως απο την υλη του βιβλιου και οχι να πατανε στις πιο ακραιες και οριακες στην υλη ασκησεις του σχολικου.

δεν ειναι ιδια ολα τα βαθμολογικα κεντρα, υπαρχουν πολλοι ασχετοι που διορθωνουν δυστυχως και μηδενιζουν αυτοματα εναλλακτικους τροπους λυσεων χωρις δευτερη σκεψη,απλα δεχονται ως σωστες μονο τις λυσεις της επιτροπης και τους αντιστοιχους τροπους λυσεων ,καλα για την εκθεση δε λεω τιποτα ,και σας το λεω απο προσωπικη εμπειρια και οχι ετσι .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

panathinaikaras

Νεοφερμένος

Ο panathinaikaras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
για μισο λεπτο ρε μαγκες!!τι σημαινει το δ4 ηταν απο τα κλασσικα τραβηγμενα που δουλευοταν ολη τη χρονια?υπηρξε φροντιστηριο που εκανε μοναδικοτητα λυσης με χρηση μεγιστου ολη τη χρονια.η μοναδικοτητα ολη τη χρονια δουλευεται με μονοτονια.κανενα φροντιστηριο δεν εκανε τετοιο θεμα.το δ4 δεν το εχει λυσει ανθρωπος και διαφωνω καθετα οτι δεν μπορουσες να λυσεις το γ και ελυνες το δ4.μην λεμε ασυναρτητα πραγματα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jean

Νεοφερμένος

Ο Jean αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 107 μηνύματα.
εγω οταν εδινα το ειχαμε κανει αρκετες φορες και η μοναδικοτητα ριζας ειναι απο τα θεματα που εβλεπες σε καθε διαγωνισμα,και το ολικο μεγιστο προκυπτει με εφαρμογη μονοτονιας και στο Δ2 την εκανες τη μονοτονια,προσδιοριζες το συνολο τιμων(αρα και το max και min ), εεε στο Δ4 το πας ενα βημα παραπερα , και εγω πιστευω οτι ο δε θα το ελυσαν πολλοι γιατι δεν προλαβαν να φτασουν ποτε σε αυτο ....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

panathinaikaras

Νεοφερμένος

Ο panathinaikaras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
εγω οταν εδινα το ειχαμε κανει αρκετες φορες και η μοναδικοτητα ριζας ειναι απο τα θεματα που εβλεπες σε καθε διαγωνισμα,και το ολικο μεγιστο προκυπτει με εφαρμογη μονοτονιας και στο Δ2 την εκανες τη μονοτονια,προσδιοριζες το συνολο τιμων(αρα και το max και min ), εεε στο Δ4 το πας ενα βημα παραπερα , και εγω πιστευω οτι ο δε θα το ελυσαν πολλοι γιατι δεν προλαβαν να φτασουν ποτε σε αυτο ....

οχι φιλε μου.μοναδικοτητα μονο με μονοτονια βγαζεις.σε κανενα βοηθημα δε θα βρεις ασκηση με μεγιστο να βγαζεις τη μοναδικοτητα.ηταν το 1% των περιπτωσεων
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγγελος Κοκ

Τιμώμενο Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,665 μηνύματα.
οχι φιλε μου.μοναδικοτητα μονο με μονοτονια βγαζεις.σε κανενα βοηθημα δε θα βρεις ασκηση με μεγιστο να βγαζεις τη μοναδικοτητα.ηταν το 1% των περιπτωσεων

Δεν θα το λεγα.Εχω συναντησει αρκετες ασκησεις που την βγαζεις με ακροτατο την μοναδικοτητα.
Απλα εμμεσα ναι θες και την μονοτονια γιατι μπορει να εμφανιζει 2 φορες ΟΜ η ΟΕ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

panathinaikaras

Νεοφερμένος

Ο panathinaikaras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Δεν θα το λεγα.Εχω συναντησει αρκετες ασκησεις που την βγαζεις με ακροτατο την μοναδικοτητα.
Απλα εμμεσα ναι θες και την μονοτονια γιατι μπορει να εμφανιζει 2 φορες ΟΜ η ΟΕ

δηλαδη τωρα σοβαρα οταν κανεις μετα απο θμτ ,rolle ,εκει τα θεωρηματα και λυνεις ασκησεις δε χρησιμοποιειες μονοτονονια για την μοναδικοτητα μεσω την θεωρησης μιας συναρτησης και να βρεις την παραγωγο.εγω παντως απο οτι θυμαμαι ολα τα φροντιστηρια καναν το προφανες στην προετοιμασια για τις πανελλαδικες.α μου δινεις την ταδε εξισωση πολυ ωραια.τα παω ολα μπροστα θεωρω την συναρτηση μονοτονια και να σου η μοναδικοτητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγγελος Κοκ

Τιμώμενο Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,665 μηνύματα.
δηλαδη τωρα σοβαρα οταν κανεις μετα απο θμτ ,rolle ,εκει τα θεωρηματα και λυνεις ασκησεις δε χρησιμοποιειες μονοτονονια για την μοναδικοτητα μεσω την θεωρησης μιας συναρτησης και να βρεις την παραγωγο.εγω παντως απο οτι θυμαμαι ολα τα φροντιστηρια καναν το προφανες στην προετοιμασια για τις πανελλαδικες.α μου δινεις την ταδε εξισωση πολυ ωραια.τα παω ολα μπροστα θεωρω την συναρτηση μονοτονια και να σου η μοναδικοτητα.

Κοιταξε γενικα ειναι πολυ outsider δεν διαφωνω.Επιπλεον δεν παω φροντιστηριο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

panathinaikaras

Νεοφερμένος

Ο panathinaikaras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Κοιταξε γενικα ειναι πολυ outsider δεν διαφωνω.Επιπλεον δεν παω φροντιστηριο.

δηλαδη εδοσες φετος πανεληνιες χωρις φροντιστηριο??μπραβο σου αν τα κατεφερες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγγελος Κοκ

Τιμώμενο Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,665 μηνύματα.
δηλαδη εδοσες φετος πανεληνιες χωρις φροντιστηριο??μπραβο σου αν τα κατεφερες.

Ιδιαιτερα εκανα.Απλα τονιζω την διαφορα
Ιδιαιτερα=τα κανω ολα με τον καθηγητη
Φροντιστηριο=κανω τα σημαντικα με τον καθηγητη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

panathinaikaras

Νεοφερμένος

Ο panathinaikaras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Ιδιαιτερα εκανα.Απλα τονιζω την διαφορα
Ιδιαιτερα=τα κανω ολα με τον καθηγητη
Φροντιστηριο=κανω τα σημαντικα με τον καθηγητη

δεν νομιζω αν στο φροντιστηριο υπαρχουν ατομα που ενδιαφερονται γινονται και εκει πολλες ασκησεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγγελος Κοκ

Τιμώμενο Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,665 μηνύματα.
δεν νομιζω αν στο φροντιστηριο υπαρχουν ατομα που ενδιαφερονται γινονται και εκει πολλες ασκησεις

Δεν λεει κανεις το αντιθετο,απλα κυριως στα φροντιστηρια ασχολουνται με τα "σημαντικα" θεματα.Για τον λογο αυτο και πολλοι φετος τα βρηκανε σκουρα(θετικες σπουδες)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

flamingo

Νεοφερμένος

Ο flamingo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
Το απόλυτο Βατερλώ φέτος, όχι μόνο για τους υποψήφιους, αλλά και για τα φροντιστήρια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,218 μηνύματα.
Αν και δεν μου πέφτει λόγος και μπορεί να φάω κράξιμο θα διατυπώσω και Εγώ την γνώμη μου ως ένα βαθμό. Θα ξεκινήσω από κάτι που μου λέει η μαθηματικός μου αλλα και φίλοι μου που τους το χουν πει στην θεωρητική οι καθηγητές τους. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ SOS. Οτιδήποτε είναι μέσα στην εξεταστέα ύλη μπορεί να μπει. Ας πούμε ο ρυθμός μεταβολής έχει να μπει πολλά χρόνια Αλλά κάτι μου λέει πως του χρόνου θα'ναι η "τυχερη" Χρόνια. Επίσης το να μην δίνει κάποιος σημασία στις γραφικές παραστάσεις επειδή είχαν Χρόνια να βάλουν το θεωρώ απαράδεκτο. Ολόκληρη η ύλη της γ Λυκείου είναι συναρτήσεις. Αν δεν μπορούμε να τις σχεδιάσουμε τότε ποιος ο λόγος να μαθαίνουμε υπαρξιακά θεωρήματα όρια παραγωγούς κλπ? Να τα λέμε έτσι θεωρητικά και στο μυαλό μας να μην μπορούμε καν να σκεφτούμε πως μπορεί να είναι αυτή η "διαδικασία"; Επίσης η ξεχασμένη ανισότητα |ημχ|<=|χ| δεν είναι καθόλου ξεχασμένη από τον Αναστάσιο Μπάρκα όπως και η κατηγορία με δύο εφαπτομενες από σημείο. Τώρα όσον αφορά το Πο σο μέσα στην ύλη ήταν το ημχ+συνχ νομίζω οι τριγωνομετρικες συναρτήσεις είναι εντός ύλης και ο μαθητής οφείλει να τις ξέρει. Θα συμφωνήσω οτι τα θέματα τα φετινά δεν ήταν ωραία από άποψης ότι ζητούσαν ίδια πράγματα Συνέχεια και απαιτούσαν μόνο χρόνο χωρίς να υπάρχει κάποιο έξυπνο ερώτημα -Δ4
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

flamingo

Νεοφερμένος

Ο flamingo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν αυτός ήταν ένας λόγος της μεγάλης φετινής αποτυχίας, αλλά νομίζω ότι τα φετινά θέματα απαιτούσαν, ίσως περισσότερο από προηγούμενες χρονιές, ένα πολύ καλό υπόβαθρο στα μαθηματικά των προηγούμενων τάξεων, τα οποία έπρεπε ο μαθητής να τα έχει δουλέψει πολύ και μελετήσει σε βάθος. Επί πλέον, όσο καλά και να προετοιμαστεί κάποιος στη Γ λυκείου, αν δεν έχει δουλέψει πολύ στις προηγούμενες τάξεις, δεν θα καταφέρει να καλλιεργήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τη μαθηματική σκέψη ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει απαιτητικά θέματα. Και όταν λέμε μαθηματικά των προηγούμενων τάξεων, εννοούμε ΟΛΑ τα μαθηματικά: άλγεβρα, γεωμετρία, προσανατολισμού. Συμπέρασμα: η καλή και ολοκληρωμένη προετοιμασία δεν γίνεται μόνο στην τελευταία τάξη, αλλά αρχίζει από νωρίς...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top