3 μήνες πριν της Πανελλήνιες: Χαμηλούς Βαθμούς σε διαγωνίσματα

Theo7

Νεοφερμένος

Ο Theo7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα. Είμαι μαθητής της τρίτης λυκείου στο 4ο επιστημονικό Πεδίο (πληροφορικής). Διαβάζω πάρα πολλές ώρες, τακτικά, με πρόγραμμα, γράφοντας κάθε σαββατοκύριακο ένα διαγώνισμα. Χτες έγραψα μαθηματικά. Πήρα το βαθμό μου 12 ενώ περίμενα 16 λόγω του διαβάσματος και της απόδοσης που είχα ολόκληρη την χρονιά. Ο συγκεκριμένος βαθμός με έριξε ψυχολογικά... Τι μπορώ να κάνω για να μην με "πάρει" από κάτω... και να βελτιωθώ?

gegeorgiou90

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 369 μηνύματα.
Για πες μας λίγο, γιατί δεν πήγες καλά στο διαγώνισμα; Ήταν κάτι που δεν είχες διαβάσει, ήταν κάτι δύσκολο ή απλά αγχώθηκες;

Theo7

Νεοφερμένος

Ο Theo7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Λόγω του αυξημένου φόρτου διαβάσματος, έτυχε να μην προλάβω να βγάλω ένα κομμάτι της ύλης από θεωρία που περιείχε την απόδειξη και κάποιες ερωτησεις Σ-Λ που έβαλε το φροντιστήριο στο διαγώνισμα. Από εκεί περίπου έχασα 4 μονάδες στα 20.Τωρα για τις υπόλοιπες μονάδες πρόκειται για κάποια χαζά λάθη σε δύσκολα θέματα που παρότι τα είχα δουλέψει αρκετές φορές δεν αντιμετώπισα με τον σωστό τρόπο. Πέρα από αυτά, γενικά ως άτομο είμαι ιδιαίτερα αγχώδεις και πολλές φορές με επηρεάζει την απόδοση μου.

Τελευταία επεξεργασία:

gegeorgiou90

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 369 μηνύματα.
Κοίτα τι θα κάνεις:

Καταρχάς κάνε σωστή διαχείριση του χρόνου διαβάσματός σου. Πρέπει να προλαβαίνεις να τελειώνεις την εκάστοτε ύλη, δεν πρέπει να καθυστερείς. Αυτό γενικά θα δεις είναι εύκολο, 2, 3 πράγματα πρέπει να αλλάξεις, θα γίνει εύκολα και γρήγορα. Π.χ. μην ασχολείσαι με ειδήσεις και με κοινωνικά δίκτυα. Την μπάλα, το ποδήλατο ή το περπάτημα μην τα σταματήσεις. Αν δεν αθλείσαι καθόλου, αλλά μόνο διαβάζεις, προσπάθησε μισή ώρα την μέρα να περπατάς.

Για τα άλλα που είχες δουλέψει αρκετές φορές αλλά δεν τα αντιμετώπισες σωστά κοίτα τι θα κάνεις. Πήγαινε στον καθηγητή και πες του ότι θες να λύσεις 100 ασκήσεις σε αυτά που έκανες λάθος. Πες του ότι θες ξανά και ξανά τις ίδιες ή παρόμοιες ασκήσεις, με διαφορετικά νούμερα ή διαφορετικές εκφωνήσεις. Το καλό θα είναι να τις βρεις λυμένες αυτές για να τις διαβάσεις μόνος σου.

Όσο για τις πανελλήνιες μην αγχώνεσαι δεν είναι τίποτα. Στην ζωή θα έχεις άπειρες ευκαιρίες και όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια μια χαρά είναι ακόμα και τα χαμηλόβαθμα. Αργά ή γρήγορα θα βρεις τον εαυτό σου άσχετα από το πως θα πας στις πανελλήνιες. Δες σε άλλο τόπικ, συζητάμε για δεύτερο πτυχίο και διδακτορικό.... Και ξέρω πολλα άτομα που με δεύτερο πτυχίο μετά τα 35... Έκαναν τρομερή και αξιοθαύμαστη καριέρα.

Theo7

Νεοφερμένος

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.

bibliofagos

Νεοφερμένος

Ο bibliofagos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Καλησπέρα και από εμένα.

Ήμουν υποψήφιος την περσινή χρονιά. 5 εβδομάδες πριν από τις Πανελλαδικές, γράψαμε το τελευταίο διαγώνισμα Μαθηματικων στο φροντιστήριο. Έγραψα έναν αρκετά κακό βαθμό (65/100) αλλά την ημέρα που έπρεπε, απέδωσα τα μέγιστα.

Επειδή πέρασα αυτό που βιώνεις τώρα, θα συμβούλευα να μην σταματήσεις το διάβασμα και να μην βγεις από το πρόγραμμά σου. Μια κακή μέρα σου δεν αντικατοπτρίζει όλη την προσπάθεια. Μελέτησε καλά τα λάθη που έκανες και δώσε περισσότερη βάση εκεί. Για εμένα, με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι γνώριζα πολύ καλά την θεωρία. Εάν την γνωρίζεις πολύ καλά, δίνει μια καλή ψυχολογία για την αρχή της εξέτασης.

Οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι σχεδόν απεριόριστες οπότε μην σε βάζει κάτω ένας μη αναμενόμενος βαθμός. Ένα νούμερο είναι στο κάτω-κάτω

ManDef

Νεοφερμένος

Ο ManDef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα. Είμαι μαθητής της τρίτης λυκείου στο 4ο επιστημονικό Πεδίο (πληροφορικής). Διαβάζω πάρα πολλές ώρες, τακτικά, με πρόγραμμα, γράφοντας κάθε σαββατοκύριακο ένα διαγώνισμα. Χτες έγραψα μαθηματικά. Πήρα το βαθμό μου 12 ενώ περίμενα 16 λόγω του διαβάσματος και της απόδοσης που είχα ολόκληρη την χρονιά. Ο συγκεκριμένος βαθμός με έριξε ψυχολογικά... Τι μπορώ να κάνω για να μην με "πάρει" από κάτω... και να βελτιωθώ?
Καλησπέρα φίλε μου,

Θα ήθελα να σου πω μέσα από την δική μου εμπειρία όταν έγραφα πανελλήνιες ότι ένα "κακό" διαγώνισμα δεν είναι το τέλος του κόσμου και δεν θα πρέπει να σου ρίχνει την ψυχολογία.
Θυμάμαι 2-2.5 εβδομάδες πριν γράψω Φυσική μου είχε δώσει ο φυσικός που μου έκανε ιδιαίτερα να γράψω ένα τελικό διαγώνισμα στο οποίο τα είχα πάει πολύ χάλια, δηλαδή είχα γράψει 65/100 και θυμάμαι τον πατέρα μου να πιστεύει ότι στις τελικές εξετάσεις δεν πρόκειται να γράψω πάνω από 14. Ωστόσο τους διέψευσα όλους γιατί έγραψα 19.8 και δεν το πίστευαν. Οπότε συνέχισε την προσπάθεια σου και το πρόγραμμα σου και θα δεις θα ανταμειφθείς στο τέλος. Καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη.

Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο σου εύχομαι.

Κάμπια

Διάσημο μέλος

Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 2,264 μηνύματα.
Ένας κακός βαθμός δεν είναι το τέλος του κόσμου, ούτε σε χαρακτηρίζι απόλυτα. Τι έκανες λάθος;
Κακή διαχείρηση χρόνου; - Βγάζεις πρόγραμμα και αποφεύγεις οτιδήποτε σου διασπάει την προσοχή
Έχεις κενά στην ύλη; - Κοίτα να τα καλύψεις. Ρώτα τους καθηγητές σου

κτλ. κτλ.

Δεν πειράζει, αλήθεια. Κι εγώ έτσι αντιδρούσα όταν δεν έγραφα όσο ήθελα, αλλά πίστεψέ με, δεν έχει σημασία. Οι πανελλήνιες είναι και λίγο θέμα τύχης.