Στην ανάπτυξη εφαρμογών το τμήμα που ίσως σε δυσκολέψει είναι αυτό των πινάκων(τον χειμώνα θα το διδαχθείς/τελευταία παράγραφος της ύλης που έχει ένα πλήθος ασκήσεων και παίζει σημαντικό ρόλο τουλάχιστον στην επίλυση του 4ου θέματος στις πανελλαδικές εξετάσεις).Τα υπόλοιπα,από τεχνικής άποψης(ασκησολογία)δεν έχουν κάτι που να δυσκολεύει τους μαθητές σε έντονο βαθμό.
Βέβαια,υπάρχει ένα θεματάκι με την θεωρία,η οποία είναι λίγο μπέρδεμα να τη διαβάσεις από το σχολικό λόγω του ότι δεν είναι συμμαζεμένη καθώς μεταξύ των διάφορων τμημάτων θεωρίας παρεμβάλλονται παραδείγματα προσομοίωσης από την καθημερινότητα όπως και βασικές λυμένες ασκήσεις.Μην επιχειρήσεις να τη διαβάσεις από τυχόν βοηθήματα καθώς οι συγγραφείς «το παίζουν» υπέρ του δέοντος επιστήμονες,προσθέτοντας δικά τους στοιχεία που δεν αναφέρονται στο σχολικό εγχειρίδιο(βλέπε Λαζαρίνης,Καραΐσκος-Καραμπής και δε συμμαζεύεται...).
Δίνω έμφαση στη θεωρία καθώς φέτος υπερτονίστηκε από τους θεματοδότες,οι οποίοι αξίωσαν με 11 μονάδες αν θυμάμαι καλά την κλασική αποστήθιση.
Για τη διοίκηση επιχειρήσεων ο κανόνας λέει "ΒΑΖΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ".Είναι παπαγαλία,με ένα είδος μονάχα ασκήσεων[στα 13 χρόνια πανελληνίων 2 φορές έχει ζητηθεί,εκ των οποίων η μία ήταν φέτος)που είναι επιεικώς πανεύκολο.Αποτελείται από 55 σελίδες πάνω κάτω η ύλη.
Το κακό με το βιβλίο αυτό είναι ότι είναι προϊόν εξ ολοκλήρου μετάφρασης κατά γράμμα από αμερικάνικο σύγγραμα.Έτσι,οι συγγραφείς του δεν το έχουν αποδώσει με μία πιο απλή και εκλαϊκευμένη μορφή.Συνεπώς,οφείλεις να «μπεις στο πνεύμα» των συγγραφέων και να υιοθετήσεις το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν.Αν διαβάζεις δύο σελίδες την εβδομάδα και τις ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ,αρχές άνοιξης θα έχεις τελειώσει.
Στην ερώτηση εάν χρειάζεται να αποδωθεί κατά την εξέταση αυτολεξεί το τμήμα του βιβλίου που ζητείται,δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση αλλά η εμπειρία δείχνεις πως βαθμολογούν αυτολεξεί οι διορθωτές.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.