Συγγνώμη αλλά δε λέει μόνο λέει Πάντα, έχει διαφορά. Το πάντα εννοεί απλά να εμφανίζεται σε οποιαδήποτε περίπτωση.Δεν είναι το ίδιο επειδή εμφανίζεις και τους δύο αριθμούς σε περίπτωση που το Β είναι μεγαλύτερο.. Η άσκηση σου ζητάει να εμφανίσεις μόνο το μεγαλύτερο.
Αν θέλει μόνο το μεγαλύτερο είναι ελλιπής η διατύπωση! Έχω άδικο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
simpsonment
Νεοφερμένος
Η λύση μου στο Γ3:
Αποθήκευσα σε νέο πίνακα χαρακτήρων Π[30,2] τα "διαγνωστικά" για το κεφάλι (στην πρώτη στήλη) και για τα άκρα (στη δεύτερη).
Οι πιθανές τιμές του πίνακα ήταν "Χαμηλό SAR", "Κοντά στα όρια", "Εκτός Ορίων". Η άσκηση ζητούσε να εμφανίσουμε την χειρότερη περίπτωση για κάθε μαθητή κι έδινε αντίστοιχο παράδειγμα.
Στους πίνακες χαρακτήρων ισχύει 'Ε'>'Κ'>'Χ', άρα και 'Εκτός Ορίων'>'Κοντά στα όρια'>'Χαμηλό SAR'
Οπότε για κάθε μαθητή Χ:
ΑΝ Π[Χ,1]<Π[Χ,2] ΤΟΤΕ
ΓΡΑΨΕ Π[Χ,1]
ΑΛΛΙΩΣ
ΓΡΑΨΕ Π[Χ,2]
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
Από κει και πέρα, στο Α4 έμπλεξα και δε μπορούσα να σκεφτώ πώς να γίνει χωρίς ΑΝ. Τελικά έβαλα:
ΓΙΑ Ι ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 100
Ξ<--1
ΑΡΧΗ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΟΣΟ Ξ>Ι ΚΑΙ Ξ<101 ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ
ΔΙΑΒΑΣΕ Π[Ι,Ξ]
Ξ<--Ξ+1
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
Ξ<--Ξ+1
ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ Ξ=101
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
Το μόνο πρόβλημα σε αυτό είναι ότι όταν θα μπαίνει στο βρόχο της ΟΣΟ, το Ξ θα προχωράει κατά ένα και όταν βγαίνει θα προχωράει πάλι κατά άλλο ένα, με αποτέλεσμα κάποιες τιμές να παρακάμπτονται.
Τι λέτε να πάρω από τα 4;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
shadowstep00
Νεοφερμένος
Τουλάχιστον τελλιώσα θεαματικά την χρονιά στο ΑΕΠΠ με 98-100
Οι βαθμολογητες στο ΑΕΠΠ ασχολουνται με μη συμβατικες και ΠΟΛΥ εξεζητημενες λυσεις ;
Ειπα να προσφερω θεαμα και εκανα μια τρελη λυση στο B2, ειλικρινα δεν νομιζω να ασχοληθει ομως...
shadowstep00
Νεοφερμένος
Συγγνώμη αλλά δε λέει μόνο λέει Πάντα, έχει διαφορά. Το πάντα εννοεί απλά να εμφανίζεται σε οποιαδήποτε περίπτωση.
Αν θέλει μόνο το μεγαλύτερο είναι ελλιπής η διατύπωση! Έχω άδικο?
Η εκφώνηση λέει: ώστε να εμφανίζει πάντα το μεγαλύτερο από τους δυο αριθμούς που διαβάστηκαν.
Όπως το βλέπω εγώ μάλλον θέλει μόνο τον μεγαλύτερο... Μπορεί να είναι και αυτό που λες εσύ αλλά δεν νομίζω...
Pavlos13
Δραστήριο μέλος
Να ρωτίσω κατι αμα ξερει κανεις ;
Οι βαθμολογητες στο ΑΕΠΠ ασχολουνται με μη συμβατικες και ΠΟΛΥ εξεζητημενες λυσεις ;
Ειπα να προσφερω θεαμα και εκανα μια τρελη λυση στο B2, ειλικρινα δεν νομιζω να ασχοληθει ομως...
Νομίζω πως η διαταγή λεει πως κάθε σωστα αποδεδειγμένη επιστημονική λύση θεωρείται σωστή ..
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Ολόσωστος. Λύση για 7/7.H δικη μου εκδοχη...
ΑΝ (ΜΟ_κεφ<=1.8) και (ΜΟ_κεφ<=3.6 τοτε
ΓΡΑΨΕ Χαμηλος Σαρ
αλλιως_αν ΜΟ_κεφ<=2 ΚΑΙ ΜΟ_κεφ<=4 τοτε
ΓΡΑΨΕ Κοντα στα ορια
Αλλιως
ΓΡΑΨΕ εκτος οριων
.....!
σωστος ?
Ναι, άντε τώρα ο βλάχος στην Άνω Παναγιά με την φραπεδιά στο χέρι που έχει τελειώσει φυσικός να καταλάβει τις περίεργες λύσεις...Νομίζω πως η διαταγή λεει πως κάθε σωστα αποδεδειγμένη επιστημονική λύση θεωρείται σωστή ..
Νομίζω πως η διαταγή λεει πως κάθε σωστα αποδεδειγμένη επιστημονική λύση θεωρείται σωστή ..
Είναι προγραμματισμος , χρειαζετε αρκετη ωρα για να κατανοησει τον τροπο σκεψης και τι εκανα,
και εγω ελπιζω να ισχει στην πραξη αυτο που ειπες γιατι πιανει 10 μοναδες
shadowstep00
Νεοφερμένος
Είναι προγραμματισμος , χρειαζετε αρκετη ωρα για να κατανοησει τον τροπο σκεψης και τι εκανα,
και εγω ελπιζω να ισχει στην πραξη αυτο που ειπες γιατι πιανει 10 μοναδες
Πφφφ και εγώ το φοβάμαι πάρα πολύ αυτό... Υπάρχουν και αρκετοί άσχετοι στο συγκεκριμένο μάθημα δυστυχώς...
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Γιαννης Κοβ
Εκκολαπτόμενο μέλος
B2.
κ<-1
ν<-100
για i από 1 μέχρι 100
αν Π=αληθής τότε
Π[κ]<-αληθης
κ<-κ + 1
τέλος_αν
αν Π=ψευδής τότε
Π[ν]<- ψευδης
ν<-ν -1
τέλος_αν
τέλος_επανάληψης
Κι εγω ετσι το κανα. Μπορει καποιος να μας πει αν ειναι σωστο?
Vicky13
Δραστήριο μέλος
κ<-1
ν<-100
για i από 1 μέχρι 100
αν Π=αληθής τότε
Π[κ]<-αληθης
κ<-κ + 1
τέλος_αν
αν Π=ψευδής τότε
Π[ν]<- ψευδης
ν<-ν -1
τέλος_αν
τέλος_επανάληψης
simpsonment
Νεοφερμένος
Κρίμα που δεν ισχύει το ίδιο και για τα μαθηματικά.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Vicky13
Δραστήριο μέλος
tonykok
Νεοφερμένος
Γιαννης Κοβ
Εκκολαπτόμενο μέλος
tonykok
Νεοφερμένος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.