AthensFinest
Νεοφερμένος
γίνεται αν αρχικοποιήσεις μία max<- -500, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο περσινός πρωταθλητής είναι εκείνος που αγωνίζεται πρώτος , άρα είναι και ο πρώτος που έχει επίδοση μεγαλύτερη του max.Με ένα μετρητή μετράς πόσες φορές ξεπέρασε κάποιος το max και μετά οι φορές αυτές είναι και οι θέσεις που έχει πέσει ο πρωταθλητής!χωρίς πίνακα πώς θα λυθεί το Γ5?
αφού σου λέει να βρεις σε ποια θέση τερμάτισε ο περσινός....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aLmOsT_nOrMaL
Νεοφερμένος
https://lupus.keystone.gr/kapp/8/0528/a_ana/diakrota_ana.pdf
https://assets.tovima.gr/files/Aepekap.pdf
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christos4
Εκκολαπτόμενο μέλος
Selestian
Δραστήριο μέλος
Με αυτο το σκεπτικο σε αλγοριθμους θα μπορουσαμε να βαζουμε και υποπρογραμματα καθως ειμαστε ενα βημα πριν την μεταφορα του αλγοριθμου σε προγραμμα , οποτε γιατι να μην ειχαμε και υποπρογραμματα ;Με τη λογική ότι ο αλγόριθμος βρίσκεται ένα βήμα πριν την συγγραφή του προγράμματος. Γράφεις έναν αλγόριθμο και με βάση αυτόν μετά φτιάχνεις και το πρόγραμμα. Δεν μπορείς να φτιάχνεις αλγόριθμο με πίνακες, ενώ ξέρεις ότι με πρόγραμμα δεν μπορείς να τον υλοποιήσεις.
Επισης αν θεωρησουμε οτι θα το μεταφερουμε σε προγραμμα μπορουμε να θεωρησουμε οτι ο πινακας ειναι δυναμικος.
Με λιγα λογια , πιστευω πρωσοπικα οτι σχεση εχει αν ο τροπος σκεψης ειναι σωστος...τωρα τι να πω...αμα μας το παρουν λαθος...γενικα παντως φετος υπαρχει μια ασαφεια στις λυσεις των θεματων...
aLmOsT_nOrMaL
Νεοφερμένος
γίνεται αν αρχικοποιήσεις μία max<- -500, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο περσινός πρωταθλητής είναι εκείνος που αγωνίζεται πρώτος , άρα είναι και ο πρώτος που έχει επίδοση μεγαλύτερη του max.Με ένα μετρητή μετράς πόσες φορές ξεπέρασε κάποιος το max και μετά οι φορές αυτές είναι και οι θέσεις που έχει πέσει ο πρωταθλητής!
Εγώ πήγα με μετρητή. Δηλαδή:
Αν ε>ε1 τότε
π<-π+1
Τέλος_αν
Το ε1 είναι η απόδοση του πρώτου. Το π αρχικά είναι 1 (αφού είναι πρώτος) και ανάλογα πόσοι τον ξεπερνάνε γίνετε 2,3,5, κλπ
aristsikno
Νεοφερμένος
aLmOsT_nOrMaL
Νεοφερμένος
Νομίζω ότι η επιτροπή και το υπουργείο πρέπει να το διευκρινίσουν, αλλά το πιθανότερο είναι να το πάρουν όλο σωστό
Ομως ουτε και την εντολη αντιμεταθεσε την εχει καπου μεσα στο βιβλιο!!
Σελίδα 68, Αλγόριθμος Φυσσαλίδα
Δεν ξέρω κατά πόσο θα σου κόψουν...
Επίσης, μόλις διαπίστωσα ότι όλο το Α θέμα υπάρχει στο βιβλίο :0 (σε διάφορα σημεία)
Edit: Sorry για το double post.
apozog
Νεοφερμένος
akikos
Επιφανές μέλος
Αφού ο αριθμός των αγωνιζομένων πρέπει να μπει ως είσοδο στο πρόγραμμα αρα γνωρίζεις τον αριθμό τους. Αυτό είπε και ο xdf21 στο 100ο post αυτού του thread.Οι απόψεις (προφανώς) διήστανται. Εγώ νομίζω ότι είναι λάθος η χρήση πίνακα (ας μην ξεχνάμε ότι είναι στατική δομή δεδομένων, άρα πρέπει ο υπολογιστής να γνωρίζει το μέγεθός του πριν την εκτέλεση και όχι κατά). Αυτό όμως είναι προσωπική άποψη, όχι απαραίτητα σωστή.
Νομίζω ότι η επιτροπή και το υπουργείο πρέπει να το διευκρινίσουν, αλλά το πιθανότερο είναι να το πάρουν όλο σωστό
cpt.vlg
Νεοφερμένος
Ξαναλέω: Προφανώς γίνεται, άσχετα αν θα κάνεις κακή διαχείριση μνήμηςΜα αυτό είναι λάθος! Τις υπόλοιπες θέσεις τι θα τις κάνεις, θα τις αφήσεις άδειες? Δεν γίνετε...
apozog
Νεοφερμένος
Για να χρησιμοποιήσεις πινακα δεσμευσης απο την αρχη συγκεκριμενο χωρο... Στο θεμα 3 διαβαζες μεσα στο προγραμμα τον αριθμο των αθλητων.
Dalek
Νεοφερμένος
και ότι όλες οι επιδόσεις των αθλητών που καταγράφονται είναι
διαφορετικές μεταξύ τους.
Αυτό το προσέξατε για το 3ο θέμα; Η Υπογράμμιση δική μου.
aLmOsT_nOrMaL
Νεοφερμένος
Αφού ο αριθμός των αγωνιζομένων πρέπει να μπει ως είσοδο στο πρόγραμμα αρα γνωρίζεις τον αριθμό τους. Αυτό είπε και ο xdf21 στο 100ο post αυτού του thread.
Ο αριθμός των αγωνιζομένων γίνετε γνωστός κατά την εκτέλεση του προγράμματος, όταν δηλαδή τον δίνει ο χρήστης.
Κοίτα σελίδα 56, την πρώτη παράγραφο από το κεφάλαιο 3.3.
Ξαναλέω: Προφανώς γίνεται, άσχετα αν θα κάνεις κακή διαχείριση μνήμης
Γίνεται να αφήσεις άδειες θέσεις σε πίνακα?!
Κανονικά πρέπει να τις γεμίσεις όλες, με μηδενικά ας πούμε.
Σημείωση: Να θεωρήσετε ότι κάθε αθλητής έχει έγκυρη επίδοση
Δηλαδή, τι αλλάζει?
Edit:Και πάλι συγνώμη για το διπλό ποστ. Τελευταία φορα!!
Selestian
Δραστήριο μέλος
Πολυ σωστη η παρατηρηση σου...δεν το ειχα προσεξει... πιστευω για να λεει καταγραφονται δεν θα καθιστα τους πινακες λαθος...Σημείωση: Να θεωρήσετε ότι κάθε αθλητής έχει έγκυρη επίδοση
akikos
Επιφανές μέλος
Ο αριθμός των αγωνιζομένων γίνετε γνωστός κατά την εκτέλεση του προγράμματος, όταν δηλαδή τον δίνει ο χρήστης.
Κοίτα σελίδα 56, την πρώτη παράγραφο από το κεφάλαιο 3.3.
Ο αριθμός των αγωνιζομένων μόλις γίνει γνωστός (κατά την εκτέλεση του προγράμματος όπως είπες). καταχωρείται σε μια μεταβλητή και χρησιμοποιώντας αυτή τη μεταβλητή ορίζεις και δηλώνεις τις κατάλληλες θέσεις στον πίνακα. Το βιβλίο δεν το έχω αλλά δεν νομίζω να απαγορεύεται αυτό απο την σύνταξη της Γλώσσας. Αν απαγορεύεται πάω πάσο
cpt.vlg
Νεοφερμένος
Στη ΓΛΩΣΣΑ δεν υπάρχει Εμφάνισε οπότε δυστυχώς (λογικά) θα κόψουνΡε παιδια στο πρωτο θεμα εβαλα "εμφάνισε" αντι για "γραψε" θα μου κοψουν;
Για να χρησιμοποιήσεις πινακα δεσμευσης απο την αρχη συγκεκριμενο χωρο... Στο θεμα 3 διαβαζες μεσα στο προγραμμα τον αριθμο των αθλητων.
aLmOsT_nOrMaL
Νεοφερμένος
Ο αριθμός των αγωνιζομένων μόλις γίνει γνωστό.... καταχωρείται σε μια μεταβλητή και χρησιμοποιώντας αυτή τη μεταβλητή δηλώνεις τις κατάλληλες θέσεις πίνακα. Το βιβλίο δεν το έχω αλλά δεν νομίζω να απαγορεύεται αυτό απο την σύνταξη της Γλώσσας. Αν απαγορεύεται πάω πάσο
Σύμφωνα με το σχολικό:
"Με τον όρο στατική δομή δεδομένων εννοείται ότι το ακριβές μέγεθος της απαιτούμενης μνήμης καθορίζεται κατά τη στιγμή του προγραμματισμού τους, και κατα συνέπεια κατά τη στιγμή της μετάφρασης και όχι κατά τη στιγμή της εκτέλεσης του προγράμματος."
Με βάση αυτό, ο προγραμματιστής ορίζει τις θέσεις και όχι ο χρήστης Πάντως, και πάλι νομίζω ότι, ανεξαρτήτως τι είναι πραγματικά σωστό, και οι δύο απαντήσεις θα μετρήσουν ως σωστές.
Selestian
Δραστήριο μέλος
apozog
Νεοφερμένος
aLmOsT_nOrMaL
Νεοφερμένος
ρε παιδια ειναι λαθος που εβαλα εμφανισε αντι για γραψε στο Α1?
Μου φαίνεται ναι, αρκετά, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά πόσο θα σου κόψουν...
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.