Καλό θα ήταν όσοι δεν έλυσαν το Δ4 να αναρωτηθούν γτ δεν τα κατάφεραν. Και αναφέρομαι κυρίως σε όσους είναι καλοί μαθητές. Είναι γνωστό οτι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης ενός γραπτού, αφορά και τον εκπαιδευτικό, για να μην πω πρώτα αυτόν. Μπορείτε να ρωτήσετε τους φροντιστές τουλάχιστον, να συζητήσετε μαζί γτ δεν το λύσατε. Είχατε κάνει παρόμοια ερωτήματα? Αν οχι γτ? Οχι οτι είναι απαραίτητο να το χεις ξαναδεί, αλλά φαίνεται οτι κάποια ερωτήματα αν δε τα χεις ξαναδεί είναι δύσκολο να βγουν. Ακόμα και αν δεν είχατε δει παρόμοιο, γτ δεν είχατε την απαιτούμενη καλλιέργεια να ανταπεξέλθετε εκείνη τη στιγμη? Τι έκαναν γι αυτό οι καθηγητές σας? Φταίει το μυαλό σας? Μήπως δεν επέμειναν στην έννοια της τριβής ολίσθησης που υπάρχει απ την ά λυκείου? Μήπως πρέπει να ψαχτούν κι άλλο βιβλιογραφικά? Καλό είναι όποτε παίρνετε ένα γραπτό να βλέπετε τα λάθη για να φωτιστούν οι πτυχές εκείνες που δεν είχατε εμβαθύνει και να προσπαθήσετε να ερμηνεύσετε το γεγονός. Τα ίδια ισχύουν για όσουν δεν είδαν την ανακύκλωση. Τι έλειπε απ την προετοιμασία? Εδώ βέβαια κάποιοι μπορεί να το είδαν αλλά δεν υπήρχε η επιλογή αντίστοιχα. Γενικά πρέπει να ρωτάτε τους καθηγητές γτ αυτοί προσελήφθησαν για να σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τους στόχους σας. Πρέπει δηλ να σας εξηγήσουν γτ δε το λύσατε. Αν έρθετε σε μένα να σας φτιάξω το σπίτι θα πρέπει να σας το παραδώσω άψογο κ να μην πέσει (χωρίς να ναι απόλυτη η αναλογία). Σε ένα παλιό βιβλίο δέσμης είδα ένα παρόμοιο ερώτημα αλλά έχει οριζόντιο επίπεδο. Εγώ έχω τελειώσει εμπ και εκεί κάναμε χωριστά τριβολογία, ταλαντώσεις, μηχανική στερεού. Είχαμε συναντήσει θυμάμαι την περίπτωση με τη ράβδο και πρέπει να μας το χαν βάλει στις εξετάσεις με τη διευκρίνηση για πρώτη φορά. Για το 4ο θέμα αν το βρω σε κάτι βοηθήματα θα το σκανάρω να το δείτε γτ κάτι μου θυμίζει. Βέβαια τα βιβλία εκείνα περιέχουν εκατοντάδες ασκήσεις οπότε είναι φυσικό να περιέχουν και το θέμα μεταξύ άλλων. Γενικά νομίζω πρέπει οι καθηγητές να ανανεωθούν και να σκεφτείτε αν κάνατε λάθος, άν δε μπορούσατε καθόλου, γιατί, κλπ. Καλή συνέχεια στα επόμενα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.