fretoe
Δραστήριο μέλος
Εξαρταται τον βαθμολογητη, μπορει να σου κοψει 2 το πολυ για δευτερο...επειδη σχεδιασες και στο 2ο λαθος την δυναμη του ελατηριου.Μπορει καποιος να εκτιμησει ποσα μορια θα παρω απο Δ1 Δ2 που στο Δ1 σχεδιασα λαθος τη μια Φελατηριου προς τα κατω,και συνεπως βρηκα αλλη D (ομως απεδειξα οτι κανει ταλαντωση και του γραψα δυο λογακια..)και συνεπως στο Δ2 βρηκα αλλο πλατος και αλλη ω (αρχικη φαση ιδια προφανως) αλλα αιτιολογωντας τα παντα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimosgr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνισή σας κύριε Δήμο.
Λογικά έχω γράψει 99, αλλά έχω ακόμα μια ερώτηση! Στο Γ.3 πάλι, αν έβγαλα οτι Κ=0 και ξέχασα να πω οτι και ω=0 πόσο θα χάσω;
Δεν έχω ιδέα αν το έγραψα, αλλά θέλω να έχω καλυμμένο κάθε ενδεχόμενο...
Αν το έχεις κάνει αυτό, με την προηγούμενη κατανομή μονάδων, το πιθανότερο ήταν να μην σου έκοβαν, αλλά τώρα με την νέα κατανομή των μονάδων χάνεις σίγουρα μία.
καλησπέρα.
μηπως μπορειτε να εκτιμησετε ποσο θα χασω απο το τελευταιο ερωτημα που απο ζαλαδα στο ΣFy=0 δεν ανελυσα το βαρος
και βρηκα λαθος Ν και κατ'επεκταση μ(ελαχ)=1
από 1 εως 2 μονάδες, ανάλογα τον βαθμολογητή....
Μπορει καποιος να εκτιμησει ποσα μορια θα παρω απο Δ1 Δ2 που στο Δ1 σχεδιασα λαθος τη μια Φελατηριου προς τα κατω,και συνεπως βρηκα αλλη D (ομως απεδειξα οτι κανει ταλαντωση και του γραψα δυο λογακια..)και συνεπως στο Δ2 βρηκα αλλο πλατος και αλλη ω (αρχικη φαση ιδια προφανως) αλλα αιτιολογωντας τα παντα?
Αν και που αυτό είναι ένα θέμα που υπήρξε μεγάλη συζήτηση, 3 μονάδες είναι αυτό που είναι το πιθανότερο, ανάλογα τον βαθμολογητή, πάντα!,,,
Για ότι άλλο θέλεις, στη διάθεσή σου!...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ορφέας46134
Νεοφερμένος
εγω το μισο Δ4 εκανα λαθος.....ως συνθηκη βρηκα Τ=150*χ+30Αν το έχεις κάνει αυτό, με την προηγούμενη κατανομή μονάδων, το πιθανότερο ήταν να μην σου έκοβαν, αλλά τώρα με την νέα κατανομή των μονάδων χάνεις σίγουρα μία.
από 1 εως 2 μονάδες, ανάλογα τον βαθμολογητή....
Ως πλατος βρηκα μεν 0,2...αλλα ημουν ζαλισμενος και προσθεσα 0,05
οποτε εβγαλα ως Τmax=67,5 και Τmin=30....με το Τmax το αποτελεσμα εβγαινε πολυυυυ περιεργο
και ετσι χρησιμοποιησα την Τmin(ως αποτελεσμα εβγαλα ριζα τρια τριτα).......λετε να εχω χασει πολλα μορια?
Hellraiser13
Νεοφερμένος
στο θεμα 4ο πρωτο ερωτημα οκ στο 2ο αριθμητικο λαθος στο πλατος και στο 3ο υποερωτημα ξεχασα να αλλαξω το ω για το D2
στο τελευταιο υποερωτημα εγραψα συνθηκη Τολ ,ΣFy=0 αλλα και ΣFx=0 στη Θ.Ι
Μπορει καποιος να μου πει ποσα μορια θα φυγουν στο συνολο;
Ευχαριστω εκ των πρωτερον
fretoe
Δραστήριο μέλος
Μετρανε καθολου τα σχηματα(που καναμε ή που δεν καναμε) στην βαθμολογηση????Αν και που αυτό είναι ένα θέμα που υπήρξε μεγάλη συζήτηση, 3 μονάδες είναι αυτό που είναι το πιθανότερο, ανάλογα τον βαθμολογητή, πάντα!,,,
Για ότι άλλο θέλεις, στη διάθεσή σου!...
Παραλογικός
Νεοφερμένος
Aprosarmosto
Νεοφερμένος
Dias
Επιφανές μέλος
OLSon-X
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι σιγα μην εγραψες και 101Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνισή σας κύριε Δήμο.
Λογικά έχω γράψει 99, αλλά έχω ακόμα μια ερώτηση! Στο Γ.3 πάλι, αν έβγαλα οτι Κ=0 και ξέχασα να πω οτι και ω=0 πόσο θα χάσω;
Δεν έχω ιδέα αν το έγραψα, αλλά θέλω να έχω καλυμμένο κάθε ενδεχόμενο...
dimosgr
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω το μισο Δ4 εκανα λαθος.....ως συνθηκη βρηκα Τ=150*χ+30
Ως πλατος βρηκα μεν 0,2...αλλα ημουν ζαλισμενος και προσθεσα 0,05
οποτε εβγαλα ως Τmax=67,5 και Τmin=30....με το Τmax το αποτελεσμα εβγαινε πολυυυυ περιεργο
και ετσι χρησιμοποιησα την Τmin(ως αποτελεσμα εβγαλα ριζα τρια τριτα).......λετε να εχω χασει πολλα μορια?
τα συνηθισμένα 2 μόρια!....
Μετρανε καθολου τα σχηματα(που καναμε ή που δεν καναμε) στην βαθμολογηση????
Σε μερικές περιπτώσεις είναι άκρως απαραίτητα, οπότε..... Στο συγκεκριμένο γραπτό, στο Δ θέμα ε ΟΚ αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να δούμε αν ο μαθητής έχει κατανοήσει τα βασικά. Αν για παράδειγμα ξεχάσει να να βάλει τη Ν σε ένα καρέ έ δεν χάλασε κι ο κόσμος... Αρκετός χαμός γίνεται με την πολυπλοκότητα του θέματος....
Το υπουργείο δίνει συγκεκριμένες μονάδες που πρέπει να κόβονται ή να δίνονται για κάθε μέρος ενός ερωτήματος???Ή ο κάθε διορθωτής κρίνει μόνος του???
Οι καθηγητές κάθε βαθμολογικού συγκεντρώνονται και συζητάνε τον επιμερισμό των μονάδων πριν αρχίσουν την διόρθωση! Η ΚΕΕ δίνει μόνο τους βαθμούς ανά ερώτημα....
Και μια λύση με μαθηματικά Γ΄λυκείου:
Θα το πιστέψεις ότι είχα μαθητή που το έλυσε έτσι; (μόνο που την παράγωγο της Κ την ονόμαζε dK/dt)!!
fretoe
Δραστήριο μέλος
[τα συνηθισμένα 2 μόρια!....
Σε μερικές περιπτώσεις είναι άκρως απαραίτητα, οπότε..... Στο συγκεκριμένο γραπτό, στο Δ θέμα ε ΟΚ αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να δούμε αν ο μαθητής έχει κατανοήσει τα βασικά. Αν για παράδειγμα ξεχάσει να να βάλει τη Ν σε ένα καρέ έ δεν χάλασε κι ο κόσμος... Αρκετός χαμός γίνεται με την πολυπλοκότητα του θέματος....
Δηλαδη, μπορει να μας κοψουν αν δεν εχουμε κανει σχημα?
minos_94
Νεοφερμένος
δεν μπορω να καταλαβω γιατι ασχολιθηκατε με το γ4,ηταν ξεκαθαρα λαθος και δειχνει δυστηχως οτι μεγαλο μερος των μαθητων λυνει τισ ασκησεις μηχανικα χωρισ να καταλαβαινει τι γινεται
μπά;;; πιστεύεις ότι όσοι βρήκαν την γωνία 60 μοίρες δουλεύουν μηχανικά;και δηλαδή πιστεύεις ότι αν ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΑ λάθος
θα είχε χάσει όλος ο κόσμος τον χρόνο στο Γ4;
Δν νομίζω Τάκη...
gate1319661
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν μπορω να καταλαβω γιατι ασχολιθηκατε με το γ4,ηταν ξεκαθαρα λαθος και δειχνει δυστηχως οτι μεγαλο μερος των μαθητων λυνει τισ ασκησεις μηχανικα χωρισ να καταλαβαινει τι γινεται
εσυ δεν το ελυσες δηλαδα για αυτο ε????ας ειμαστε σοβαροι λιγο μην λεμε οτι να ναι....σε πανελληνιες ειπες αστο μωρε ειναι λαθος...
minos_94
Νεοφερμένος
ναι σιγα μην εγραψες και 101
Γιατί να μήν έχει γράψει το παιδί 99; δν το καταλαβαίνω ...
επειδή εσύ(ίσως) δεν τα πήγες καλά δν σημαίνει ότι δεν τα πήγαν και οι άλλοι
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος
dimosgr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δηλαδη, μπορει να μας κοψουν αν δεν εχουμε κανει σχημα?
Στην οπτική ναι. Στις ταλαντώσεις ναι. Στη ράβδο δεν νομίζω...
Giorgos1987
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το Γ4 δεν θα μετρηθεί πράγματι
https://www.minedu.gov.gr/grafeio-ty...-ti-bathmologisi-sto-mathima-tis-fysikis.html
Όντως το έμαθα από το ράδιο λίγο μετά αφότου έγραψα το post. Ίσως από τις μεγαλύτερες γκάφες που έχει κάνει το υπουργείο παιδείας εξευτελίζοντας έναν θεσμό.
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος
challenger
Επιφανές μέλος
Αν θελεις, διευκρινισε το χαλια...
κατω απο την βαση ή το πολυ να πιαναν βαση!!
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.