musicrain1
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι συμφωνω...μπορεις να μου πεις στην περιπτωση που χ=0 τι ισχύει?
Η ερώτηση αναφερόταν στη διαφορά προσήμου χ και α. Αν χ=0 τότε και α=0 και έτσι για τη Θ.Ι. δεν έχουν πρόσημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cJay
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι μεν μαθαινουμε οτι απομακρυνση και επιταχυνση εχουν αντιθετο προσημο, ομως αυτο ισχυει για τις διαφορες τιμες του χ πλην του 0, αφου για χ=0 <=> α=0...θεωρωντας οτι δν υπαρχε μαθηματικη λογικη στο να πουμε οτι υπαρχει -0, καταληγουμε στο οτι η α και το χ ειναι ισα με το 0, που ομως δεν ειναι ετεροσημα...επομενως γιατι ισχυει το α ερωτημα, αφου και το δ εχει λογική?
-----------------------------------------
Η ερώτηση αναφερόταν στη διαφορά προσήμου χ και α. Αν χ=0 τότε και α=0 και έτσι για τη Θ.Ι. δεν έχουν πρόσημα.
Επομενως αφου στη ΘΙ δεν εχουν προσημο τοτε για χ=0 δεν επαληθεύεται η επιλογη "ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ"...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
musicrain1
Εκκολαπτόμενο μέλος
μπορει να το έχασα αλλα δικαιωνομαι ηθικα (ετσι νομιζω τουλαχιστον)
ναι μεν μαθαινουμε οτι απομακρυνση και επιταχυνση εχουν αντιθετο προσημο, ομως αυτο ισχυει για τις διαφορες τιμες του χ πλην του 0, αφου για χ=0 <=> α=0...θεωρωντας οτι δν υπαρχε μαθηματικη λογικη στο να πουμε οτι υπαρχει -0, καταληγουμε στο οτι η α και το χ ειναι ισα με το 0, που ομως δεν ειναι ετεροσημα...επομενως γιατι ισχυει το α ερωτημα, αφου και το δ εχει λογική?
Επομενως αφου στη ΘΙ δεν εχουν προσημο τοτε για χ=0 δεν επαληθεύεται η επιλογη "ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ"...
Απ' ότι καταλαβαίνω, το δ) υπονοεί ότι κάπου είναι ομόσημα, ενώ στην πραγματικότητα ποτέ δεν είναι ομόσημα απλά για χ=0 δεν έχουν πρόσημα. Άρα το α) είναι το λιγότερο λάθος
cJay
Εκκολαπτόμενο μέλος
Parapan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ίσως να θεωρηθούν και οι 2 απαντήσεις σωστές. Έχει γίνει άλλες χρονιές με αμφιλεγόμενα σωστό ή λάθος.
Guest 392017
Δραστήριο μέλος
lostG
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λέγοντας ότι τα δύο μεγέθη έχουν πάντα αντίθετο πρόσημο όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να έχουν ίδιο πρόσημο (όταν έχουν πρόσημο).Η περίπτωση που αμφότερα τα μεγέθη είναι μηδέν δεν δημιουργεί ασάφεια αφού ακριβώς δεν έχουν πρόσημο.Θέμα ερμηνείας είναι.
Έπρεπε να το ερμηνεύσετε έτσι, αφού θα ήταν πολύ απλοϊκό να νομίσετε ότι ενδιέφεραν τον συντάκτη του ερωτήματος, τα σημεία μηδενισμού.Έτσι κι αλλιώς όλοι ξέρουν ότι όλα τα χρονοεξαρτώμενα μεγέθη στην ταλάντωση, έχουν τα δικά τους σημεία μηδενισμού.
Δηλαδή θέλατε μεγέθη που να διατηρούν πρόσημο ώστε να ήταν ξεκάθαρο το ερώτημα?
Το λάθος μερικών παιδιών είναι που τη λέξη: πάντα την ερμήνευσαν χρονικά και όχι ως: όταν έχουν πρόσημο!
Είναι αλήθεια ότι η λέξη πάντα, ήταν ολίγον παγίδα αλλά ο μαθητής αφού έβλεπε ότι οι υπόλοιπες προτάσεις δεν έστεκαν θα έπρεπε να επιλέξει αυτό.
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ελπίζω να σας βοήθησα
Και επίσης προς τιμωρία μουη καθηγήτρια μου είπε ότι τουλάχιστον σε αυτό το βαθμολογικό και φαντάζομαι και στα άλλα ΔΕΝ κόβουν μόρια αν έχεις χρησιμοποιήσει τον τύπο για την διαφορά φάσης κατευθείαν
paganini666
Δραστήριο μέλος
Σε ευχαριστουμε!Επειδη βλεπω οτι εχεις ακρες και μπορεις να μας ενημερωσεις εγκυρα θελω να σε ρωτησω κατι.Στο 4β πηρα αναποδα της ροπες (σκεφτηκα με τον κανονα του δεξιου χεριου αντι να σκεφτω προς τα που το τραβαει η F) και βρηκα λαθος νουμερα.Κατα συνεπεια ολα τα επομενα αποτελεσματα(στροφορμες ποσοστα) ηταν λαθος να και οι τροποι ηταν αλανθαστοι.Θα χασω μορια;Σήμερα ρώτησα την καθηγήτρια μου που βαθμολογεί και είχε και τις οδηγίες.Από αυτά που ρώτησα στο 2α ήθελε να αναφέρεις ότι ο τροχός εκτελεί κύλιση χωρίς ολίσθηση(1-2 μόρια).Στο 2γ όλοι οι τρόποι δεκτή(αρχή διατήρησης της ενέργειας κλπ κλπ δεν ρώτησα για το αν αποδείξεις ότι δεν ισχύουν οι άλλες και ισχύει αυτή το ξέχασα) Στο στιγμιότυπο αυτό ξεκινάει από το μηδέν και την θέση μέγιστης απομάκρυνσης ενώ στο καθαρό έπρεπε να αναφέρεις μέχρι που φτάνει και τα συναφή.Στο 3δ μου πε ότι όλοι οι τρόποι (σωστοί εννοείτε) βαθμολογούνται στο ακέραιο για λάθος αποτέλεσμα χάνεις ένα μόριο.Στο τελευταίο το κλάσμα έπιανε ένα μόριο και 4 έπιαναν οι 2 τύποι έργου και κινητικής τελικής μέχρι τέλους όμως δηλαδή και με σωστ΄'ο αποτέλεσμα.
Ελπίζω να σας βοήθησα
Και επίσης προς τιμωρία μουη καθηγήτρια μου είπε ότι τουλάχιστον σε αυτό το βαθμολογικό και φαντάζομαι και στα άλλα ΔΕΝ κόβουν μόρια αν έχεις χρησιμοποιήσει τον τύπο για την διαφορά φάσης κατευθείαν
Και κατι φιλοσοφικο:Ειναι σωστο αυτο;Απο ενα λαθος σε ενα ερωτημα που πιανει 5 μορια να κινδυνευεις να χασεις περισοτερο απο 5;Καθε ερωτηση εχει συγκεκριμενα μορια και ο μεγιστος βαθμος μοριων που θα επρεπε να χανεις ειναι αυτος που πιανει το ερωτημα!
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από ότι μου είπε λογικά θα χάσεις κάτι παραπάνω από ένα μόριο στο 4β λογικά το πολύ δυο και από κει και πέρα αν με βάση αυτό που βρήκες στο 4β τα αποτελέσματα είναι σωστά το πολύ να χάσεις το αποτέλεσμα δηλαδή το ένα μόριο στο καθένα ή μπορεί και καθόλουεφόσον τα αποτελεσμάτα είναι σωστά με βάση αυτό που βρήκες παραπάνω(το πιο πιθανό αλλά έχε στο νου σου και την χειρότερη δηλαδή το πολύ πολύ 5 μόρια):no1:Σε ευχαριστουμε!Επειδη βλεπω οτι εχεις ακρες και μπορεις να μας ενημερωσεις εγκυρα θελω να σε ρωτησω κατι.Στο 4β πηρα αναποδα της ροπες (σκεφτηκα με τον κανονα του δεξιου χεριου αντι να σκεφτω προς τα που το τραβαει η F) και βρηκα λαθος νουμερα.Κατα συνεπεια ολα τα επομενα αποτελεσματα(στροφορμες ποσοστα) ηταν λαθος να και οι τροποι ηταν αλανθαστοι.Θα χασω μορια;
Και κατι φιλοσοφικο:Ειναι σωστο αυτο;Απο ενα λαθος σε ενα ερωτημα που πιανει 5 μορια να κινδυνευεις να χασεις περισοτερο απο 5;Καθε ερωτηση εχει συγκεκριμενα μορια και ο μεγιστος βαθμος μοριων που θα επρεπε να χανεις ειναι αυτος που πιανει το ερωτημα!
Δεν νομίζω να γίνεται αυτό που είπες
paganini666
Δραστήριο μέλος
Σε ευχαριστω Χρίστο!ή Ηριστε (αν το ονομα σου ειναι Ήριστος!)Από ότι μου είπε λογικά θα χάσεις κάτι παραπάνω από ένα μόριο στο 4β λογικά το πολύ δυο και από κει και πέρα αν με βάση αυτό που βρήκες στο 4β τα αποτελέσματα είναι σωστά το πολύ να χάσεις το αποτέλεσμα δηλαδή το ένα μόριο στο καθένα ή μπορεί και καθόλουεφόσον τα αποτελεσμάτα είναι σωστά με βάση αυτό που βρήκες παραπάνω(το πιο πιθανό αλλά έχε στο νου σου και την χειρότερη δηλαδή το πολύ πολύ 5 μόρια):no1:
Δεν νομίζω να γίνεται αυτό που είπες
Εχω ακουσει οτι καθε φορα που χρησιμοποιεις ενα λαθος αποτελεσμα χανεις 1 μοριο.
Μα αν εκανες ενα αριθμητικο λαθος στην αρχη ενος προβληματος και μετα πρεπει να χρησιμποιησεις αυτο το αποτελεσμα 10 φορες στη συνεχεια θα χασεις 11 μορια;Δλδ περισσοτερα απο οσο επιανε το ερωτημα στο οποιο εκανες το λαθος!
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τελείωσα και δεν έχω όρεξη για φιλοσοφικές κουβέντεςΌσο για τις άκρες να σου πω ότι είμαι απο επαρχία και συγκεκριμένα απο χωριό.Για να φανταστείς είμαστε 30 παιδιά στην γ λυκείου και 5 θετική κατεύθυνσηΜε τους περισσότερους καθηγητές είμαστε φίλοι έχουμε τηλέφωνα μάλιστα ακόμα και email.Οπότε δεν αποτελεί πρόβλημα να πάω και να τον ρωτήσω ή ακόμα και να τον πάρω τηλέφωνο.Μας εμπιστεύονται και τους εκτιμάμαι πολύ.Για παράδειγμα σήμερα έμαθα ότι τα γραπτά των κειμένων δεν ανταποκρίνονται στην ευκολία των θεμάτων δηλαδή οι βαθμοί είναι κάτω του αναμένομένου.Έμαθα και για βιολογία κατ και γενικής. Αλλάαυτά στα αντίστοιχα τόπικ σε λίγο.Σε ευχαριστω Χρίστο!ή Ηριστε (αν το ονομα σου ειναι Ήριστος!)
Εχω ακουσει οτι καθε φορα που χρησιμοποιεις ενα λαθος αποτελεσμα χανεις 1 μοριο.
Μα αν εκανες ενα αριθμητικο λαθος στην αρχη ενος προβληματος και μετα πρεπει να χρησιμποιησεις αυτο το αποτελεσμα 10 φορες στη συνεχεια θα χασεις 11 μορια;Δλδ περισσοτερα απο οσο επιανε το ερωτημα στο οποιο εκανες το λαθος!
Alexia91
Εκκολαπτόμενο μέλος
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κοίτα από ότι μου πε και αυτή για λάθος αποτέλεσμα αλλά σωστό τρόπο σου κόβουν ένα μόριο οπότε λογικά 2Χρηστο να σε ρωτησω κ εγω κατι???εκει που ελεγε οτι το σωμα Σ ανεβαινει κατα h=2m(4ο θεμα) βρηκα μια χαρα 2sec τον χρονο γιατι θα μου χρειαζοταν παρακατω.κατα εναν κουφο τροπο ομως στο δ κ ε ερωτημα που χρειαστηκα το χρονο για να βρω τη γωνια θ αντι για 2 εβαλα 1sec.οποτε στο δ κ ε εχω ολοσωστους τροπους αλλα λαθος αποτελεσμα.please αν μπορεις ρωτα κ πες μου ποσο θα κοψουν ο καθηγητης μου ειπε 2 μορια αλλα θελω κ μια 2η γνωμη!
Alexia91
Εκκολαπτόμενο μέλος
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Alexia91
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο 2α γιατι επρεπε να αναφερουμε οτι κανει κυλιση χωρις ολισθηση αφου το ελεγε η εκφωνηση????Σήμερα ρώτησα την καθηγήτρια μου που βαθμολογεί και είχε και τις οδηγίες.Από αυτά που ρώτησα στο 2α ήθελε να αναφέρεις ότι ο τροχός εκτελεί κύλιση χωρίς ολίσθηση(1-2 μόρια).Στο 2γ όλοι οι τρόποι δεκτή(αρχή διατήρησης της ενέργειας κλπ κλπ δεν ρώτησα για το αν αποδείξεις ότι δεν ισχύουν οι άλλες και ισχύει αυτή το ξέχασα) Στο στιγμιότυπο αυτό ξεκινάει από το μηδέν και την θέση μέγιστης απομάκρυνσης ενώ στο καθαρό έπρεπε να αναφέρεις μέχρι που φτάνει και τα συναφή.Στο 3δ μου πε ότι όλοι οι τρόποι (σωστοί εννοείτε) βαθμολογούνται στο ακέραιο για λάθος αποτέλεσμα χάνεις ένα μόριο.Στο τελευταίο το κλάσμα έπιανε ένα μόριο και 4 έπιαναν οι 2 τύποι έργου και κινητικής τελικής μέχρι τέλους όμως δηλαδή και με σωστ΄'ο αποτέλεσμα.
Ελπίζω να σας βοήθησα
nathalie
Νεοφερμένος
θα ηθελα να μου απαντησει καποιος καθηγητης(κατα προτιμηση καποιος που διορθωσε φετινα γραπτα)σχετικα με το ποσο θα μου κοπει....οχι τιποτα αλλο αλλα ειναι και βαρυτητας!
dimosgr
Εκκολαπτόμενο μέλος
θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το 3ο θεμα των πανελληνιων με το στιγμιοτυπο..εκανα σωστα το στιγμιοτυπο και ανελυσα κανονικα το πως προκυπτει αλλα πανω στο αγχος μου δεν ειδα οτι ζητουσε και εξισωση!!
θα ηθελα να μου απαντησει καποιος καθηγητης(κατα προτιμηση καποιος που διορθωσε φετινα γραπτα)σχετικα με το ποσο θα μου κοπει....οχι τιποτα αλλο αλλα ειναι και βαρυτητας!
-2! και δεν είσαι η μόνη! Ξέρεις πόσοι πήραν 98!?....
Καλά αποτελέσματα!
archidemetres
Νεοφερμένος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.