Γιατι; Κανονικα για να ειναι σωστο αυτο πρεπει να απορριψεις και τις υπολοιπες πιθανες απαντησεις.Αλλα και παλι "μπαζει".
Το 2γ πιστευω ηταν πολυ καλο ερωτημα γιατι επρεπε να εχεις πληρη επιγνωση των τυπων x,u,a(οχι απλως να μπορεις να λες:τι θελω; να βρω απομακρυνση την ταδε χρονικη στιγμη. αρα χ=Αημ...) και να μπορεις να "φτιαξεις" μεσα απο την ΑΔΕΤ μια απο τις 3 ζητουμενες μορφες.
Παντως ειναι πολυ καλυτερο απο τις απλες εφαρμογες τυπων που ηταν τις περισσοτερες φορες τα προηγουμενα χρονια.
Συγγνώμη αλλά απ'τη στιγμή που το μάθημα στο οποίο σήμερα εξεταζόμασταν ήταν ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ και η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ εγώ το θεωρώ τουλάχιστον βλακώδες.
Και η αποδεικτική διαδικασία που ακολούθησε ο φίλος παραπάνω με τις ισοδυναμίες είναι ολόσωστη. Όπως και αυτή που ακολουθησα εγώ:
- Αρχή Διατήρησης της Ενέργειας για την ΑΑΤ και καταλήγω σε μία σχέση.
- Παίρνω τη σχέση γ επειδή έτσι μου κάπνισε (τη σκέφτηκα μόνος μου, δεν την είδα στις πιθανές απαντήσεις) και με ισοδυναμίες καταλήγω στην ίδια ακριβώς σχέση.
Εξηγήστε μου πού είναι το λάθος εσείς που λέτε ότι θα χάσει μόρια το παιδί (άρα και εγώ).
"Ωραίο" ερώτημα, πραγματικά, σκέτα μαθηματικά... Για παπαγαλία εξισώσεων (όχι τύπων, η λέξη "τύπος" υποδηλώνει κάποια σχέση μεταξύ μεγεθών που δεν εξηγείται φυσικά, π.χ. η διακύμανση στα μαθηματικά που αποφασίσανε να της πετάξουν και τετράγωνο έτσι στο άσχετο), ΝΑΙ, είναι ωραίο ερώτημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.