Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος

Mια χαρά ήταν το 2γ. Πιασάρικο
-----------------------------------------
τεσπα ελπίζω τουλάχιστον να μην μου κόψουν και τα 6 μόρια. Αν και από παλιά την θυμάμαι σαν αποδεικτική μέθοδο. Παίρνουμε κάτι δεδομένο και καταλήγουμε σε κάτι που ισχύει...sorry αν σε στεναχωρήσω αλλά όταν είχα κάνει κάτι παρόμοιο σε κάποιο από τα περασμένα θέματα ο φυσικός μου που είναι διορθωτής πανελλαδικών αρκετά χρόνια είπε ότι ήταν λάθος. μακάρι να στο πάρουν σωστό ρε φίλε αλλά το κόβω χλωμό![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος

με ισοδυναμίες το έκανα..με ισοδυναμιες ειναι σωστο αυτο που λες
λοιπόν πήρα τη σωστή απάντηση (γ) αντικατέστησα και κατέληξα σε κάτι προφανές .. κάντε το και δείτε..
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Γιατι; Κανονικα για να ειναι σωστο αυτο πρεπει να απορριψεις και τις υπολοιπες πιθανες απαντησεις.Αλλα και παλι "μπαζει".
Το 2γ πιστευω ηταν πολυ καλο ερωτημα γιατι επρεπε να εχεις πληρη επιγνωση των τυπων x,u,a(οχι απλως να μπορεις να λες:τι θελω; να βρω απομακρυνση την ταδε χρονικη στιγμη. αρα χ=Αημ...) και να μπορεις να "φτιαξεις" μεσα απο την ΑΔΕΤ μια απο τις 3 ζητουμενες μορφες.
Παντως ειναι πολυ καλυτερο απο τις απλες εφαρμογες τυπων που ηταν τις περισσοτερες φορες τα προηγουμενα χρονια.
Γιατί αν ήθελαν να εξετάσουν τη μαθηματική αυστηρότητα των πραγμάτων θα έπρεπε να διδάσκουν στα Μαθηματικά ύλη σχετική με αυτή που χρησιμοποιεί η Φυσική. Θα γνωρίζεις, άλλωστε, ότι σχεδόν ολόκληρη η Φυσική φέτος προέρχεται από αγνά και ξεκάθαρα Μαθηματικά, μεγάλο μέρος των οποίων δεν γνωρίζουμε. Δε μπορούνε, λοιπόν, να επιμείνουν στο μαθηματικό κομμάτι.
Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος

εξηγησε λιγο αναλυτικα
ε, τι αναλυτικά.. οπου α έβαλα -αmax(ημωt+φ) και΄τα λοιπά... έκανα πράξεις και βγήκε..
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος

ναι γιατί δε μου λέτε όμως.. το δέχομαι αλλά γιατί;μαλλον θα χασεις μορια
george_k214
Εκκολαπτόμενο μέλος

DK1991
Νεοφερμένος

blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος

αυτό είναι απάντηση σε αυτό που ρώτησα, δηλαδή;μερικοι διορθωτες μπορει να μην το εκλαβουν ως τοσο τεκμηριωμενο τροπο
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν ειναι δα και τοσο μαθηματικη αυστηροτητα.Και οσον αφορα το 2γ, εγω πιστευω πως ηταν αρκετα καλο, και αν εβαζα εγω θεματα θα προτημουσα να μην ηταν ολα απλες εφαρμογες τυπων(βλεπε 2 πρωτα ερωτηματα Θεμα3).Γιατί αν ήθελαν να εξετάσουν τη μαθηματική αυστηρότητα των πραγμάτων θα έπρεπε να διδάσκουν στα Μαθηματικά ύλη σχετική με αυτή που χρησιμοποιεί η Φυσική. Θα γνωρίζεις, άλλωστε, ότι σχεδόν ολόκληρη η Φυσική φέτος προέρχεται από αγνά και ξεκάθαρα Μαθηματικά, μεγάλο μέρος των οποίων δεν γνωρίζουμε. Δε μπορούνε, λοιπόν, να επιμείνουν στο μαθηματικό κομμάτι.
Ασχετο:Μηπως θα ηταν καλυτερα οσον αφορα την φυσικη να εβαζε θεματα ο ΟΕΦΕ στις πανελληνιες;Δεν το λεω σαν προταση.Ξερω πως δεν γινεται.Απλως θελω να πω πως ηταν πολυ καλυτερα τα φετινα του ΟΕΦΕ απ'οτι των πανελληνιων.Και αυτο δεν ισχυε μονο φετος στη Φυσικη...
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Για τη διαφορα φάσης είστε σίγουροι πως κόβουν? Γιατί στις λύσεις που δημοσιεύουν τα φρόντιστηρια έχω δει πολύ πιο χοντρές παραληπσεις π.χ. στο 2Α όχι μονο δεν αναλυουν την συνθετη κινηση σε Απλη Περιστροφικη και Απλη Μεταφορικη, όχι μόνο παίρνουν ως αυτονόητο το οτι οι δύο ταχυτητες ειναι καθετες μεταξυ τους, οχι μονο δεν αναφέρουν λέξη για την επαλληλια των κινησεων αλλα παιρνουν και αυτονοητα πως ucm=wR κατι που φυσικα θέλει απόδειξη. Εγω που έκανα αναλυτικα τα παραπάνω έγραψα 2 σελιδες οπως και πολλοι συμμαθητες μου και τα φροντιστηρια στη μεγαλη πλειοψηφια τους λένε "απο Πυθαγορειο έχουμε .....(αλλη μια σειρα)... αρα το β!! Δηλαδη ελεος! Μου ελεγε ο καθηγητης στο σχολειο μου πως σε αυτες τις λύσεις που παίρνουν ολα τα παραπανω δεδομένα max 3 μονάδες θα δώσει ως διορθωτης. Γιαυτο παιδια μην εφυσηχαζουμε, και να μην λεμε πως ηταν ευκολα καθώς η δυσκολια τους ηταν χιλιες φορες πιο μεγαλη απο την περσινη και την προπερσινή! Γερα για το τελευταιο ή προτελευταιο μαθημα!!
Το Ucm=ωR δεν χρειάζεται απόδειξη. Αρκεί να αναφέρεις ότι κάνει κύλιση χωρίς ολίσθηση και θεωρείται γνωστό.
Δεν ειναι δα και τοσο μαθηματικη αυστηροτητα.Και οσον αφορα το 2γ, εγω πιστευω πως ηταν αρκετα καλο, και αν εβαζα εγω θεματα θα προτημουσα να μην ηταν ολα απλες εφαρμογες τυπων(βλεπε 2 πρωτα ερωτηματα Θεμα3).
Ασχετο:Μηπως θα ηταν καλυτερα οσον αφορα την φυσικη να εβαζε θεματα ο ΟΕΦΕ στις πανελληνιες;Δεν το λεω σαν προταση.Ξερω πως δεν γινεται.Απλως θελω να πω πως ηταν πολυ καλυτερα τα φετινα του ΟΕΦΕ απ'οτι των πανελληνιων.Και αυτο δεν ισχυε μονο φετος στη Φυσικη...
Όχι. Το παρακάνουν οι τύποι στον ΟΕΦΕ. Μια χαρά επίπεδο έχουν οι Πανελλήνιες.
Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οι εφαρμογές τύπων είναι για να γίνει διαβάθμιση των μαθητών. Για να γράψουν κάτι και αυτοί που έχουν ανοίξει βιβλίο και να μην εξομοιώνονται με τους τελείως αδιάβαστους.Δεν ειναι δα και τοσο μαθηματικη αυστηροτητα.Και οσον αφορα το 2γ, εγω πιστευω πως ηταν αρκετα καλο, και αν εβαζα εγω θεματα θα προτημουσα να μην ηταν ολα απλες εφαρμογες τυπων(βλεπε 2 πρωτα ερωτηματα Θεμα3).
Αν είναι για 2 μόρια οκ. Μπορείς να ρωτήσεις γιατί και συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός.κοιτα ο θειος μ που διορθωνει χρονια μ ειπε πως θα χασεις 2 μορια
DK1991
Νεοφερμένος

halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

_ann_
Εκκολαπτόμενο μέλος

αν ξερεις οτι θα αντιμερωπισεις παλουκια στις πανελληνιες δεν το ευχαριστιεσαι κατα τη διαρκεια της χρονιας..περισσοτερο αγχος σου δημιουργει και αισθηματα εγκαταλειψης..
τα 2-3 δυσκολουτσικα ερωτηματα γαματα(αν και μαθηματικα θα μου αρεσε να ηταν λιγο ποιο εξυπνα το 1 απτα 2 τελευταια) και τα υπολοιπα απολη την υλη που αρκουν για να φανουν αυτοι που διαβαζουν επιλεκτικα και αλλοι που εχουν αντιληψη ολης της υλης..
δεν ηταν δυσκολα για τους διαβασμενους ..αλλα γιατι θα επρεπε να ειναι δυσκολα..οι διαβασμενοι θα φανουν στα τελεταια..οι υπολοιποι στα προηγουμενα..
καλη επιτυχια στα υπολοιπα!
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.