Queen of Hearts
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Natassa.SP
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδια εγω θελω να ρωτησω το εξης:Αν εχεις γραψει παραπανω απο αυτο που ρωταγε τοτε κοβουν?Πχ στο τελευταιο ερωτημα που ελεγε για τις επιδρασεις των οξειδιων του αζωτου στον ανθρωπο,το ανεφερα αλλα για σιγουρια εγραψα και για τους υπολοιπους ρυπους,με την λογικη οτι στην βιολογια πρεπει να γραφεις και το κατι τις.Επιπλεον στο Γ1 εγραψα ολες τις παρατηρησεις και τα συμπερασματα της φυσικης επιλογης για σιγουρια.Στον ευτροφισμο εγραψα και για τα λιπασματα που καταληγουν στον ποταμο.Ολα αυτα πιανονται για "πολυ" επιπλεον υλικο?Κοβουν για κατι τετοιο?
Δεν κόβουν ή κάνουν οτι δεν το είδαν ή θα κόψουν πολύύύύ λίγο, εξαρτάται τον καθηγητή! Μην ανησυχείς αλλά προσπάθησε να γράφεις αυτό που ζητάει για να μην ξεφεύγεις πολύ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
έγραψα καλά αλλα τώρα φορτσάρουμε για κατευθυνση......
εγω σχετικα με το θεμα Δ1 εβαλα οτι το Α ειναι αποικοδομητες και το Β οξυγονο!!! ειναι λαθος????? ααααχ μη μου πειτε οτι ειναι λαθος!!! θα πεθανω!!!!!!! γιατι οι μισοι το ειχαν ετσι και οι αλλοι μισο αναποδα!!!!!!
σωστό είναι
panosdajko
Νεοφερμένος
Δεν κόβουν ή κάνουν οτι δεν το είδαν ή θα κόψουν πολύύύύ λίγο, εξαρτάται τον καθηγητή! Μην ανησυχείς αλλά προσπάθησε να γράφεις αυτό που ζητάει για να μην ξεφεύγεις πολύ!
Ελπιζω να μην κοψουν.Απλα η καθηγητρια του σχολειου μας ελεγε συνεχως να γραφεται πολυ μπλα μπλα(στα πλαισια παντα του σωστου και του σχετικου) για να ειστε 100% σιγουροι.
lordi13
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν επειδή πονοκεφάλιασα όλη μέρα με τις παραφιλολογίες θέλω να σας διαφωτίσω.Μίλησε η κολλητή μου με βαθμολογήτρια.
Της είπε ξεκάθαρα ότι η εντολή που ήρθε στους βαθμολογητές είναι να πάρουν σαν σωστό ότι η καμπύλη Α ήταν οι αποικοδομητές και η καμπύλη Β το οξυγόνο.
Η δικαιολόγηση είναι το κομμάτι του ευτροφισμού.Οι μαθητές έπρεπε να απαντήσουν με βάση τη θεωρία του σχολικού βιβλίου.
Στο θέμα Γ,το Γ1 ήθελε τη φυσική επιλογή και το "τοπικά και χρονικά προσδιορισμένη" και το Γ2 τα συμπεράσματα 2 και 3 του Δαρβίνου.
End of talking.Physics speaking.
* Α και στο Δ2 δικαιολόγηση από πρωτογενείς και δευτερογενείς ρύπους στο φωτοχημικό.
ουάου έτσι τα χω γράψει
τελικά έσκισα ο άτιμος!
dimijim
Διάσημο μέλος
Αλλά χάνεται γιατί έχουν μάθει όλοι να διαβάζουν ένα τμήμα του βιβλίου, να το παπαγαλίζουν, χωρίς να το έχουν κατανοήσει.
Αυτό καθώς και το γεγονός ότι η άσκηση αυτή δεν υπήρχε πουθενά σε φροντηστηριακά βιβλία έφερε την καταστροφή στο Δ2.
Ήθελε απλή λογική σκέψη και κριτική ικανότητα.
Κατανόηση της θεωρίας του βιβλίου έτσι ώστε να την εφαρμόσεις σε παράδειγμα.
Υπήρχε και το λέω με 100% σιγουριά.@Nikos Sitys, δε νομίζω να υπάρχει ούτε ένας με ολόσωστο το διάγραμμα στη Δ.2.
Τουλάχιστον εγώ το έγραψα όπως ακριβώς ήθελαν.
Τίποτε παραπάνω τίποτε λιγότερο.
Και μου φάνηκε εύκολο.
προσπαθηστε να ειστε λιγοτερο απολυτοι γιατι διαβαζουν κ αλλοι αυτα π γραφετε
εγω εγραψα στο Γ1 την ποικιλια των ειδων και πως εξηγειται με βαση το δαρβινο και τα 3 συμπερασματα
και στο Γ2 ορισμο πληθυσμου, οτι ο πληθυσμος ειναι μικροτερη δυνατη μοναδα εξελιξης και παραπομπη στο Γ1 για τα συμπερασματα.
λετε να χασω πανω απο 2 μορια;
επισης εβαλα Α:οξυγονο και Β:αποικοδομητες, αλλα λογικα θα παρουν και τις 2 απαντησεις σωστες αν εχουν αιτιολογηθει μετα το σαλο που δημιουργηθηκε. τελοσπαντων, φυσικη τωρα.
Bill_13
Νεοφερμένος
Της είπε ξεκάθαρα ότι η εντολή που ήρθε στους βαθμολογητές είναι να πάρουν σαν σωστό ότι η καμπύλη Α ήταν οι αποικοδομητές και η καμπύλη Β το οξυγόνο.
Η δικαιολόγηση είναι το κομμάτι του ευτροφισμού.Οι μαθητές έπρεπε να απαντήσουν με βάση τη θεωρία του σχολικού βιβλίου.
Αυτό γιατί να αποτελεί δικαιολόγηση; Και όσοι απαντήσαμε το αντίθετο, το στηρίξαμε στον ευτροφισμό. Όμως το φαινόμενο γίνεται λιγότερο έντονο, όσο απομακρυνόμαστε από το σημείο απόρριψης.
Δεν γίνεται να μην μειώνεται η ποσότητα των αποικοδομητών σε κανένα σημείο, απλώς δεν γίνεται..
Bl@ck sw@n
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν μου είπε κάποια περαιτέρω δικαιολόγηση για την εξήγηση της καμπύλης.Μόνο ότι η σωστή απάντηση είναι αυτή και αυτή θα δεχθούν.
Αύριο ξέρω ότι θα έχουν συνεδρίαση,ίσως συζητηθεί να παρθούν και τα δύο σωστά.Αν και από τα λεγόμενα της φίλης μου,η καθηγήτρια ήταν ξεκάθαρη και κάθετη στην απάντησή της.
το μονο που κερδιζετε διαβαζοντας αποψεις αλλων μαθητων που δικαιολογουν τις απαντησεις τους ειναι πεσμενη διαθεση κ ψυχολογια
οτι γραψατε γραψατε, μη καθεστε και ψειριζετε λεπτομερειες γιατι δε μπορειτε να συγκεντρωθειτε στο επομενο μαθημα
καλη επιτυχια στα υπολοιπα, τα λεμε
maratsi
Νεοφερμένος
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
Johnny15
Επιφανές μέλος
ΝικοςΡ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν επειδή πονοκεφάλιασα όλη μέρα με τις παραφιλολογίες θέλω να σας διαφωτίσω.Μίλησε η κολλητή μου με βαθμολογήτρια.
Στο θέμα Γ,το Γ1 ήθελε τη φυσική επιλογή και το "τοπικά και χρονικά προσδιορισμένη" και το Γ2 τα συμπεράσματα 2 και 3 του Δαρβίνου.
End of talking.Physics speaking.
* Α και στο Δ2 δικαιολόγηση από πρωτογενείς και δευτερογενείς ρύπους στο φωτοχημικό.
Αν ισχύει όντως αυτό που λες τότε έχω γράψει γύρω στο 19.. τι να πω... μακάρι! Θα μου φύγει και ένα βάρος δηλαδή..
BLaZy8
Δραστήριο μέλος
Και μένα το Δ2 το πιο εύκολο μου φάνηκε...Για μένα το Δ2 ήταν από τα πιο εύκολα κομμάτια του σημερινού διαγωνίσματος!
Αλλά χάνεται γιατί έχουν μάθει όλοι να διαβάζουν ένα τμήμα του βιβλίου, να το παπαγαλίζουν, χωρίς να το έχουν κατανοήσει.
Αυτό καθώς και το γεγονός ότι η άσκηση αυτή δεν υπήρχε πουθενά σε φροντηστηριακά βιβλία έφερε την καταστροφή στο Δ2.
Ήθελε απλή λογική σκέψη και κριτική ικανότητα.
Κατανόηση της θεωρίας του βιβλίου έτσι ώστε να την εφαρμόσεις σε παράδειγμα.
Αλλά και πάλι δεν αναιρεί πόσο ηλίθια είμαι με το Γ2... δεν κατάλαβα καν οτι ήθελε τα συμπεράσματα
τέλος πάντων, εμένα με έχει πάρει απο κάτω... άμα γράφω 17 (ίσως και πιο κάτω) σε ένα μάθημα
που πήγαινα για 20... φαντάσου τι θα γίνει στη κατεύθυνση.
Τεσπα.
Εγώ δίνω δεύτερη φορά φέτος (ναι, ναι 2 συνεχόμενες χρονιές έτυχα θέματα #$@$!@@!!) και έχω να πω το εξής: Πέρσι που η πλειοψηφία των μαθητών δεν έγραψε καλά, τουλάχιστον στα μισά μαθήματα, οι βάσεις σε πολλές σχολές έκαναν κατακόρυφη πτώση!
Επειδή και φέτος απ'ότι κατάλαβα τα θέματα θα είναι παρόμοιας δυσκολίας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε καλά για τα υπόλοιπα!
Πέρσι είχα ένα τέλειο 13,3 στη Βιολογία και ένα ακόμα πιο τέλειο 11,8 στα Λατινικά και παρόλα αυτά έγραψα 16.100κάτι μόρια(!).
Φέτος στη Βιολογία τα πήγα σίγουρα καλύτερα (γιατί προφανώς όλα όσα με δυσκόλευαν-ένα προς ένα- έπεσαν πέρσι ) αλλά έκανα χαζά λάθη τα οποία ευθύνονται σε κάτι κενά μνήμης που είχα :Ρ
1ο θέμα έκανα ένα λάθος! Το Β3 δεν το θυμόμουν και έγραψα τη δομή των ιών και ό,τι άλλο μπορούσα να θυμηθώ απ'τα στάδια του AIDS. Και στο Δ2 τα μπουρδούκλωσα λίγο καθώς δεν μπορούσα να θυμηθώ τι έλεγε σε εκείνη την παραγραφούλα για το φωτοχημικο νέφος . Κατά τ'άλλα οκ
Γι'αυτό, ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΤΕ , αν είδατε πατάτα στα θέματα, όλη η Ελλάδα την είδε!
Αυτάααα
jim morrison
Νεοφερμένος
Παιδιά για το Δ2 μην κοροιδευόμαστε...αν είχες διαβιάσει 10 λεπτά για τους πρωτογενείς και δευτερογενείς ρύπους δεν ήθελε και πολύ νιο νιο να καταλάβεις τι σχέση υπάρχει μεταξύ ορών της μέρας και όζοντος ή οξειδίων του αζώτου.Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο αλλά όχι επειδή είσαι αδιάβαστος(γενικά αναφέρομαι) να βρίζεις τους ''μαλάκες'' που σε χαντάκωσαν.
Εκνευρίστηκα για τον εαυτό μου διότι το μόνο που έχασα ήταν....το πρώτο πολλαπλλης!!!!!!!! έλεος μαμώ την γκλάβα μου πήγαινα για 20άρι...
keep walking
Δραστήριο μέλος
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
(πιστεύω ότι στο Γ1, Γ2, θα είναι πιο "ελαστικοί", γιατί τα υποερωτήματα αυτά αλληλοκαλύπτονταν).
Καλή μας συνέχεια!
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.