blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν νομίζω γιατί είναι σε λάθος ερώτημα λογικά και συ σαν και μένα θα το χάσεις το μοριάκη απο το α.Αν και ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να είναι κανένας καλός.Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ελπίζεις ένας εκ των 2 τουλάχιστον να είναι βιολόγος ή αν δεν είναι να την διδάσκει πάνω απο 15 χρόνια αλλιώς δύσκολα τα πράγματα
Διορθωνουν μη βιολογοι τη βιολογια;;;;:!::!::!::!::!:
Επειδή είσαι καλή διορθώτης δεν θα μου έκοβες πολλά επειδή δεν έκανα το σχήμα ε;
Αντε μωρε, ας παει στα κομματια, δε σου κοβω
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
μερικες φορες και χημικοι-φυσικοι
Ομορφα
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΓιούπιΕγω θα μου έκοβα κανένα μόριο Ξέρεις τι γίνεται επειδή οι βιολόγοι δεν προσλαμβάνονται εύκολα από το δημοσίο καθώς δεν είναι σε θέση- έτσι θεωρούν τουλάχιστον- να διδάξουν φυσική ή χημεία οι περισσότεροι που διδάσκουν την βιολογία γενικής και κατεύθυνσης δεν είναι βιολόγοι αλλά φυσικόι ή χημικόι. Εμάς φέτος μας έκανε βιολογία γενικής και κατεύθυνσης φυσικός που δεν ήξερε που παν τα 4. Χωρίς φροντηστήριο στην κατεύθυνση θα πάτωνα. Η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι απο αυτούς διορθώνουν κι ολας τα γραπτά.Η δικιά μου για παράδειγμα διόρθωνε επι 3 χρόνια κατεύθυνση και φέτος ευτυχώς στα παιδιά μόνο γενικής. Καταλαβαίνεις τι γίνετε αν διορθώνει κάποιος δεν γνωρίζει το αντικείμενο(γιατί η βιολογία δεν είναι κάτι που το διαβάζεις και μαθαίνεις) ή έστω δεν αισθάνεται άνετα με αυτό.Ότι δεν είναι μέσα στις απαντήσεις που τους δίνουν στο βαθμολογικό κόβεται.Από αυτούς πέφτει άγριο τσεκούρι.Αν πέσεις σε βιολόγο νομίζω δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση και μπορεί να σε πριμοδοτήσει να δεις ότι το γνωρίζεις το θέμα άσχετα αν δεν το γράψεις παπαγαλία.Κρίμα τα παιδιά των οποίων τα γραπτά βιολογία γενικής θα έρθουν στην ΚαβάλαΔιορθωνουν μη βιολογοι τη βιολογια;;;;:!::!::!::!::!:
Αντε μωρε, ας παει στα κομματια, δε σου κοβω
bill12
Νεοφερμένος
Από ότι το κόβω τα φετινά θέματα ήταν δύσκολα και το άριστα θα είναι γύρω στο 17.Αν γράψεις πάνω απο 17 με τα φετινά θέματα βιολογίας νομίζω πέρασες(μαζί με έναν αξιοπρεπή βαθμό χημεία).Με τέτοια θέματα υπάρχουν πιθανότητες να πέσουν λίγο τα τμήματα που είναι μόνο στο τρίτο αλλά όπως με διόρθωσε ένα φίλος είναι ακόμη νωρίς να μιλάς για τις βάσεις
Το ξέρω ότι είναι ακόμη νωρίς.Έχουμε δύο ακόμη μαθήματα και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται...Βασικά θέλω ιατρική σσασ (πολύτεκνος) οπότε δεν χρειάζομαι και 19200..Όντως τα θέματα ήταν από τα δυσκολότερα των τελευταίων 3-4 ετών κατά την γνώμη μου πάντα. Σε ερώτηση κρίσεως και σε ασκήση(θέμα 3) μπορείς να χάσειςω εθκολότερα μονάδες όχι επειδή δεν απάντησες σωστά αλλά γαιτί δεν τα έγραψες όπως τα ήθελε ο βαθμολογητής. Πέρσι όλα σχεδόν ήταν θεωρία του βιβλίου ..
selina
Νεοφερμένος
Parapan
Εκκολαπτόμενο μέλος
rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος
την αληθεια λεω φιλε μου την απολυτη αληθεια και νομιζω αν διαβασες ειπα οτι το τελευταιο ερωτημα στο τεταρτο το φετινο ειναι που θα δωσει τη θεση στις υψηλοβαθμες σχολες τωρα οσο για το που προσδιοριζεται το αριστα πιστευω στο 18 αλλα ολα εξαρτωνται αυτοι οι οποιοι γραψαν απο 95 και πανω μαθηματικα νομιζω ειναι κομπλε με 18 βιολογια ακομα και με 17 υπο προυποθεσεις τωρα αυτοι οι οποιοι πηραν 15 και 16 βιολογια σαφεστατα επρεπε να πανε απο 95 σημερα για να ισοσκελισουν τη χασουρα απο την τεταρτη τωρα μαλλον η μαχη στην παραταση θα κριθει και εννοω παραταση τη φυσικη φυσικα οσο για τη χημεια ενταξει εκει ολοι 98,99,100 θα γραψουν οποτε δεν εχει σημασιαΡε φίλε όπου σε έχω δει μιλάς για την απίστευτη δυσκολία των περσινών θεμάτων και την βατότητα των φετινών!Χαλάρωσε λίγο ρε φίλε γιατί κρίνεις απίστευτα υποκειμενικά!
-----------------------------------------
Σε γενικές γραμμές δηλαδή ήταν μέτρια προς δύσκολα; Ρωτάω γιατί λόγω ΑΟΔΕ την κοπάνησα γρήγορα από το σχολείο και δεν είδα κανέναν της θετικής να τον ρωτήσω πώς πήγε... rolingstones η πιθανή απάντηση σου στην ερώτησή μου απορρίπτεται από τώρα, οπότε μην μπεις στον κόπο να την γράψεις.
totiloz
Νεοφερμένος
Εγω εγραψα ανελπιστα καλα (90+) και μου φανηκαν πιο ευκολα απ οτι τα φανταζομουν..βεβαια με τις 20 ωρες διαβασμα που εχω κανει συνολικα για τη βιολογια δε ξερω τι μπορει να θεωρουσα ευκολο
Εχω παντως μια απορια, ας μου απαντησει καποιος αν μπορει:
Στο τεταρτο θεμα η αλληλουχια δεν ηταν ολοκληρη ενα γονιδιο,αλλα περιειχε ενα γονιδιο...αυτο δε σημαινει πως για το mRNA που επρεπε να γραψουμε ,επρεπε να ξερουμε απο που εως που ειναι γονιδιο/υποκινητης κτλ;;...
Επισης μου φανηκε πως η κωδικη αλυσιδα δεν περιειχε κωδικωνιο εναρξης ...δεν ειναι επιστημονικο λαθος αυτο;;
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
ΓιούπιΕγω θα μου έκοβα κανένα μόριο Ξέρεις τι γίνεται επειδή οι βιολόγοι δεν προσλαμβάνονται εύκολα από το δημοσίο καθώς δεν είναι σε θέση- έτσι θεωρούν τουλάχιστον- να διδάξουν φυσική ή χημεία οι περισσότεροι που διδάσκουν την βιολογία γενικής και κατεύθυνσης δεν είναι βιολόγοι αλλά φυσικόι ή χημικόι. Εμάς φέτος μας έκανε βιολογία γενικής και κατεύθυνσης φυσικός που δεν ήξερε που παν τα 4. Χωρίς φροντηστήριο στην κατεύθυνση θα πάτωνα. Η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι απο αυτούς διορθώνουν κι ολας τα γραπτά.Η δικιά μου για παράδειγμα διόρθωνε επι 3 χρόνια κατεύθυνση και φέτος ευτυχώς στα παιδιά μόνο γενικής. Καταλαβαίνεις τι γίνετε αν διορθώνει κάποιος δεν γνωρίζει το αντικείμενο(γιατί η βιολογία δεν είναι κάτι που το διαβάζεις και μαθαίνεις) ή έστω δεν αισθάνεται άνετα με αυτό.Ότι δεν είναι μέσα στις απαντήσεις που τους δίνουν στο βαθμολογικό κόβεται.Από αυτούς πέφτει άγριο τσεκούρι.Αν πέσεις σε βιολόγο νομίζω δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση και μπορεί να σε πριμοδοτήσει να δεις ότι το γνωρίζεις το θέμα άσχετα αν δεν το γράψεις παπαγαλία.Κρίμα τα παιδιά των οποίων τα γραπτά βιολογία γενικής θα έρθουν στην Καβάλα
Καταλαβαινω....κάποιος πρεπει να τα χωσει πολύ αγρια στους κυριους του υπουργειου
(βασικα πέρσι που είχα γραψει βιολογια, οι δυο βαθμολογητες ειχαν διαφορα 11 μορια, τωρα καταλαβαινω πως προεκυψε αυτη η διαφορα, καθως τα περισσοτερα τα είχα γραψει αρκετά ελεύθερα παρ όλο που έλεγα ουσιαστικα τα ίδια με το βιβλίο)
Καλησπερα
Εγω εγραψα ανελπιστα καλα (90+) και μου φανηκαν πιο ευκολα απ οτι τα φανταζομουν..βεβαια με τις 20 ωρες διαβασμα που εχω κανει συνολικα για τη βιολογια δε ξερω τι μπορει να θεωρουσα ευκολο
Εχω παντως μια απορια, ας μου απαντησει καποιος αν μπορει:
Στο τεταρτο θεμα η αλληλουχια δεν ηταν ολοκληρη ενα γονιδιο,αλλα περιειχε ενα γονιδιο...αυτο δε σημαινει πως για το mRNA που επρεπε να γραψουμε ,επρεπε να ξερουμε απο που εως που ειναι γονιδιο/υποκινητης κτλ;;...
Επισης μου φανηκε πως η κωδικη αλυσιδα δεν περιειχε κωδικωνιο εναρξης ...δεν ειναι επιστημονικο λαθος αυτο;;
Τμημα γονιδιου δινόταν, οχι ολοκληρο γονιδιο
rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος
ο πρωτος σου χε βαλει 20 αλεκα?????/:bravo:Καταλαβαινω....κάποιος πρεπει να τα χωσει πολύ αγρια στους κυριους του υπουργειου
(βασικα πέρσι που είχα γραψει βιολογια, οι δυο βαθμολογητες ειχαν διαφορα 11 μορια, τωρα καταλαβαινω πως προεκυψε αυτη η διαφορα, καθως τα περισσοτερα τα είχα γραψει αρκετά ελεύθερα παρ όλο που έλεγα ουσιαστικα τα ίδια με το βιβλίο)
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μου μυρίζει φυσικός απο πίσωΚαταλαβαινω....κάποιος πρεπει να τα χωσει πολύ αγρια στους κυριους του υπουργειου
Τμημα γονιδιου δινόταν, οχι ολοκληρο γονιδιο
Από την στιγμή που το γονίδιο συνεχιζόταν κάποια στιγμή θα είχε και έναρξης και λήξης.
internetnobody
Νεοφερμένος
doh , δηλαδή ήθελε 3 τελείες στο ώριμο και στο πρώιμο ?Μου μυρίζει φυσικός απο πίσω
Από την στιγμή που το γονίδιο συνεχιζόταν κάποια στιγμή θα είχε και έναρξης και λήξης.
rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος
οχι φιλε μου :iagree:doh , δηλαδή ήθελε 3 τελείες στο ώριμο και στο πρώιμο ?
DK1991
Νεοφερμένος
Σορρυ παιδια τώρα ειδα πως λέει το τμήαμα του RNA αρα δεν χρειάζεται
tirovlaxos
Νεοφερμένος
πόσο μαλάκας μπορεί να'μαι;
η απάντηση μου ήταν υπεραναλυτική, αλλά δεν το έκανα με διασταυρώσεις...
αυτά που έγραψα, αλλά συνοπτικά:
έστω η ασθένεια οφείλεται σε επικρατή τρόπο κληρονομικότητας, (θεωρία σχολικού), άτοπο καθώς από γονείς που δεν πάσχουν προκύπτουν απόγονοι που νοσούν (2η οικογένεια). άρα υπολειπόμενο.
έστω ότι η ασθένεια οφείλεται σε φυλοσύνδετη κληρονομικότητα (θεωρία φυλοσύνδετης) άτοπο καθώς στη δεύτερη οικογένεια, αρσενικοί απόγονοι πάσχουν χωρίς να πάσχει η μητέρα. άρα αυτοσωμικός τρόπος κληρονομικότητας.
μάλλον το έχασα όλο; ε;
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν το γραψες έτσι ακριβώς θα σου έβαζα ένα 3 στα 8 πόσο έπιανε τελοσπάντων η ερώτηση.Ε άμα έγραψες και κανένα μπλα μπλα μπορέι και 4ΤΑ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝΔΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ!
πόσο μαλάκας μπορεί να'μαι;
η απάντηση μου ήταν υπεραναλυτική, αλλά δεν το έκανα με διασταυρώσεις...
αυτά που έγραψα, αλλά συνοπτικά:
έστω η ασθένεια οφείλεται σε επικρατή τρόπο κληρονομικότητας, (θεωρία σχολικού), άτοπο καθώς από γονείς που δεν πάσχουν προκύπτουν απόγονοι που νοσούν (2η οικογένεια). άρα υπολειπόμενο.
έστω ότι η ασθένεια οφείλεται σε φυλοσύνδετη κληρονομικότητα (θεωρία φυλοσύνδετης) άτοπο καθώς στη δεύτερη οικογένεια, αρσενικοί απόγονοι πάσχουν χωρίς να πάσχει η μητέρα. άρα αυτοσωμικός τρόπος κληρονομικότητας.
μάλλον το έχασα όλο; ε;
tirovlaxos
Νεοφερμένος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.