αυτο ακριβως ειναι π θεωρω τοσο μα τοσο αδικο....εγω το βλεπω ως κατι σαν ''τιμωρια'' για τα παιδια της επαρχιας οπου δεν υπαρχει καποιο αξιολογο τμημα!
Είναι σκληρή λέξη η "τιμωρία". Δεν γίνεται να υπάρχουν όλες οι σχολές σε όλες τις πόλεις. Είναι κάτι το αναπόφευκτο. Μένω Σαλαμίνα και κάνω 58 χιλιόμετρα και 2 ώρες για να πάω στη σχολή μου, αλλά ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Και ισχύει για πολλά άλλα παιδιά αυτό.
Εμένα προσωπικά στο νέο σύστημα με ενόχλησε το γεγονός ότι κατάργησαν τις μετεγγραφές χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες. Τους πείραξε το γεγονός ότι διπλασιαζόταν ο αριθμός των φοιτητών στα μεγάλα ιδρύματα, αλλά κανείς δεν ανέφερε το γεγονός ότι το επίπεδο ήταν γενικά ψηλά. Και δεν τους πείραξε το γεγονός ότι οι φοιτητές φέτος ήταν λιγότεροι, αλλά ότι στη Φιλολογία Αθήνας ένας πολύτεκνος μπήκε με 2. Και ότι στην Αρχιτεκτονική ΕΜΠ κάποιος με 4,5.
Είναι πολλά τα κακά του νέου συστήματος. Αλλά για να κάνω και το συνήγορο του διαβόλου, δεν κατηγορώ και τα κεντρικά ιδρύματα που θέλουν λιγότερους φοιτητές, ούτε τα περιφερειακά που θέλουν περισσότερους (γιατί μη γελιόμαστε, γι΄αυτό έγινε όλο αυτό το φιάσκο - στην κυριολεξία). Αλλά μέσα σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία να στερούν από οικογένειες με παιδιά και οικονομικά προβλήματα τη μοναδική ευκαιρία να σπουδάσουν, αυτό το θεωρώ απαράδεκτο. Ξέρω πολλές περιπτώσεις παιδιών που δεν πήγαν στη σχολή που πέρασαν, γιατί δεν αντέχει η οικογένεια τους το οικονομικό βάρος.
Ο καθένας κάνει την προσπάθεια του και αν τα καταφέρει οκ. Αν δεν τα καταφέρει ξαναπροσπαθεί. Η ζωή είναι αγώνας.
Υ.Γ. Ο τελευταίος στην Ιατρική Αθήνας με την κατηγορία των τριτέκνων μπήκε με 17.900. Είσαι σίγουρη δεν σου αρέσει το νέο σύστημα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.