Αν χασω την ειδικη θεση για ΕΚΠΑ δεν δικαιουμαι ειδικη θεση για καποια αλλη σχολη της επαρχιας????Δηλ η ειδικη θεση αφορα μονο τον τοπο μονιμης κατοικιας γονεων?????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
danai-elpida
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομιζω αν εχεις αδελο-η που σπουδαζει σε αλλη περιφερεια,δικαιουσαι να τη δηλωσεις, ψατχοφιλε Γιωργο σε υπερευχαριστωωωωωωω!!!!!!αυτες οι 16 θεσεις που υπαρχουν σαν ειδικη κατηγορια τριτεκνων στο ΕΚΠΑ λογικα θα καταλαμβανονται απο υποψηφιους με τη μεγαλυτερη βαθμολογια...σωστα????Αρα δεν εχω ΚΑΜΙΑ ελπιδα(18700) Εγω ομως με το μικρο μου μυαλο λεω:ποσοι απο την Αττικη τριτεκνοι θελουν ιατρικη Αθηνας και εχουν τοσα ή και περισσοτερα μορια????Προφανως πολλοι,εεεεεε???ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ...
Αν χασω την ειδικη θεση για ΕΚΠΑ δεν δικαιουμαι ειδικη θεση για καποια αλλη σχολη της επαρχιας????Δηλ η ειδικη θεση αφορα μονο τον τοπο μονιμης κατοικιας γονεων?????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ο νομος Αττικης εχει κατι εκατομμυρια κατοικους,πολλοι ειναι τριτεκνοι,εχουν παιδια που δινανε πανελληνιες,που επελεξαν θετικη,που αριστευσαν κλπ....ΜΟΛΙΣ 16 ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ!!!!
Αρα θα πρεπει να συμφιλιωθω με την ιδεα της επαρχιας....
ΝαταλίαΓ
Νεοφερμένος
παιδια εγω ανηκω σε δυο ειδικέσ κατηγοριεσ....θα χρειαστει να συμπληρωσω ειδικο μηχανογραφικο....
α. και καπου διαβασα οτι σε οποια σχολη περασεις ( σε οποιαδηποτε περιοχη) εκει και θα συνεχισεις τισ σπουδες σου...
εχει καταλαβει κανεισ τιποτα για τις μεταγραφες γιατι τα εχω μπερδεψει..
Αφού ανήκεις σε 2 ειδικές κατηγορίες, πρέπει να "διαλέξεις" μία. Δε μπορείς να δηλώσεις και τις δύο. Θα μπεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου και θα πας κανονικά να συμπληρώσεις το μηχανογραφικό (κάνε πρώτα ένα δοκιμαστικό). Εκεί θα δηλώσεις ότι ανήκεις σε ειδική κατηγορία και ύστερα θα δηλώσεις τις σχολές που σε ενδιαφέρουν. ΌΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ!! Οπότε πρόσεξε τις σχολές που θα επιλέξεις. Οι μεταγραφές καταργήθηκαν. Αντί γι'αυτές υπάρχουν πλέον κάποιες θέσεις σε κάθε σχολή οι οποίες διατίθονται για άτομα που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες. Σε κάθε σχολή που θα δηλώσεις θα ελέγχεται αρχικά αν περνάς με βάση τα μόρια που έχεις βγάλει. Αν δεν περνάς τότε θα ελέγχεται μήπως περνάς λόγω ειδικής κατηγορίας, με χαμηλότερη βάση. Αυτό συνεχίζεται με κάθε σχολή μέχρι να περάσεις σε κάποια. Έτσι αν ανήκεις σε ειδική κατηγορία, έχεις μια δεύτερη ευκαιρία σε κάθε σχολή. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν! Δηλώνεις μόνο τις σχολές που ανήκουν στην περιφέρεια όπου μένουν μόνιμα οι γονείς σου κι εσύ και θα τσεκάρεται αυτόματα αν περνάς λόγω ειδικής κατηγορίας. Αν δε θέλεις να πας σε άλλη πόλη, μη δήλώσεις σχολές σε άλλες πόλεις, γιατί δε γίνονται μεταγραφές κι έτσι θα αναγκατείς να μείνεις εκεί. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως...
IaSoN_346
Νεοφερμένος
Michaelgr2009
Εκκολαπτόμενο μέλος
elnionio
Νεοφερμένος
μπα δεν νομιζωΠαιδια τα κοινωνικάκριτήρια ισχύουνσην Αστυφυλάκων?
provatooo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή την ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς και στις ΑΣΤΕ του Υπουργείου Πολιτισμού
και Τουρισμού, διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας γονέων.
και ένα απο τα δικαιολογητικα που απαιτουνται ειναι: Επικυρωμένο Αντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος φόρου εισοδήματος του
προηγούμενου της εισαγωγής τους οικονομικού έτους, από το οποίο θα προκύπτει το ετήσιο
οικογενειακό εισόδημα, εφόσον δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τους δελτίο και εισαχθούν σε
σχολές ή τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ ή την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αττικής και
Θεσσαλονίκης ή την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
(Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε). Πρόκειται για το εκκαθαριστικό σημείωμα, που αφορά στα εισοδήματα που
δηλώθηκαν με τη φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2010, δηλαδή για τα εισοδήματα
του έτους 2009. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των
εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά δέκα χιλιάδες (10.000)
ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο, πέρα από το δεύτερο. ( άρθρο 59, παράγραφος 11).
αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι για το όριο των 60.000 ευρώ ως οικογενειακό εισόδημα. Δεν πρέπει να υπερβαίνω το ποσό αυτό μόνον όταν επιθυμώ να εισαχθώ ή εισαχθώ σε σχολές ή τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ ή την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αττικής και
Θεσσαλονίκης ή την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή γενικά σε οποιαδήποτε πόλη;
Dias
Επιφανές μέλος
Pride
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άκουσα χθες στο ραδιόφωνο κάποιον να λέει ότι όσοι δηλώσουν ειδική κατηγορία να είναι πολύ προσεκτικοί σε σχέση με το εισόδημα. Δηλαδή, αν δεν είναι απόλυτα σίγουροι και με χαρτιά, για το ποσό που δηλώνουν οι γονείς τους στην εφορία, μην πατήσουν κάποιο ΝΑΙ γιατί αν κάνουν λάθος υπάρχουν συνέπειες (διαγραφή και απαγόρευση εισαγωγής για 2 χρόνια).
Οπως επισης οσοι ειναι στην κατηγορια με απανηρια γονεα, αδερφου η αναπηρια του 67 και ανω πρεπει να ειναι η αναπηρια λογω κινητικων προβληματων (περπατημα, κινηση) και να γραφει πανω το χαρτι απο πανεπιστημιακο νοσοκομειο οτι μελους δεπ οτι οφειλεται σε κινητικα προβληματα. Σε αλλα προβληματα (πχ νευρολογικα, καρδιας, ορασης, ακοης ή αλλες σοβαρες ασθενειες) και ας εχουν 67% αναπηρια και ανω δεν ανηκουν στην ειδικη κατηγορια.
Οποιος ξερει κατι διαφορετικο σχετικα με το πανω ή εχει δηλωσει ας γραψει εδω να ξερουμε τι να κανουμε και εμεις.
provatooo
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι ξέρω για τις κυρώσεις σε περίπτωση λανθασμένης δήλωσης. απλά ρωτώ αν το όριο των 60.000 ευρώ ισχύει μόνο για: "εφόσον δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τους δελτίο και εισαχθούν σεΆκουσα χθες στο ραδιόφωνο κάποιον να λέει ότι όσοι δηλώσουν ειδική κατηγορία να είναι πολύ προσεκτικοί σε σχέση με το εισόδημα. Δηλαδή, αν δεν είναι απόλυτα σίγουροι και με χαρτιά, για το ποσό που δηλώνουν οι γονείς τους στην εφορία, μην πατήσουν κάποιο ΝΑΙ γιατί αν κάνουν λάθος υπάρχουν συνέπειες (διαγραφή και απαγόρευση εισαγωγής για 2 χρόνια).
σχολές ή τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ ή την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αττικής και
Θεσσαλονίκης ή την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης"
Dias
Επιφανές μέλος
Νομίζω ότι αυτό το "μόνο" περιλαμβάνει ΟΛΕΣ τις σχολές (πλην στρατιωτικών που έχουν δικές τους ειδικές κατηγορίες). Αν εννοείς ότι δεν γράφει ειδικά και για το ΕΜΠ, δεν υπάρχει περίπτωση να το εξαιρεί και το περιλαμβάνει στα πανεπιστήμια.ναι ξέρω για τις κυρώσεις σε περίπτωση λανθασμένης δήλωσης. απλά ρωτώ αν το όριο των 60.000 ευρώ ισχύει μόνο για: "εφόσον δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τους δελτίο και εισαχθούν σε
Θεσσαλονίκης ή την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης"
provatooo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Giannoutas
Διάσημο μέλος
2)Ο ενας αδελφος μου κανει μεταπτυχιακο στην Γερμανια
3)Ο πατερας μου εχει 67% αναπηρια αλλα στο χαρτι που το γραφει δεν λεει κατι για κινητηκα προβληματα.Ειναι απο αλλου ειδους ασθενειες.Στο υπουργειο λεει για κινητηκα προβληματα
Ανηκω σε καμια ειδικη κατηγορια?
provatooo
Εκκολαπτόμενο μέλος
manos_p
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ ανοίκω στην ειδική κατηγορία κοινωνικων κριτηρίων και συγκεκριμένα Ορφανοί φοιτητές/Μονογονεικες οικογένειες και μόνιμη κατοικία Αθηνα και δεν ξεπερνάμε τα 60000€.
ΠΧ Εχω βγάλει 15000 και μπαίνω Μαρκετινγκ στην Εδεσσα λόγω της ειδικής κατηγορίας υπάρχει περίπτωση να εισαχθώ στις πρώτες μου επιλογές που είναι: 1.Μαρκετινγ και Επικοινωνια ΑΣΟΕ 2.Οικονομικών ΑΣΟΕ και 3. Διοικηση επιχειρησεων ΑΣΟΕ που οι βάσεις τους ειναι 17000+ ??
Ε??
Pride
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!
πχ 67% αναπηρια και ανω λογο καρδιοπαθειας η αλλης σοβαρης ασθενειας δεν θεωρειται ειδικη κατηγορια!!
Nick.V
Νεοφερμένος
karasnikov
Νεοφερμένος
Από το πρωί έχει σπάσει το χέρι μου να παίρνω τηλέφωνα το Υπουργείο και φυσικά κανείς δε μου απαντάει. Τη μία είναι κατειλημμένο και την άλλη δεν το σηκώνουν. Τι σκατά, μούτρα μου κρατάνε;
Τέλος πάντων, θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια εάν γίνεται.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.