tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
Μακρυά τα χέρια από τα Πολυτεχνία ρε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Heax
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Admiral
Εκκολαπτόμενο μέλος
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Admiral
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε καμία περίπτωση μη δηλώσεις μόνο μια σχολή.
Η σχολη εχει 16,700 συμπεριλαμβανομενων των Αγγλικων . Εγω υπολογιζω να γραψω 17,500 χωρις τα αγγλικα (δηλαδη 19,300 στο τελος). ΠΟΣΟ να ανεβει δηλαδη η βαση της σχολης?
sakaros
Νεοφερμένος
BlueJenny
Νεοφερμένος
sakaros
Νεοφερμένος
nPb
Επιφανές μέλος
Δεν το επέλεξα με αυτά τα κριτήρια, αλλά με κριτήρια ότι μου αρέσει. Βέβαια στην αρχή ψιλοξενέρωσα λίγο, λόγω του κακού υποβάθρου από το λύκειο. Δηλ., λόγω της γνωστής κακής διδασκαλίας των μαθηματικών σε σχολείο και φροντιστήριο. Αφιέρωσα και αφιερώνω πολύ χρόνο στο διάβασμα, χωρίς να χάνω την ζωή, και έχω μάθει αρκετά πράγματα μόνος μου. Βέβαια θέλει κυριολεκτικό στρώσιμο πωπού κάτω και λύσιμο πολλών ασκήσεων, θεωρητικών ασκήσεων (αποδεικτικού τύπου) και συνεχή επανάληψη των προηγούμενων, επειδή η ύλη έχει συνέχεια και όλα θεωρούνται προαπαιτούμενα για τα επόμενα. Εκεί χαλαρώνουν πολύ, και χάνουν την μπάλα. Δεν φταίει η σχολή. Φταίνε οι φοιτητές για τις όποιες φήμες υπάρχουν. Η σχολή έχει κάποιο υψηλό κύρος και το 90% που φοιτά είναι πάτος. Αν θέλουμε να λέμε κάποια πράγματα με το όνομά τους. Βασικά οι περισσότεροι βαριούνται να διαβάσουν ή δεν ξέρουν να διαβάσουν. Η σχολή αυτή, θέλει αγάπη για μαθηματικά. Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό. Ακόμη και αν δεν είσαι σίγουρος ότι σου αρέσουν τα μαθηματικά, με προσωπικές θυσίες θα σου αρέσουν. Όλα έχουν μια...δύσκολη αρχή αλλά η πορεία στρώνει. Βέβαια και θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες ενδιάμεσα λόγω παθογενιών του Πανεπιστημίου (Ελλάδα είμαστε και τα φαινόμενα παθογένειας υπάρχουν παντού). Όμως, η σχολή θέλει διάβασμα όπως κάθε άλλη σχολή. Όσοι νόμισαν ότι επειδή διακρίθηκαν σε ΕΜΕ,..κ.α. θα είναι ιδιοφυϊες και η σχολή θα τους προσκυνά, κατά την διάρκεια σπουδών απλά πήραν τον πέουλα. Η σχολή δεν απευθύνεται σε ιδιοφυϊες αλλά σε άτομα με θέληση και εργατικότητα (σπάνια λέξη στην Ελλάδα). Σε άτομα με προσωπικούς στόχους. Μόνο τότε και το δυσκολότερο μάθημα θα περαστεί. Υπάρχει οδηγός σπουδών με μια x ύλη ανά μάθημα. Αν ήταν τόσο δύσκολη σχολή, θα την σπούδαζε το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού και οι πλατιές μάζες δεν θα είχαν καμία επαφή με την μαθηματική παιδεία. Για να μην πλατιάσω, δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή το μετά (την σχολή) γιατί θα χάσω το τώρα. Απλά μου αρέσει αυτό που σπουδάζω. Τίποτα άλλο. Στην αρχή δεν μου άρεσε και τόσο να διαβάζω αφηρημένη μαθηματική σκέψη, αλλά τώρα έγινα μέρος της. Πάντως, αν θεωρείτε ότι το Μαθηματικό έχει άσχημες εργασιακές προοπτικές, μην το δηλώσετε. Ας μειωθεί και λίγο ο αριθμός των εισακτέων. Το Μαθηματικό δεν απευθύνεται σε όσους ψάχνουν δουλειά. Γι' αυτό και αυτοί που το σπουδάζουν με την καρδιά τους είναι ένα 20-30% των εισακτέων. Οι υπόλοιποι απλά έχουν ιδιότητα φοιτητή και είναι αυτοί που βρίζετε ως αυριανούς καθηγητές του γυμνασίου-λυκείου. Αυτοί που δεν πάτησαν ούτε μια φορά σε διάλεξη καθηγητή, δεν πέρασαν από την Βιβλιοθήκη, δεν άνοιξαν ένα ξενόγλωσσο σύγγραμμα,...κτλ. Υπάρχουν πολύ καλύτερες σχολές από άποψη άμεσης δουλειάς. Πού; δεν ξέρω. Έτσι ακούω. 22 χρόνια στην Ελλάδα ακούω για πιασάρικα επαγγέλματα και κάθε χρόνο βλέπω διογκωμένη ανεργία. Πώς γίνεται αυτό; Μάλλον στην Ελλάδα, πουλάει το πιασάρικο... και όχι το διαταύτα.
Πάντως αν σκεφτείτε να έρθετε στο Μαθηματικό, να είστε προετοιμασμένοι να μάθετε και άλλες επιστήμες-εφαρμογές των μαθηματικών. Δεν σπουδάζουμε την επίλυση ασκήσεων. Υπάρχουν προγράμματα υπολογιστή γι' αυτό. Όταν λέω εφαρμογές εννοώ:
Για παράδειγμα όταν λέμε ότι μαθαίνουμε Στατιστική εννοούμε ότι μαθαίνουμε μια ευρεία γκάμα μαθημάτων (υποχρεωτικών ή επιλογής) Στατιστικής και Πιθανοθεωρίας από την πλέον μαθηματική τους μορφή μέχρι την εφαρμοσμένη τους μορφή (και πάλι μαθηματική) με μαθήματα όπως: Δειγματοληψία, Ανάλυση Δεδομένων, Οικονομετρία, Επιχειρησιακή Έρευνα, Θεωρία Πληροφοριών, Ασφαλιστικά Μαθηματικά, Μη Παραμετρική Στατιστική,...κτλ.
Η σχολή απλά σου παρουσιάζει μια μεγάλη γκάμα θεωριών (σχεδόν όλες) όσο μαθηματικά γίνεται (μαθηματικός φορμαλισμός, πρωταρχικός στόχος), με τις όποιες δυνατές θεωρητικές εφαρμογές σε φυσική, στατιστική, στην βιολογία,...κτλ και τις απαιτούμενες ασκήσεις. Υπάρχουν επιπλέον και τα αμιγώς εφαρμοσμένα μαθήματα φυσικής από το Τμ.Φυσικής, όπως Αστρονομίες, Αστροφυσικές και Μετεωρολογίες (με τα εργαστήριά τους στο Τμ.Φυσικής). Αν θέλετε όμως κάτι τελείως εφαρμοσμένο, υπάρχει το Πολυτεχνείο και οι Πληροφορικό-Οικονομικές Σχολές.
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
εκτενεστατη η αναλυση σου...
Xαίρομαι. Βασικά, δεν έχω στόχο να κατευθύνω ή να διαμορφώσω άποψη. Μια απλή προσωπική άποψη εξέφρασα, την οποία όσο υποκειμενική και αν είναι, δεν είχα ακούσει όταν ήμουν εν καιρώ μηχανογραφικού... Αλλά πάνω κάτω αυτό που λέω ισχύει στην γνωστή Ελλάδα μας. Αν θέλουμε κάτι καλύτερο, υπάρχει και το ΜΙΤ. Το θέμα είναι από που ψάχνεις τις πληροφορίες. Πολλοί δηλώνουν φοιτητές Μαθηματικού, αλλά ελάχιστοι είναι και επί της ουσίας ώστε να γνωρίζουν από τις n-πλευρές το όλο θέμα για να κατατοπίσουν επαρκώς, τους μικρότερους και μελλοντικούς υποψηφίους...
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος
manos4
Πολύ δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
manos4
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ προσωπικά θέλω να περάσω φυσικό για να σπουδάσω αυτό που μου άρεσε πάντα για να φτάσω στους στόχους που έχω βάλει.Φυσικά όλοι μου λένε πως είναι δύσκολη σχολή και καλύτερα είναι να πάω σε άλλη επειδή δεν θα βρίσκω εύκολα δουλειά στο αντικείμενο που θέλω.Αλλά εγώ συνεχίζω ελπίζοντας πως μετά απο κάμποσα χρόνια θα έχουν αλλάξει τα πράγματα έστω και ελάχιστα στην Ελλάδα και επειδή δεν νομίζω πως άλλη σχολή θα μπορέσει να μου προσφέρει την ικανοποίηση που πιστεύω θα μου προσφέρει αυτή.
Φυσικά δεν διαφωνώ με την καλοπέραση της φοιτητικής ζωής αλλά πιστεύω πως καλό είναι να μην χάνουμε τελείως την μπάλα.
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Φοιτητική ζωή τι εννοείτε; Δηλ., εμένα που δεν με εκφράζουν πολλά από τα κλισέ της Ελληναράδικης φοιτητικής ζωής, χάνω την ζωή μου; Χάνω τα νιάτα μου; Εξηγείστε αν θέλετε. Τόσα χρόνια ακούω για φοιτητική ζωή και σήμερα ήμασταν 250 άτομα από τα οποία τα 5 να πέρασαν...
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Όλοι από την αρχή της χρονιάς λένε: "Διάβασε φέτος και του χρόνου θα κάθεσαι.." και αυτό όλο είναι ένας φαύλος κύκλος..
Δηλαδή πολλά παιδιά παλεύουν για να μπορούν να πίνουν 4-5 περισσότερους καφέδες κατά την φοιτητική τους ζωή και για να γυρνάνε λίγο αργότερα από τις 11-12 στο σπίτι. Δεν είναι λογικό αυτό. Είναι κατακριτέο θα έλεγα, αλλά οι συνθήκες στο εκπαιδευτικό σύστημα έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να μην σου αφήνουν και πολλά περιθώρια.
Συμφωνώ με όσα είπε η Σάρα ότι έχει πάρα πολλές παραμέτρους το όλο θέμα απλά δεν φταίνε μόνο τα παιδιά.(Φταίνε κι αυτά,αλλά όχι μόνο αυτά.)
Το γενικότερο σύστημα είναι ένα μπουρδέλο.....
Αν ήταν περισσότερο "ισορροπημένα" τα πράγματα στη Γ΄ Λυκείου,θέλω να πιστεύω πως θα υπήρχε περισσότερη διάθεση από τους μαθητές για διάβασμα στο Πανεπιστήμιο.
Άποψη μου.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.