DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Dume Πρέπει να ΄ναι: Λ - Σ - Σ - Σ - Λ
Ωραία! Το έχασα από βλακεία πράξη γιατί ως γνωστόν 100/4=20!
Έχασα και 2 Σ-Λ... Crap
Και μια αιτιολογηση γιατι το 5 ειναι Λ αν μπορεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
Και εγώ λάθος το έκανα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
physicscrazy
Δραστήριο μέλος
στο σχολειο μου διναμε το μαθημα 6 ατομα....και οι 5 το κανμε λαθος αυτο ..... για τον εκτο δν ξερωΑτόμου είναι, όχι πυρήνα
Και εγώ λάθος το έκανα...
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
ΑΟΔΕ τώρα.
BlackRazor97
Νεοφερμένος
BlackRazor97
Νεοφερμένος
Dias
Επιφανές μέλος
Δεν μπορώ να ξέρω τι θα αποφασίσουν οι βαθμολογητές, όμως νομίζω ότι (ας έχεις λάθος νούμερο), αν έγραψες με λόγια ότι η απόσταση που πλησιάζει είναι μεγαλύτερη από αυτήν στην οποία εμφανίζονται οι ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις, ίσως δεν σου κόψουν τίποτα (ή στη χειρότερη, να σου κόψουν το 1 από τα 2 μόρια). Αν όμως έγραψες το λάθος νούμερο χωρίς την υπογραμμισμένη φράση, μπορεί να σου τα κόψουν και τα 2.Για το Γ4 πώς το αιτιολογήσατε ; Εγώ έβαλα ότι πρέπει να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη του 2*10^-16 ενώ είναι 4*10^-15 ! ! Τι λέτε να μου κόψουν για αυτή τη μαλακία ;
Δεν ξέρεις παλικάρι μου, ότι η Φυσική γενικής παιδείας είναι απαγορευμένη από τα φροντιστήρια και την επιλέγουν μόνον λίγοι τρελοί εξωγήινοι; Από του χρόνου το μάθημα καταργείται. Οι θετικές επιστήμες πρέπει να πεθάνουν και τα σοβαρά μαθήματα είναι οι πολιτικές παιδείες, οι κοινωνιολογίες και οι δακίες. Τι χρειάζεται να διδασκόμαστε Φυσική και Πληροφορική; Αυτά είναι άχρηστα πράγματα.Καλά, κανένας άλλος εδώ μέσα δεν έδωσε Φυσική ?
BlackRazor97
Νεοφερμένος
αν έγραψες με λόγια ότι η απόσταση που πλησιάζει είναι μεγαλύτερη από αυτήν στην οποία εμφανίζονται οι ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις, ίσως δεν σου κόψουν τίποτα
Ναι, το είπα και αυτό αλλά έθεσα και σαν σχέση ότι πρέπει rmin <= d (με d=2*10^-16, το φελέκι μου)
Πάντως ακόμα και 19.6 με βιολογία δεν θα το έγραφα .
Έλα Δία, κάτσε να δεις που σε λίγο θα βλέπουν χημεία και θα πορώνονται . Άλλωστε, γιατί να δώσουν μόνο ιστορία και οικονομικά οι μελλοντικοί μας πληροφορικάριοι !?.Οι θετικές επιστήμες πρέπει να πεθάνουν και τα σοβαρά μαθήματα είναι οι πολιτικές παιδείες, οι κοινωνιολογίες και οι δακίες. Τι χρειάζεται να διδασκόμαστε Φυσική και Πληροφορική; Αυτά είναι άχρηστα πράγματα.
Damn it, είμαι από τον σάπιο browser του κινητού...
Stelios1997
Εκκολαπτόμενο μέλος
the plant
Νεοφερμένος
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Μέσα στο σχολικό λέει ότι, πρακτικά, η μάζα των ηλεκτρονίων είναι τόσο μικρή που θεωρείται αμελητέα. Άρα, από τη στιγμή που τα ηλεκτρόνια προσπερνώνται, το μέρος του ατόμου που μένει να φέρει το σύνολο της μάζας του είναι ο πυρήνας.
Δία, θα μας δώσεις τα φώτα σου?
the plant
Νεοφερμένος
Dias
Επιφανές μέλος
Ναι, η μάζα των ηλεκτρονίων είναι πολύ μικρή. (Ενδεικτικά η μάζα ενός πρωτονίου είναι κοντά 2000 φορές μεγαλύτερη από τη μάζα ενός ηλεκτρονίου). Έτσι σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. στη Χημεία) η μάζα των ηλεκτρονίων μπορεί να θεωρείται αμελητέα. Όμως στην Πυρηνική Φυσική, πολλές φορές ακόμα και η πολύ μικρή μάζα των ηλεκτρονίων παίζει το ρόλο της.Δία, θα μας δώσεις τα φώτα σου?
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.