Επειδή τα θέματα ήταν εύκολα οι διορθωτές θα κόψουν από λεπτομέρειες. Έχω την εντύπωση ότι αν κάποιος κάνει ένα λάθος στην αρχή ή τη μέση μιας άσκησης και επηρεάζει τους υπολογισμούς στο υπόλοιπο της άσκησης θα χάσει αρκετά μόρια και από τα ερωτήματα που έπονται του λάθους ακόμα κι αν ο τρόπος είναι σωστός (πάντως όχι όλα αλλά οπωσδήποτε τα μισά για να μην πω και παραπάνω).
Όσο πιο εύκολα είναι τα θέματα τόσο περισσότερο αναλυτικοί να είστε. Να γράφετε με δεδομένο ότι απευθύνεστε σε βλάκες. Θεωρείστε ότι οι διορθωτές δεν έχουν ιδέα από μαθηματικά, φυσική, χημεία και γενικά όποιο μάθημα δίνετε. Δεν ξέρουν ρε παιδί μου ότι 1+1=2 (για τόσο κατάντια μιλάμε). Οπότε να εξηγείτε και να αιτιολογείτε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ειδικά σε μαθήματα όπως το σημερινό που ο χρόνος ΕΦΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ δεν έπρεπε να αφήσετε τίποτα στην τύχη. Ούτε το διάγραμμα Venn για να έχετε τον κ*** σας καλυμμένο.
Όσοι δεν έγραψαν στο 4ο θέμα Α={2,3,4} θα χάσουν κάποια λίγα μόρια. Κάτι θα χάσουν και όποιοι δεν έκαναν διάγραμμα Venn. Επίσης λίγα μόρια θα χάσουν και όσοι έγραφαν περισσότερα από όσα ζητούνται (πλεονασμός). Κάποιος στο forum είπε ότι έγραψε τις ιδιότητες της fi ενώ δεν τις ζητούσε. Εκεί μάλλον θα χαθούν λίγα μόρια (1 ή 2 το πολύ 3 στα 100:ελάχιστη ποσότητα). Όσοι χρησιμοποίησαν τύπους που δεν υπάρχουν στο σχολικό βιβλίο ή δεν είναι στη εξεταστέα ύλη των μαθηματικών γενικής παιδείας και δεν τους αποδείκνυαν θα χάσουν επίσης κάποια μόρια.
Για το 1ο, εγώ έγραψα ότι λ = 2, 3, 4 (παίρνει δηλαδή αυτές τις τιμές). Τι, επειδή δεν έγραψα το Α αλλά το ίδιο ακριβώς με άλλα λόγια, πρέπει να χάσω μόρια.
Για το 2ο θεωρώ ότι είσαι υπερβολικός. Να'ταν τελείως άσχετο με την fi να πω "ντάξει, δίκιο έχει", αλλά πιστεύω ότι πρέπει να'ναι εντελώς κομπλεξικός ο διορθωτής για να κόψει από'κεί.
Με αυτή τη λογική, χωρίς να έχω γράψει κάτι λανθασμένο στην κόλλα, έχοντας λύσει τα πάντα και με επαρκείς τεκμηριώσεις παντού, θα έπρεπε να πάρω κάπου στο 95. Δεν νομίζω ότι πάει έτσι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.