Τα θέματα από σεβασμό για τα παιδιά της θεωρητικής που προτίμησαν τα μαθηματικά (μπράβο τους, πραγματικά, που δεν διάλεξαν να παπαγαλίσουν άλλες 40-50 σελίδες) θα τα χαρακτήριζα βατά.
Βεβαίως με τέτοια θέματα θεωρώ κι εγώ ότι θα δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας απ'τους βαθμολογητές.
Με λίγα λόγια: Ακόμα κι αν τα'χω γράψει όλο σωστά, δεν εγγυώμαι σε κανέναν ότι θα πάρω 100 αν και ξέρω ότι το αξίζω, όπως πολλά άλλα παιδιά που σήμερα τα "ξεσκίσανε" τα θέματα και είχαν "καεί" όλη τη χρονιά με δύσκολες, για το επίπεδο του μαθήματος, ασκήσεις.
Αν και μεταξύ μας, πρέπει να'ναι πολύ κομπλεξάρα ο διορθωτής για να μου κόψει κάτι, απ'τη στιγμή που:
- Έχω κάνει και το διάγραμμα Venn και τα πάντα όλα στην απόδειξη
- Έχω γράψει αναλυτικότατα τον ορισμό (πολύ αντιsos ορισμός by the way) μαζί με τις ιδιότητες του fi.
- Στο 2ο θέμα έχω κάνει τις πράξεις σαν παιδάκι του δημοτικού (σα να μην ξέρω απ'ευθείας πόσο κάνει 24 + 7 + 3 + 64).
- Στο 3ο θέμα επίσης, και αναφορά στην παραγωγισιμότητα και όλα και στην ευθεία πήρα την εξίσωση y = λx + β για να μην καταλάβει αφενός ότι είμαι της κατεύθυνσης (χαχα) κι αφετέρου για να μην του δώσω αφορμή.
- Στο 4ο θέμα όλα τα διαστήματα ok και πλήρης αιτιολόγηση σε όλα με παραγωγισιμότητες κλπ. κλπ.
Ε, από πού διάολο θα μου κόψει;
Αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι ότι πρέπει να είμαστε όσο πιο αναλυτικοί γίνεται (σε σημείο αηδίας, δυστυχώς), για να μην δίνουμε αφορμές για τσεκούρωμα στον διορθωτή, ο οποίος συνήθως μας περιμένει στη γωνία.
Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.
Καλή δύναμη μάγκες, καλά αποτελέσματα σας εύχομαι, και φάτε τους στα επόμενα. Δεν χάθηκε τίποτα ακόμα.