alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι αλλά μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις μέσα στο μέτρο το w θα δίωηεις κάτι z στην αρχή... και στη συνέχεια θα αντικσταστήσεις από το Β2 το 1/z-3i με Zσυζυγείς -3i... και θα βγει | - zσυζυγείς|= |z|
Και έτσι....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος
Πάντως, περίπου 4 υπολογίζω να έχω γράψει εγώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mousikos123
Νεοφερμένος
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
B1)
Άρα είναι κύκλος με κέντρο το (0,3) και ακτίνα ρ=1
Η παύλα του συζηγή, μετά την πρώτη ισοδυναμία αναφέρεται σε όλο το μέτρο. Δεν ξέρω πως γίνεται μεγαλύτερη στο λατεξ.
B2)
Με αντικατάσταση z=x+yi και μερικές πράξεις στην προς απόδειξη σχέση καταλήγουμε ότι
το οποίο παριστάνει το γεωμετρικό τόπο του z που δείξαμε στο Β1. Άρα η σχέση ισχύει.
B3)
Και αφού ο συζυγής είναι πραγματικός, άρα και ο w θα είναι πραγματικός.
Από το γεωμετρικό τόπο του z (με σχήμα είναι ολοφάνερο) ισχύει ότι
Β4)
Άποψή μου: Σίγουρα πιο δύσκολο απ'το περσινό 2ο θέμα. Δεν έχω κοιτάξει τα υπόλοιπα θέματα ακόμη.
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Κοιτάζοντας όμως τις λύσεις κάποιων συμφουρητων και έχωντας ως δεδομένο οτι τα μαθηματικα γενικής φάνηκαν δύσκολα σε αρκετα παιδιά προβλέπω οτι εδώ θα πέσει πολύ περισσότερο κλάμα. Αν ειναι κλασσικές ασκήσεις που τις ξέρουν όλοι δεν ξέρω αλλά αυτό που βλέπω ειναι ότι θέλουν σκέψη.
Επίσης θυμάμαι πέρσυ κοιτάζοντας τις λύσεις των αντίστοιχων θεμάτων τα θέματα μου φάνηκαν πολύ πιο εύκολα σε σκέψη.
dragonver
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο Δ3 το όριο βγαίνει -οο??
Μετά από αρκετή προσπάθεια και εγώ το βρήκα μείον άπειρο...
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μετά από αρκετή προσπάθεια και εγώ το βρήκα μείον άπειρο...
όχι ρε γιατί αρκετή προσπάθεια?? Σε λιγότερο απο μία γραμμή μου βγαίνει. Το τελευταιο ερώτημα με το εμβαδον είναι παλούκι νομίζω...
Jimmy1
Νεοφερμένος
dragonver
Εκκολαπτόμενο μέλος
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αφού τα μαθηματικά είναι τσιμπημένα μάλλον η φυσική θα είναι πιο βατή από πέρυσι...αλλά ποτε δεν ξέρεις...
Λογικά πάντα. Εντάξει τσιμπημένα κρίνω εγώ ότι είναι. Αλλά έχω να ασχοληθώ μαζί τους πολύ καιρό, 2 χρονια με σήμερα. Ένας υποψήφιος που είναι προετοιμασμένος προφανώς και θα του φαίνονται πιο εύκολα απο μένα.
Jimmy1
Νεοφερμένος
Λογικά πάντα. Εντάξει τσιμπημένα κρίνω εγώ ότι είναι. Αλλά έχω να ασχοληθώ μαζί τους πολύ καιρό, 2 χρονια με σήμερα. Ένας υποψήφιος που είναι προετοιμασμένος προφανώς και θα του φαίνονται πιο εύκολα απο μένα.
Αυτό εννοείται...
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
To ερώτημα Δ όντως δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα... Κάποιες είχε πει πριν για σειρές taylor αφού έχουμε e^(t^2) τώρα ένας μαθητής λυκείου πώς μπορεί να το λύσει ένας Θεός ξέρει...
Είναι ακαταλαβίστικο. Γιατί σου την δίνει σε ολοκλήρωμα.... Σαν να βλέπω ήδη μια πτώση στις βάσεις χωρίς να το παίζω καλχαντας...
dragonver
Εκκολαπτόμενο μέλος
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Γ1)
Για x=0 προκύπτει c=-1. Άρα
Ισχύει για κάθε x στο R ότι
Άρα μπορούμε να διαιρέσουμε.
όπου το c προκύπτει 0.
Γ2)
Φθίνουσα στο (-οο,0], αύξουσα στο [0,+οο) άρα ελάχιστο στο 0, το f(0)=0
Γ3)
Κάπου τό'χασα και δεν προλαβαίνω να το δω αυτή τη στιγμή.
Γ4)
Έστω
γιατί ισχύει απ'το ακρότατο ότι με την ισότητα να ισχύει μόνο για x=0
Από Bolzano προκύπτει μία τουλάχιστον ρίζα στο (0,π/2)
Όμως στο (0,+οο) απ'τον πίνακα μονοτονίας έχουμε δείξει ότι f'(x)>0 και επίσης στο πρώτο τεταρτημόριο το ημίτονο είναι θετικό άρα η g' είναι θετική ως άθροισμα θετικών συναρτήσεων. Άρα είναι γνησίως αύξουσα και 1-1. Επομένως η λύση είναι μοναδική.
Άποψή μου: Η διαφορική του πρώτου ερωτήματος ήταν πολύ ωραίο ερώτημα αλλά δεν είναι παίξε γέλασε. Θέλει εξοικίωση με τις διαφορικές.Τα υπόλοιπα ερωτήματα (ακόμα κι αυτό που δε μου βγαίνει ) μου φαίνονται κλασικά.
Έφυγα, για σχολή. Καλή συνέχεια !
Fani93
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω το εβγαλα μειον απειρο..
Άλλο Φρούτο
Εκκολαπτόμενο μέλος
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδια το οριο στο 4ο θεμα τι σας βγηκε?
εγω το εβγαλα μειον απειρο..
και εγώ έτσι το έβγαλα και νομιζω πως είναι και σωστό. Πως τα πήγες γενικοτερα???
Καλά ε,πολύ εύκολα θέματα.
Το τελευταίο ερώτημα απο το τέταρτο πως το έλυσες??
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.