Μπήκα στο forum μετά από 2 χρόνια να κόψω αντιδράσεις γιατί δίνουν τ' αδέρφια μου ... (όχι μαθηματικά όμως

)
Λοιπόν επειδή είχα δώσει κι εγώ μαθηματικά γενικής και θυμάμαι αρκετά πράγματα λόγω του αντικειμένου που σπουδάζω, να πω κι εγώ το μακρύ μου (μην πάει στο πονηρό το μυαλό σας) για τα θέματα.
Κατ' αρχάς, δεν ξέρω αν τα θεωρώ τα πιο απαιτητικά θέματα που έχουν μπει ποτέ σ' αυτό το μάθημα (σίγουρα πιο απαιτητικά απ' τα δικά μας του 2009 που ήταν εύκολα απ' όσο θυμάμαι, τώρα για τα περσινά θα σας γελάσω γιατί δεν τα θυμάμαι ακριβώς, πάντως θυμάμαι ότι ήταν κι αυτά "καλής" δυσκολίας). Τώρα για κάθε θέμα ξεχωριστά ...
1ο θέμα θεωρία, ασχολίαστο. Όποιος έχει προετοιμαστεί στην εντέλεια παίρνει και τις 25 μονάδες.
Στο 2ο θέμα, ψιλοψαρωτικό το 1ο υποερώτημα, για κάποιους ίσως ξέφυγε από τα τετριμμένα, αλλά τα υπόλοιπα ερωτήματα ήταν εύκολα για κάποιον που 'χε λιώσει στην εξάσκηση. Και στην χειρότερη, για όποιον δεν έβγαλε το πρώτο υποερώτημα, μπορούσαν να βγουν τα υπόλοιπα αφού η απάντηση του ήταν δεδομένη.
Το 3ο θέμα πιστεύω ότι ήταν το πιο επικίνδυνο με την έννοια ότι απ' τη μία τρόμαζε με την εκφώνηση (και σε μέγεθος και σε περιεχόμενο) και απ' την άλλη ήθελε καλή κατανόηση της σχετικής ύλης και δυνατότητα σύνθεσης. Άμα κάποιος "το είχε" με τα πολύγωνα και είχε κάνει αρκετές ασκήσεις πάνω σ' αυτά, μάλλον θα βρήκε εύκολα τα ερωτήματα.
Το 4ο μου φαίνεται αρκετά εύκολο γι' αυτούς που είναι θετική - τεχνολογική κι έχουν δει πολλές φορές παρόμοια πράγματα. Το πρώτο υποερώτημα πάναπλο, το 2ο ομοίως (απλή εφαρμογή σχέσεων δηλαδή), το 3Α (που λέει κι ο Φουσέκης) ήταν άσκηση Β' λυκείου (true story

), και το τελευταίο απλή εφαρμογούλα αν και ομολογώ ότι αν έδινα, θα είχα γίνει παρανοϊκός με το 31/13 που βγαίνει στο τέλος. Αλλά το διπλοτριπλοτσεκάρισμα των πράξεων πάντα είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Εν ολίγοις, θέματα για διαβάθμιση αφού μιλάμε για γενικής παιδείας μάθημα, πολύ επικίνδυνα, αφού μπορούσαν να χαθούν μόρια σε πάρα πολλά σημεία, αλλά πιστεύω ότι αυτοί που είχαν πραγματικά ΛΙΩΣΕΙ (όπως κι εγώ, παλιές καλές εποχές ... κλαψ) γα*(&@$^!ώντας τα πήγαν. ΟΜΩΣ, υπάρχει και ο έξτρα παράγων της ψυχοσωματικής κούρασης που κατανοώ απόλυτα αφού σε πολλούς άργησαν να φτάσουν τα θέματα στην τελική τους μορφή και ξεκίνησαν μιάμιση ώρα μετά. Στις εξετάσεις τα πάντα παίζουν ρόλο γιατί τα πάντα είναι θέμα μέρας, ώρας, στιγμής και δεν έχουμε όλοι την ίδια ψυχοσύνθεση ώστε να αντιμετωπίσουμε κάποιες καταστάσεις με ίσους όρους. Οπότε καταλαβαίνω και τα παιδιά που λόγω αυτών που έγιναν κατέληξαν να κάνουν λαθάκια που ίσως κοστίσουν.
Καλά αποτελέσματα εύχομαι σε όλους και μην απογοητεύεστε! ;-)