Εγώ έχω μια μεγάλη απορία για το πως διδάσκονται τα οικονομικά στα σχολεία, πρέπει μάλλον να είναι εντελώς αποκομμένα από την πραγματικότητα, δεν εξηγείτε αλλιώς αυτό. Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί στο θέμα Α1 οι ερωτήσεις γ και δ είναι σωστές. Είναι δυνατόν να είναι τόσο στόκοι πια ακόμα και αυτοί που βάζουν θέματα;
γ. Το άθροισμα των προστιθέμενων αξιών όλων των σταδίων παραγωγής είναι ίσο με την αξία του τελικού προϊόντος που πληρώνει ο καταναλωτής.
Σαφέστατα και δεν είναι ισο, τι μλκς είναι αυτές; Απο το εργοστάσιο μέχρι τον τελικό καταναλωτή έχουμε τον διανομέα και τον πωλητή, αυτοί δεν θα βάλουν το κέρδος τους;
δ. αύξηση της τιμής ενός αγαθού και η ταυτόχρονη βελτίωση της τεχνολογίας παραγωγής του θα αυξήσουν την τελική προσφερόμενη ποσότητά του.
Όχι απαραίτητα, εξαρτάται από την ζήτηση, η τεχνολογία στη ζήτηση δεν παίζει ρόλο. Τι με νοιάζει εμένα σαν καταναλωτή αν πχ βελτίωσε την τεχνολογία του ένα εργοστάσιο και το προϊόν εκεί που το παρήγαγε σε 10 λεπτά, τώρα το παράγει σε 5 λεπτά και έχει την δυνατότητα να διπλασιάσει την παραγωγή. Αν η τιμή του σαν καταναλωτή μου φαίνεται ακριβή απλά δεν θα αγοράζω, επομένως και ας υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερη παραγωγή, αν δεν υπάρχει ζήτηση δεν θα γίνει. Εκτός αν θεωρεί ότι η αύξηση της τιμής προέρχεται αποκλειστικά από την αύξηση της ζήτησης και μόνο (και όχι λόγω της αγοράς της νέας τεχνολογίας που πρέπει να αποπληρωθεί), όμως δεν το διευκρινίζει.
Πείτε μου σας παρακαλώ ότι είμαι λάθος.