Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Ποια αλογονοφορμική ρε;
Την ογκομέτρηση στο Δ3 δεν την είδες;
Άλλο θέμα που δεν ήθελα
Είπαμε όχι ογκομέτρηση, αλογονοφορμική και υβριδισμός
Και...
Δε θυμόμουν ότι δεν ήθελες ογκομέτρηση, για να είμαι ειλικρινής. Θυμόμουν αλογονοφορμική και την βλέπω μπροστά μου και λέω "εντάξει, αυτό το παιδί φέτος έχει πιάσει τα μισά θέματα και δε τα γράφει κιόλας"
Καλά τα πήγες? Δεν διάβασα τις προηγούμενες σελίδες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jimmy1
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bl@ck sw@n
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχικά σκάλωσα στο πρώτο θέμα.
Ύστερα έψαχνα να βρω δέντρο στο Θέμα Γ.
Μετά δεν μπορούσα για πόση ώρα να καταλάβω την αλογονοφορμική στο Γ1.
Μετά γέλασα με την ογκομέτρηση αλλά παραδόξως μου βγήκε αμέσως.
Στο τέλος αφού έλεγξα αποτελέσματα με τη χημικό μας από το σχολείο που ήταν έξω και ήρθε να δει πως γράψαμε έσκασα ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης.
Χημεία και βιολογία ήταν οι αγάπες μου και έγραψα αν όχι 100 εκεί γύρω.
Φεύγοντας σκέφτηκα τον dimijim... Πόσο μέσα έπεσε πια αυτό το παιδί;
Πανελλήνιες 2012 τελειώσατε και μάλιστα με χαμόγελο.Τα θέματα σήμερα μου άρεσαν και δεν με έβγαλαν εκτός της σχολής μου ευτυχώς.
Έχω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτούς που γράφουν ΑΟΘ και στους υπόλοιπους καλά αποτέλεσματα και καλό καλοκαίρι! 8)
StratosRIP
Δραστήριο μέλος
Χαρουλιτα
Διάσημο μέλος
Εγω εκανα αλογονοφορμικη και οξειδωση...Οξειδωνόταν και η αλκοόλη!
Εγώ έγραψα αντίδραση με SOCl2 για την αλκοόλη, οξείδωση μετά με Fehling για την αλδεύδη και αντίδραση με ΝαΗCO3 και μεταβίβαση του CO2 σε ασβεστόνερο οπου θα σχηματιστεί ανθρακασβέστιο για το οξύ..
Εγω πιστευω πως η προταση στο Β2 β δεν ειναι καταλληλα διατυπωμενη και για αυτο φταιει το "μπορει"
Δεν ξερω, ετσι μου εχει κολλησει! Δυστυχως το σκεφτηκα 10 και μιση ακριβως και δεν μπορουσα να κανω κατι...
dimijim
Διάσημο μέλος
Έτσι κι έτσι...Καλά τα πήγες? Δεν διάβασα τις προηγούμενες σελίδες.
Έχασα τον σειτζεφ στα πολλαπλής κι στο Γ2 έκανα λάθος σε έναν συντελεστή
Δεδομένου ότι ήταν 4 αντιδράσεις για 11 μόρια, υπολογίζω να χάσω κάπου στα 2-3 μόρια απ εκεί
Μετά στα Δ3 και Δ4 η μεθοδολογία μου είναι ολόσωστη αλλά έχω χάσει απ πράξεις
Άρα συνολικά υπολογίζω γύρω στο 17.5-18
Πολύ λίγο σε σχέση με αυτά που περίμενα
Και ήταν το πρώτο μάθημα που με πήραν το γραπτό απ το χέρι κι αισθανόμουν πως αν είχα ένα 10λεπτο ακόμη θα είχα σώσει κι άλλα μόρια
Δεν πρόλαβα να κοιτάξω τι έχω γράψει, πιθανόν να έσωζα κάτι, είτε το πολλαπλής, είτε τον συντελεστή ή ακόμη και το αριθμητικό
Αλλά ήταν υπερβολικά πολλά...
Cherie
Δραστήριο μέλος
Ρε δεν την ήθελα την πούστικια την ογκομέτρηση και βλέπω το δ3 και λέω γαμώ το κέρατο μου, αλλά ντάξει. Τελειώσαμε
Παράνοια
Εκκολαπτόμενο μέλος
SiMoS43710
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Καλό καλοκαίρι σε όλους!
Καλό καλοκαίρι.
EsASt3p
Νεοφερμένος
Ένα μπράβο σε εμένα που δεν αναγνώρισα ότι ήταν αλογονοφορμική με αποτελέσμα να μην κάνω το Γ1.Μπράβο μου.Καλό καλοκαίρι σε όλους!
Δεν είσαι μόνο εσύ!
Georgeprelo
Νεοφερμένος
stelios1994-4
Εκκολαπτόμενο μέλος
Georgeprelo
Νεοφερμένος
Ωραίος Και γώ μόνο μεθοδολογία έγραψα προς το τέλος ! Φυσικά και θα πάρεις κάτι
Μακάρι!!
Άντε παιδιά τελειώσαμε...
Από εδώ και πέρα ξεκούραση και ξενύχτια!!
Polymnia
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγραψα και γω κατα καλα και σημερα! Διαφωνω με το γεγονος οτι το Β2.Β ειναι σωστο... Αν ισχυε αυτο το πραγμα το 3ο στοιχειο θα επρεπε να ειναι ευγενες αεριο.. Το ενεργειακο χασμα μεταξυ 1ου και 2ου στοιχειου ειναι 367 κJ/mol ενω του 2ου με το 3ο 400κJ/mol. Αφου το στοιχειο 3 ειναι ευγενες αεριο θα ηταν πολυ δυσκολοτερο να διωξουμε ηλεκτρονιο απο αυτο.. Συνεπως η ενεργεια ιοντισμου του επρεπε να ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτη του 2ου στοιχειου.. Επισης στο θεμα 3 εγραψα τις εξισωσεις με αλκιλια και μοριακους τυπους καθως εγραψα τις ενωσεις στο Γ1β.. Υπαρχει περιπτωση να μ κοψουν????
Θα διαφωνήσω μαζί σου όσων αφορά το Β2β. Η πρόταση είναι σωστή γιατί αν κοιτάξεις σε περιοδικό πίνακα που έχει και τις ενέργειες πρώτου ιοντισμού (https://www.ptable.com/?lang=el πάτα στην καρτέλα ιδιότητες και θα το βρείς) θα δεις ότι δεν υπάρχει τεράστιο ενεργειακό χάσμα ανάμεσα σε ένα στοιχείο της 17ης ομάδας και ένα ευγένες αέριο(εννοείτε διαδοχικά στοιχεία). Για παράδειγμα το οξυγόνο έχει 1313,9kJ/mol ενεέργεια πρώτου ιοντισμού, το φθόριο έχει 1681kJ/mol, το νέον έχει 2080,7kJ/mol ενω τέλος το νάτριο έχει 495,8kJ/mol. Νομίζω ότι τα νούμερα αυτά κιόλας μοιάζουν πολύ με τα νούμερα που έδινε η εκφώνηση του ερωτήματος Β2β. Επιπλέον τα στοιχεία οξυγόνο, άζωτο, νέον, και νάτριο είναι διαδοχικά και τα 3 πρώτα είναι τα 3 τελεύταίας της 2ης περιόδου ενώ το τελευταίο στοιχείο είναι το πρώτο της αμέσως επόμενης περιόδου.
Επίσης τώρα που βλέπω ακριβώς τα νούμερα στην εκφώνηση του ερωτήματος πρόκειτε για τα ίδια ακριβώς στοιχεία (έχουν κάνει στρογγυλοποίηση στα νούμερα). Αυτό που εννοείς για το μεγάλο ενεργειακό χάσμα, μάλλον το μπερδεύεις με τις ενέργειες ιοντισμού ενός ίδιου στοιχείου. Για παράδειγμα η ενέργεια πρώτου ιοντισμού του νατρίου είναι 495,8 kj/mol ενώ η δεύτερη (που πλέον έχει αποκτήσει δομή ευγενούς αερίου) είναι 2080kJ/mol. Εδώ φαίνεται το ενεργειακό χάσμα, αλλά μιλάμε για τον ιοντισμο του ίδιου στοιχείου.
StratosRIP
Δραστήριο μέλος
Θα διαφωνήσω μαζί σου όσων αφορά το Β2β. Η πρόταση είναι σωστή γιατί αν κοιτάξεις σε περιοδικό πίνακα που έχει και τις ενέργειες πρώτου ιοντισμού (https://www.ptable.com/?lang=el πάτα στην καρτέλα ιδιότητες και θα το βρείς) θα δεις ότι δεν υπάρχει τεράστιο ενεργειακό χάσμα ανάμεσα σε ένα στοιχείο της 17ης ομάδας και ένα ευγένες αέριο(εννοείτε διαδοχικά στοιχεία). Για παράδειγμα το οξυγόνο έχει 1313,9kJ/mol ενεέργεια πρώτου ιοντισμού, το φθόριο έχει 1681kJ/mol, το νέον έχει 2080,7kJ/mol ενω τέλος το νάτριο έχει 495,8kJ/mol. Νομίζω ότι τα νούμερα αυτά κιόλας μοιάζουν πολύ με τα νούμερα που έδινε η εκφώνηση του ερωτήματος Β2β. Επιπλέον τα στοιχεία οξυγόνο, άζωτο, νέον, και νάτριο είναι διαδοχικά και τα 3 πρώτα είναι τα 3 τελεύταίας της 2ης περιόδου ενώ το τελευταίο στοιχείο είναι το πρώτο της αμέσως επόμενης περιόδου.
Επίσης τώρα που βλέπω ακριβώς τα νούμερα στην εκφώνηση του ερωτήματος πρόκειτε για τα ίδια ακριβώς στοιχεία (έχουν κάνει στρογγυλοποίηση στα νούμερα). Αυτό που εννοείς για το μεγάλο ενεργειακό χάσμα, μάλλον το μπερδεύεις με τις ενέργειες ιοντισμού ενός ίδιου στοιχείου. Για παράδειγμα η ενέργεια πρώτου ιοντισμού του νατρίου είναι 495,8 kj/mol ενώ η δεύτερη (που πλέον έχει αποκτήσει δομή ευγενούς αερίου) είναι 2080kJ/mol. Εδώ φαίνεται το ενεργειακό χάσμα, αλλά μιλάμε για τον ιοντισμο του ίδιου στοιχείου.
Mμμ ισως εχει δικιο... Απλα δεν επρεπε να μου δωσουν τουλαχιστον διευκρινηση? Στην αρχη το ειχα σωστο και μετα εγραψα οτι ειναι λαθος για ακριβως αυτο το λογω.. Τεσπα τι να πω...
λογο*
Στο Β3, ήταν σωστό να πούμε πώς θα διακρίνουμε τις ουσίες από τα 3 από τα 4 δοχεία και να πούμε ότι στο δοχείο που απέμεινε είναι η ουσία που απέμεινε;
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.