Kostas Tsig
Νεοφερμένος
Αν εχεις βρει πρωτα το αθροισμα για καθε μηνα τοτε εισαι οκ.. Τωρα για το αν θα μετρησουν και την αλλη λυση δεν ειμαι σιγουρος..!!
Το εχω λυσει με ολικο min στο πινακα Π .......θα το παρουν για λαθος δηλαδη??γιατι και αλλα παιδια που ρωτησα ετσι το εχουν κανει οπως εγω..........
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpko
Νεοφερμένος
παιδια εγω εκανα μια γιγαντιαια βλακεια.στα σ-λ τα εγραψα σ-λ και οχι σωστο λαθοσ..
πανε τα 5 μορια απο το α1;;;;;;;
Και εγώ την προηγούμενη φορά που έδινα όλα Σ και Λ τα είχα βάλει και όταν το παρατήρησα ότι η εκφώνηση έλεγε Σωστό και Λάθος ήταν αργά, είχαμε τελειώσει. Αλλά ευτυχώς απ' ότι φάνηκε στις βαθμολογίες δεν είχα θέμα.
Το εχω λυσει με ολικο min στο πινακα Π .......θα το παρουν για λαθος δηλαδη??γιατι και αλλα παιδια που ρωτησα ετσι το εχουν κανει οπως εγω..........
Εγώ το έκανα με μικρότερο των μηνιαίων παραγωγών. Απλά νομίζω ότι θα πρέπει να πάρουν και τα δυο σωστά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
αγχω8ηκα τωρα.. :Ρ
angelis23
Νεοφερμένος
Kostas Tsig
Νεοφερμένος
μαλλον δεν υπαρχει...........πφφφυπαρχει καποιος βα8μολογητης-κα8ηγητης που να μπορει να μας απαντησει αν 8α κοψουν κ ποσο?
Τίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Οπότε αθροίζεις ουσιαστικά τις παραγωγές ηλεκτρικής ενέργειας όλων των πελατών ανά μήνα, τα οποία αθροίσματα μπαίνουν σε ένα μονοδιάστατο πίνακα.Δηλαδή ο καινούργιος πίνακας έχει ως στοιχεία τις μηνιαίες ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ παραγωγές ηλεκτρικής ενέργειας.
Βρίσκεις το min και τη θέση του min (δηλαδή το μήνα) σε αυτό το πίνακα με κατάλληλες εντολές και ΤΕΛΟΣ.
Που ακριβώς είναι η ασάφεια;
Λογικά θα σας δώσουν 2 μόρια στα 4 (μπορεί και 1) επειδή αναζητήσατε min και τη θέση του.
Τίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Να υπολογίσετε -2 με -3 (αν πέσετε σε τσεκούρι) μόρια!
Τίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος
Zaraki
Δραστήριο μέλος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Αφού κάθε στοιχείο του πίνακα Π[10,12] περιέχει ένα ποσό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και το Δ5 σου ζητάει τον μήνα με το μικρότερο ποσό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μου φαίνεται λογικό κάποιος να βρει το ελάχιστο όλου του πίνακα και να κρατήσει τον μήνα που σημειώθηκε.Απ'την στιγμή που το έχουν κάνει πάρα πολλά παιδιά έτσι φυσικά και πρόκειται για ασάφεια.
Δεν έχει νόημα να σου ζητήσει κάτι τέτοιο και ειδικά στο τελευταίο ερώτημα του τελευταίου θέματος!
Θα στο ζήταγε αλλιώς!
Επιμένω ότι ΕΜΕΝΑ προσωπικά δεν μου φαίνεται ασαφές το ερώτημα.
Kostas Tsig
Νεοφερμένος
stuart2945
Νεοφερμένος
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος
Και αν το παμε ετσι το Δ3 και το Δ5 ειναι ακριβως ιδια διαδικασια... Βρισκω sum και μετα max(min στο Δ3) ποιος ο λογος;;;
stuart2945
Νεοφερμένος
Στο Δ3 ήθελε "επεξεργασία κατά γραμμή", πρόσθετες όλους τους μήνες για κάθε πελάτη (άρα και πόλη) και έβρισκες το μεγαλύτερο,
ενώ στο Δ5 ήθελε "επεξεργασία κατά στήλη", πρόσθετες την παραγωγή κάθε πελάτη για κάθε μήνα και έβρισκες το (μοναδικό) μικρότερο!
Εντελώς διαφορετικά! Ήταν μία καλή άσκηση που εξέταζε ναι μεν όλους μαθητές αλλά ξεχώρισε κυρίως τον μαθητή που έχει προγραμματιστική λογική!
Επίσης πιστεύω ότι στο Δ3 έπρεπε να βρεις πρώτα ποια είναι η μέγιστη παραγωγή και μετά να κάνεις αναζήτηση και εμφάνιση με το ποιες πόλεις είχαν αυτήν την παραγωγή! Γιατί στο Δ5 το τονίζει ότι είναι μοναδικό το μικρότερο, ενώ στο μέγιστο δεν λέει τίποτα οπότε μπορεί να είναι 2 πόλεις με μέγιστο!
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος
Ας αρχισουμε με το Δ3 σου λεει βρες ΤΗΝ ΠΟΛΗ...ΤΗΝ!!! Οχι την πολη ή τις πολεις! Εγω πηγα να κανω αναζητηση αλλα βλεπω αυτο το "την" και λεω αρα υπαρχει μονο μια. Οσες ασκησεις εχω λυσεις και πιστεψε με ειναι πολλες λεει την θερμοκρασια ή τις θερμοκρασιες αν θελει να βρει πολλες.
Στο Δ5 σου λεει βρες τον μηνα με την μικροτερη παραγωγη! Λεει πουθενα τον μηνα με την μικροτερη συνολογικη παραγωγη;; ή τον μνηνα με την μικοτερη ΕΤΗΣΙΑ παραγωγη;; Αν ειναι ετσι στο Δ3 γιατι δωσανε διευκρινηση;;; Αφου μπορουσες να το καταλαβεις δεν χρειαζοτανε!
Εδω μπερδευτηκαν καθηγητες με το ερωτημα και θα μας πεις εσυ οτι ηταν σαφες;;
Ηταν μια ασκηση που συνδυαζε τις πιο βασικες μεθοδολογιες στους πινακες, ποια προγραμματιστικη λογικη να εξεταζε;; Μαλλον την παπαγαλια περισσοτερο!
Πολλα βαθμολογικα κεντρα στο Δ5 αποφασισανε να παρουν και τα δυο σωστα απο οτι διαβασα εδω
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php
ΚΑΚΑ9191
Νεοφερμένος
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.