just_rock
Νεοφερμένος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
coheNakatos
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
just_rock
Νεοφερμένος

Νεοφερμένος

a)να εξεταστει ποιο απο τα δυο σωματιδια βρισκεται πλησιεστερα στην πηγη του κυματος
β)Να βρεθει η απομακρυνση του Α οταν το Β εχει τη μεγιστη θετικη απομακρυνση του
γ)Να γραφει η εξισωση του κυματος
Νεοφερμένος

milanezos92
Εκκολαπτόμενο μέλος

απο συνθηκη ισορροπιας βρισκεις την μαζα σθναρτησει της σταθερας κ και απλα αντικαταστεις στον τυπο της περιοδου....οτι δεν ξες απλοποιειται...αν θυμαμε βγαινει 0.1 πΣώμα άγνωστης μάζας κρέμεται στην άκρη κατακόρυφου ελατηρίου. H επιμήκυνση του ελατηρίου όταν το σώμα ισορροπεί είναι Δl=2,5 cm. Να υπολογιστεί η περίοδος της κατακόρυφης ταλάντωσης που θα κάνει το σώμα αν το απομακρύνουμε κατακόρυφα από την θέση ισορροπίας και το αφήσουμε ελεύθερο. g=10m/s^2
Παιδιά έχω κολλήσει. Είναι η άσκηση 1.29 του βιβλίου.
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

τις καταφερα ολες εκτος απο δυο
Σωμα μαζας m=1kg ισσοροπει στερεωμενο στο ανω ακρο κατακορφυφου ελατηριου σταθερας k=400N/m(εχει και σχημα τπτ ιδιαιτερο )
α)Α=?
β)εξισωση απομακρυνσης χ π θα εκτελεσει τ συστημα αν θεωσησουμε θετικη φορα προς τα πανω
γ)να βρειτε το μετρο του ρυθμου μεταβολης της κινιτικης ενεργειας τιυ συστηματος στη θεση οπου η κινητικη ενεργεια ειναι τριπλασια της δυναμικης γ 1η φορα
δ)στην ιδια θεση να βρειτε τη συνισταμενη δυναμη π δεχεται to m2
Σωμα μαζας m=0.2kg ισορροπει στερεωμενο στο ακρο κατακορυφου ελατηριου του οποιου ειναι στερεωμενο σε οροφη.Ανεβαζουμε το σωμα στη θεση οπου το ελατηριο εχει το φυσικο του μηκους και το αφηνουμε ελευθερο να κινηθει,Dινοντας του ταυτοχρονα μια αρχκη ταχυτητα u=
Α)ΝΑα βρειτε το παλατος Α 8α εκτελεσει κινητο στην Α.Α.Τ
β)συναρτηση επιταχυνσης α σε συναρτηση με το χρονο
Kostas77
Νεοφερμένος

Διονύση Μάργαρη που ειναι καταπληκτικό.
https://api.ning.com/files/0gMwv7hVlONJJzskD9u-MlZWuXUE1YjAIfZlydcc7fo_/file.pdf
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Για την πρώτη άσκηση και την εύρεση των ρυθμών μεταβολής κινητικής και δυναμικής ενέργειας, μπορείς να δεις την παρακάτω σελίδα απο το site του
Διονύση Μάργαρη που ειναι καταπληκτικό.
https://api.ning.com/files/0gMwv7hVlONJJzskD9u-MlZWuXUE1YjAIfZlydcc7fo_/file.pdf
σε ευχαριστω αλλα η ασκηση ειναι διαφορετικη και δε με βοηθαει ιδιαιτερα!Φυσικα και δε μιλαω για τα νουμερα!Απλα αυτη π εχω γραψει εγω εχει δυο σωματα!Εχει επομενως και δυο θεσεις ισοροπιας με διαφορετικο βαρος!
Σε ευχαριστω παντως γιατι ειναι πολυ καλη ασκηση και θα την διαβασω
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

α)Να γραψετε τις εξισωσεις του φορτιου τιυ ουκνωτη q=f(t) και i=f(t) σε συνατηση με το χρονο t
b)να βρειτε το φορτιο του πυκνωτη τη στιγμη που η μαγνητικη ενεργεια Ub του πηνιου ειναι τριπλασια απ την ηλεκτρικη ενεργεια UΕ του πυκνωτη
τα αποτελεσμτα που πρεπει να βγλω ειναι q=
Λοιπον,εγω εκανα αρχικα της μετατροπες L=
I=Qω=
Q=CV=
Μαλλον τα κανω ολα λαθος και δεν μπορω ετσι να βρω το δευτερο ερωτημα απο τη συνθηκη Uβ=3Uε=>Εολ=4Ue
Ευχαριστω εκ των προτερων(θα ξαναευχαριστησω στη συνεχεια..)
evouko
Νεοφερμένος

mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

evouko
Νεοφερμένος

mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

εχω βρει I,T απο τιν τυπο f=1/Τ ω συνφο=π/2 ημφο=π/2 (αν και στα αποτελεσματα στην εξισωση δε γραφη αρχικη φαση),Q
Δεν μπορω να βρω το F,αν παρω την τριπλη ισοδυναμια δεν ξερω το q *** το i(βασικα πρεπει να ναι i=I)
για το γ) με μπερδευει οτι ψαχνει χρονικη στιγμη ενω θα πρεπει να αρω Ue=3Uβ
μπορειτε να βοηθεσετε???
coheNakatos
Δραστήριο μέλος

![]()
εχω βρει I,T απο τιν τυπο f=1/Τ ω συνφο=π/2 ημφο=π/2 (αν και στα αποτελεσματα στην εξισωση δε γραφη αρχικη φαση),Q
Δεν μπορω να βρω το F,αν παρω την τριπλη ισοδυναμια δεν ξερω το q *** το i(βασικα πρεπει να ναι i=I)
μπορειτε να βοηθεσετε???
οι εξισωσεις βγαινουν ευκολα αφου την
b)εχεις το f και το C θα βρεις το L
c) εδω υπαρχουν τουλαχιστον 4 τροποι εγω χρησιμοποιω τον παρακατω :
ομοιως για το
αρα
Για
δ) απλα μπορεις να βρεις και τα 2 νομιζω
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

οι εξισωσεις βγαινουν ευκολα αφου τηνπου μετακινουμε τον μεταγωγο εχουμε
και
.....
b)εχεις το f και το C θα βρεις το L
c) εδω υπαρχουν τουλαχιστον 4 τροποι εγω χρησιμοποιω τον παρακατω :
ομοιως για το
αρα
Για
δ) απλα μπορεις να βρεις και τα 2 νομιζω
σε ευχαριστω πολυ,για το b) παιρνω τον τυπο f=1/T? αυτο εκανα και μου βγηκε 5000 λα8ος δλδ!
coheNakatos
Δραστήριο μέλος

σε ευχαριστω πολυ,για το b) παιρνω τον τυπο f=1/T? αυτο εκανα και μου βγηκε 5000 λα8ος δλδ!
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεσ το συνημμένο![]()
μπορειτε να βοηθεσετε???
Συνημμένα
ibi
Νεοφερμένος

Ειχα σε διαγωνισμα την παρακατω πολλαπλης επιλογης:
Ενα σωμα εκτελει εξαναγκασμενη ταλαντωση με συχνοτητα f διαφορη f0(οπου f0 ιδιοσυχνοτητα).Το πλατος της ταλαντωσης απο τι εξαρταται;
α. απο την f0;
β. απο την f;
γ. απο το|f0-f|;
δ. απο την σταθερα επαναφορας;
Σωστη απαντηση ειναι το γ.
Εμενα οι απορια μου ειναι η εξης:
Τι ακριβως σημαινει το γ και ποια η διαφορα του απο το β;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.