mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
just_rock
Νεοφερμένος

α.Την τιμη της σταθερας Λ της ταλαντωσης
β.τη χρονικη στιγμη t1
γ.Το πλατος Α3 της ταλαντωσης τη χρονικη στιγμη t3=30s
Δινεται:ln2=0.7
Αν μπορει καποιος να την λυσει θα με βοηθουσε υπερβολικα πολυ γτ αρχικα δεν εχω καθθολου χρονο να την λυσω και θα με φαει ο καθηγητης μου κ δευτερον καπου κολλαω γτ ειμαι κ λιγο ασχετη απο φυσικη...
Αν καποιος εχει το βοηθημα του δημοπουλου ειναι απο εκει σελ 150 ασκηση 3.5
Ευχαριστω εκ των προτερων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

β)η εξισωση τωρα γινεται Α=8e^-0,07t για Α=Α1=4=> e^-0,07t1=1/2=>-0,07t1=-ln2=>t1=10 sec
γ)Α3=Αοe^-0,07t3=8e^-0,07x30 κανοντας χρηση του β ερωτηματος Α3=8Χ1/8=1cm
Υσ απο τη β σχεση χρησιμοιποιησα το e^-10x0,07=1/2 και το υψωσα ολο αυτο στην τριτη.ελπιζω να μουν κατανοητος.
Γιωργος.
Mixalis-t
Νεοφερμένος

παιδια στο σχολικο βιβλιο η ερωτηση 1.10 σελ 32 λεει : ενας φορτισμενος πυκνωτης συνδεεται με ιδανικο πηνιο σε κλειστο κυκλωμα.γιατι δεν εκφορτιζεται αμεσως ο πυκνωτης????......και σε μια αλλα ασκηση μου δινει μαγνητικη ενεργεια και θελει να βρω την ηλεκτρικη ενεργει και την ολικη.... εδω θα πω οτι η μαγνητικη ειναι ιση με την ηλεκτρικη και το αθροισμα τους ειναι η ολικη????(ειναι συμπληρωση πινακα)
Nαι, το πρώτο είναι λόγω αυτεπαγωγής του πηνίου, όπως είπε η φίλη mixas.Αρχικά ο πυκνωτής αρχίζει να στέλνει ηλεκτρόνια από την μία πλάκα του στην άλλη. Όταν αυτά περνούν μέσα από το πηνίο τότε δημιουρφείται τάση από αυτεπαγωγή. Σύμφωνα με τον κανόνα του lentz Η τάση αυτεπαγωγής του πηνίου είναι τέτοια ώστε να αντιστέκεται στην αιτία που την προκάλεσε.Δηλαδη το επαγωγικό ρέυμα έχει αντίθετη φορά με το ρέυμα που δημιουργειται λόγω του πυκνωτή. Τα 2 ρέυματα "συνψηφίζοντα" βγάζοντας ένα ρέυμα μικρότερο από το ρεύμα του πυκνωτή και με την ίδια φορά με αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί το επαγωγικό ρεύμα μέχρι τη στιγμη Τ=t/2 είναι μικρότερο από το ρεύμα του πυκνωτή, αρα το ρεύμα του πυκνωτή ''υπερισχύει''. Αρα ο πυκνωτής δεν αποφορτίζεται ακαριαία
Μαγνητική ενέργεια + ηλεκτρική = ολική ενέργεια, δεν ισχύει όμως ηλεκτρική = δυναμική πάντα, παρα μόνο όταν το φορτίο ειναι ίσο με [Q*ρίζα(2)]/2
Ελπίζω να βοήθησα
just_rock
Νεοφερμένος

blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

οσο για το τελευταιο απλα λεω οτι (e^-0,07x10)^3=e^-0,07x30
οτι ειναι μεσα στην παρενθεση ειναι ισο με 1/3 αρα συνολικα μας κανει 1/8 υψωμενο στην 3
just_rock
Νεοφερμένος

1. να βρειτε την περιοδο το πλατος και τη μεγιστη ταχυτητα της ταλαντωσης
2.να γραψετε την εξισωση του χ σε συναρτηση με το χρονο την στιγμη t=0 που ο ταλαντωτης βρισκεται στη θεση χ=0,1m και κινειται προς την αρνητικη κατευθυνση
Υ.Γ:βασικα εχω βρει το πρωτο ερωτημα αλλα φοβαμαι οτι εχω κανει κατι λαθος γτ στο 2ο μου βγαινει ημφ0=1/4

coheNakatos
Δραστήριο μέλος

υλικο σημειο μαζας m=0,04kg εκτελει α.α.τ και η ολικη του ενεργεια ειναι Ε=32*10^-4J. η απομακρυνδη χ του υλικου σημειου απο τη θεση ισορροπιας του ειναι η ημιτονοειδης συναρτηση του χρονου και η επιταχυνση του α συνδεεται με την απομακρυνση χ με τη σχεση α=-4χ
2.να γραψετε την εξισωση του χ σε συναρτηση με το χρονο την στιγμη t=0 που ο ταλαντωτης βρισκεται στη θεση χ=0,1m και κινειται προς την αρνητικη κατευθυνση
Υ.Γ:βασικα εχω βρει το πρωτο ερωτημα αλλα φοβαμαι οτι εχω κανει κατι λαθος γτ στο 2ο μου βγαινει ημφ0=1/4:what:
και μετα πας για περιοδο
οσο για το
ε για το
η γνωστη διαδικασια
just_rock
Νεοφερμένος

-----------------------------------------
σορρυ τωρα αν σε πριζω αλλα οι γνωσεις μου στη φυσικη ειναι σε απεπιστικη κατασταση
coheNakatos
Δραστήριο μέλος

Αρα
ολα ειναι θεμα πραξεων δεν εχω χρονο για να κανω απλες πραξεις
just_rock
Νεοφερμένος

Υ.Γ:βασικα εχω βρει το πρωτο ερωτημα αλλα φοβαμαι οτι εχω κανει κατι λαθος γτ στο 2ο μου βγαινει ημφ0=1/4
coheNakatos
Δραστήριο μέλος

Αρα

ολα ειναι θεμα πραξεων δεν εχω χρονο για να κανω απλες πραξεις
just_rock
Νεοφερμένος

coheNakatos
Δραστήριο μέλος

just_rock
Νεοφερμένος

coheNakatos
Δραστήριο μέλος

thx παρα παρα πολυ...εχει αλλα 2 ερωτηματα η ασκηση να τα βαλω η θα με βρίσεις???
τι λες ρε συ

just_rock
Νεοφερμένος

4. ποια η τιμη του μετρου του σημειου οταν η δυναμικη του ενεργεια ειναι 16*10^-4 J
coheNakatos
Δραστήριο μέλος

β)οταν λες τιμη του μετρου ? της ταχυτητας ? :wow:
just_rock
Νεοφερμένος

coheNakatos
Δραστήριο μέλος

Αφου ξερεις την τιμη της κινητικης ενεργειας απο τον τυπο
Θα βρεις την τιμη της ταχυτητας
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.