Αμελί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αμελί
Εκκολαπτόμενο μέλος
that's the spirit!!!
YOrgakis
Νεοφερμένος
student91
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
τελεια επιλογη εκανες!!!πιστεψε με!!!!αν και πιστευω οτι θα πιασεις νομικη κομοτηνης!!το σαββατο 18/7 8 εισαι ντεζεο ετσι? θα πας και παρο διακοπεσ??:xixi:χαχα καταλαβεσ ποιοσ ειμαι??παιδια εγω εβγαλα 18408 και θελω νομικη κομοτηνης!αν δεν την πιασω ομως θα ειμαι φιλολογια αθηνας!!ημουν σε διλλημα για 2η επιλογη μεταξυ φιλολογιας και παιδαγωγικων και τελικα φιλολογια!!σωστα προτιμησα τη φιλολογια πιστευετε??
YOrgakis
Νεοφερμένος
elle :)
Νεοφερμένος
και έχω την παρακάτω απορρία. Εγώ ενδιαφέρομαι για το τομέα της Γλωσσολογίας που από ότι έχω ψάξει ειναι στο τμήμα της Φιλολογίας. δηλαδή θα πρέπει να σπουδάσω φιλολόγος για να γίνω γλώσσολόγος? 'Η απλά ο τομέας΄της Γλωσσολογίας εντάσσεται στη Φιλολογία και άρα θα πρέπει να κοιταω βάσεις Φιλολογίας Αθηνών ?
ευχαριστώ παρα πολύ προκαταβολικα
maria1025
Εκκολαπτόμενο μέλος
Traveller
Εκκολαπτόμενο μέλος
sonia90
Νεοφερμένος
Ο αναγνώστης
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω ειμαι τεταρτοετης στη φιλολογια Αθηνας, οποιος εχει αποριες, εδω ειμαστε :no1:
BRITNEY
Εκκολαπτόμενο μέλος
τι κατευθυνση εισαι?εγω λεω να παω κλασσικο,οι φιλες μου θα πανε μνεφγιατι δεν κοιτας και στο forum της φιλοσοφικης ? Εκει εχουμε αναλυτικα θεματα, αποριες κτλ...
εγω ειμαι τεταρτοετης στη φιλολογια Αθηνας, οποιος εχει αποριες, εδω ειμαστε :no1:
Ο αναγνώστης
Εκκολαπτόμενο μέλος
τι κατευθυνση εισαι?εγω λεω να παω κλασσικο,οι φιλες μου θα πανε μνεφ
κλασικο, δεν μπορω τα βυζαντινα και τις λαογραφιες...οσο λιγοτερα τοσο το καλυτερο. Πρωτο ετος εισαι ε ?
BRITNEY
Εκκολαπτόμενο μέλος
τωρα θα μπω στο δευτερο.πως σου φαινεται το κλασσικο?κλασικο, δεν μπορω τα βυζαντινα και τις λαογραφιες...οσο λιγοτερα τοσο το καλυτερο. Πρωτο ετος εισαι ε ?
Ο αναγνώστης
Εκκολαπτόμενο μέλος
τωρα θα μπω στο δευτερο.πως σου φαινεται το κλασσικο?
Δε μετανιωνω την αποφαση μου. Ωστοσο γενικα η κατασταση στην Ελλαδα δεν ειναι και η καλυτερη. Καθηγητες που πηραν τη θεση τους λογω συγγενων και συζυγων, που κανουν 50 χρονια την ιδια υλη μηχανικα. Γενικα το επιπεδο σπουδων στην Ελλαδα ειναι απαισιο. Ισως στο γλωσσολογικο, καθως οι καθηγητες ειναι γενικα νεωτεροι, λογω του οτι ειναι νεα επιστημη, να ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα, ωστοσο απο τους καθηγητες που ειχα εγω στη γλωσσολογια, κανεις δεν ειχε κατι το ιδιαιτερο. Καποιοι μαλιστα ηταν απλα για γελια!! Δε μετανιωνω την αποφαση μου να σπουδασω φιλολογια, μετανιωνω την αποφαση μου να το κανω στην Ελλαδα. Οπως εχει πει κ ενας καθηγητης μου, στην Ελλαδα οι καλοι παραγκωνιζονται και χανονται μεσα στο χαος...
BRITNEY
Εκκολαπτόμενο μέλος
δε συμφωνω 100%.υπαρχουν πολλοι καλοι καθηγητες κατα τη γνωμη μου.υπαρχουν και πιο μετριοι,λογικο ειναι.σ'ευχαριστω πολυ παντως!Δε μετανιωνω την αποφαση μου. Ωστοσο γενικα η κατασταση στην Ελλαδα δεν ειναι και η καλυτερη. Καθηγητες που πηραν τη θεση τους λογω συγγενων και συζυγων, που κανουν 50 χρονια την ιδια υλη μηχανικα. Γενικα το επιπεδο σπουδων στην Ελλαδα ειναι απαισιο. Ισως στο γλωσσολογικο, καθως οι καθηγητες ειναι γενικα νεωτεροι, λογω του οτι ειναι νεα επιστημη, να ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα, ωστοσο απο τους καθηγητες που ειχα εγω στη γλωσσολογια, κανεις δεν ειχε κατι το ιδιαιτερο. Καποιοι μαλιστα ηταν απλα για γελοια!! Δε μετανιωνω την αποφαση μου να σπουδασω φιλολογια, μετανιωνω την αποφαση μου να το κανω στην Ελλαδα. Οπως εχει πει κ ενας καθηγητης μου, στην Ελλαδα οι καλοι παραγκωνιζονται και χανονται μεσα στο χαος...
themesunik
Νεοφερμένος
Ο αναγνώστης
Εκκολαπτόμενο μέλος
δε συμφωνω 100%.υπαρχουν πολλοι καλοι καθηγητες κατα τη γνωμη μου.υπαρχουν και πιο μετριοι,λογικο ειναι.σ'ευχαριστω πολυ παντως!
Τι να σου πω....μπηκα με πολλα ονειρα σ' αυτην τη σχολη, και μετα απο τρια χρονια καταλαβαινω ποσο ματαια ηταν. Δεν ξερω σε ποιους καθηγητες αναφερεσαι οταν λες οτι ειναι καλοι...εγω προσωπικα μπορω να τους μετρησω στα δαχτυλα. Και δε μιλω ως μια φοιτητρια που δεν παταει ποτε και προτιμα να περναει το χρονο της στις καφετεριες. Και δυστυχως δεν ειναι μονο οι καθηγητες το προβλημα, ειναι κ ο περιγυρος. Οι βιβλιοθηκες που δεν σου επιτρεπουν να δανιστεις βιβλια κ παρ'ολα αυτα κλεινουν τα Σαββατοκυριακα που ειναι οι μονες μερες που εχεις χρονο να πας, τα αμφιθεατρα των 200 ατομων εκ των οποιων οι 150 δε φαινονται να παρακολουθουν και ιδιαιτερα κ το μονο που καταφερνουν ειναι να σπανε τα νευρα οσων πασχιζουν να ακουσουν τι ειπε ο καθηγητης, τα πεπαλαιωμενα βιβλια ( να αναφερω ως παραδειγμα τα βιβλια γλωσσολογιας του Μπαμπινιωτη που ειναι 30-40 ετων. Σε μια επιστημη που μετρα 100 χρονα ζωης, 30-40 χρονια κανουν τεραστια αλλαγη. Ουσιαστικα μαθαινουμε πραγματα που εχουν ξεπεραστει η/και ανατραπει ), ο γενικοτερος προσανατολισμος των μαθηματων που θεωρει πως το σπουδαιοτερο πραγμα ειναι να αναλωνουμε το χρονο μας στο να συντασσουμε λεπτομερως κειμενα και να κανουμε γραμματικη αναγνωριση λεξη προς λεξη στο αρχαιο κειμενο ( κατι που ο καθενας μας θα μπορουσε να κανει στο σπιτι του ) αντι να συζηταμε για το κειμενο, για το τι πραγματικα εχει να μας πει. Εχω παει σε καθηγητη για να ζητησω εργασια πανω στο αντικειμενο του, οχι για να παρω βαθμο, αλλα για να μαθω εγω η ιδια κατι παραπανω, και ουσιαστικα τι ζητησα ? Την καθοδηγηση του, μια βιβλιογραφια, μια κατευθυντηρια γραμμη. Η απαντηση του ηταν " ειναι νωρις ακομη να κανεις εργασια, θα κανεις μια στο ΣΤ εξαμηνο ". Ειναι αυτο απαντηση απο εναν σοβαρο καθηγητη ? Οταν ερχεται ο φοιτητης και σου ζητα να κανεις αυτο για το οποιο σε στειλανε εκει μεσα, εσυ τον διωχνεις ? Ξερω ατομα που ηταν στη σχολη πριν 6 χρονια, και οι σημειωσεις τους ειναι ΟΛΟΙΔΙΕΣ με τις δικες μου, αυτο δειχνει με ποσο μερακι κανουν τη δουλεια τους, που τους ειναι αδυνατο να αλλαξουν αντικειμενο, να πλουτισουν τις γνωσεις τους. Μας λενε πως η φιλολογια δεν ειναι νεκρη επιστημη, αλλα αυτοι με τη σταση τους την νεκρωνουν. Γιατι ο ακαδημαικος διαλογος προχωρα, αλλα αυτοι μενουν πισω, βολεμενοι στη μονιμοτητα τους. Αντιδρουν οταν γινεται λογος για εφαρμογη αξιολογησης. Αντιδρουν γιατι ξερουν οτι θα παρουν ποδι αν ποτε γινει αυτο.
Και οσο βολεμενοι ειναι οι καθηγητες, τοσο αδιαφοροι ειναι οι φοιτητες...αλλα πως να μην εισαι, οταν διαβαζεις τοσα χρονια, ονειρευεσαι τοσα χρονια, και τελικα διαπιστωνεις ποσο γελασμενος ησουν? Η κοπελα που μπηκε πρωτη στο ετος μου, με 19,650 μορια και με βαθμο πτυχιου μεχρι τωρα 9,7 μετα βιας παει να δωσει μαθηματα...δεν βρισκει το νοημα...Και εγω ακομα το ψαχνω...
maria1025
Εκκολαπτόμενο μέλος
BRITNEY
Εκκολαπτόμενο μέλος
τι να σου πω.εχω διαφορετικη αποψη.στο ετος μου το κλιμα στο αμφιθεατρο ειναι διαφορετικο.επισης,υπαρχουν και καθηγητες με αντιπαιδαγωγικη συμπεριφορα αλλα δεν τα βρισκω τοσο ασχημα τα πραγματα.ειναι πολυ δυσκολη σχολη αλλα πολυ ενδιαφερουσα επισης και μου αρεσει.ο καθενας βεβαια εχει την αποψη τουΤι να σου πω....μπηκα με πολλα ονειρα σ' αυτην τη σχολη, και μετα απο τρια χρονια καταλαβαινω ποσο ματαια ηταν. Δεν ξερω σε ποιους καθηγητες αναφερεσαι οταν λες οτι ειναι καλοι...εγω προσωπικα μπορω να τους μετρησω στα δαχτυλα. Και δε μιλω ως μια φοιτητρια που δεν παταει ποτε και προτιμα να περναει το χρονο της στις καφετεριες. Και δυστυχως δεν ειναι μονο οι καθηγητες το προβλημα, ειναι κ ο περιγυρος. Οι βιβλιοθηκες που δεν σου επιτρεπουν να δανιστεις βιβλια κ παρ'ολα αυτα κλεινουν τα Σαββατοκυριακα που ειναι οι μονες μερες που εχεις χρονο να πας, τα αμφιθεατρα των 200 ατομων εκ των οποιων οι 150 δε φαινονται να παρακολουθουν και ιδιαιτερα κ το μονο που καταφερνουν ειναι να σπανε τα νευρα οσων πασχιζουν να ακουσουν τι ειπε ο καθηγητης, τα πεπαλαιωμενα βιβλια ( να αναφερω ως παραδειγμα τα βιβλια γλωσσολογιας του Μπαμπινιωτη που ειναι 30-40 ετων. Σε μια επιστημη που μετρα 100 χρονα ζωης, 30-40 χρονια κανουν τεραστια αλλαγη. Ουσιαστικα μαθαινουμε πραγματα που εχουν ξεπεραστει η/και ανατραπει ), ο γενικοτερος προσανατολισμος των μαθηματων που θεωρει πως το σπουδαιοτερο πραγμα ειναι να αναλωνουμε το χρονο μας στο να συντασσουμε λεπτομερως κειμενα και να κανουμε γραμματικη αναγνωριση λεξη προς λεξη στο αρχαιο κειμενο ( κατι που ο καθενας μας θα μπορουσε να κανει στο σπιτι του ) αντι να συζηταμε για το κειμενο, για το τι πραγματικα εχει να μας πει. Εχω παει σε καθηγητη για να ζητησω εργασια πανω στο αντικειμενο του, οχι για να παρω βαθμο, αλλα για να μαθω εγω η ιδια κατι παραπανω, και ουσιαστικα τι ζητησα ? Την καθοδηγηση του, μια βιβλιογραφια, μια κατευθυντηρια γραμμη. Η απαντηση του ηταν " ειναι νωρις ακομη να κανεις εργασια, θα κανεις μια στο ΣΤ εξαμηνο ". Ειναι αυτο απαντηση απο εναν σοβαρο καθηγητη ? Οταν ερχεται ο φοιτητης και σου ζητα να κανεις αυτο για το οποιο σε στειλανε εκει μεσα, εσυ τον διωχνεις ? Ξερω ατομα που ηταν στη σχολη πριν 6 χρονια, και οι σημειωσεις τους ειναι ΟΛΟΙΔΙΕΣ με τις δικες μου, αυτο δειχνει με ποσο μερακι κανουν τη δουλεια τους, που τους ειναι αδυνατο να αλλαξουν αντικειμενο, να πλουτισουν τις γνωσεις τους. Μας λενε πως η φιλολογια δεν ειναι νεκρη επιστημη, αλλα αυτοι με τη σταση τους την νεκρωνουν. Γιατι ο ακαδημαικος διαλογος προχωρα, αλλα αυτοι μενουν πισω, βολεμενοι στη μονιμοτητα τους. Αντιδρουν οταν γινεται λογος για εφαρμογη αξιολογησης. Αντιδρουν γιατι ξερουν οτι θα παρουν ποδι αν ποτε γινει αυτο.
Και οσο βολεμενοι ειναι οι καθηγητες, τοσο αδιαφοροι ειναι οι φοιτητες...αλλα πως να μην εισαι, οταν διαβαζεις τοσα χρονια, ονειρευεσαι τοσα χρονια, και τελικα διαπιστωνεις ποσο γελασμενος ησουν? Η κοπελα που μπηκε πρωτη στο ετος μου, με 19,650 μορια και με βαθμο πτυχιου μεχρι τωρα 9,7 μετα βιας παει να δωσει μαθηματα...δεν βρισκει το νοημα...Και εγω ακομα το ψαχνω...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.