DrHouse
Διάσημο μέλος
Ψυχολογία των μαζών και ανάλυση του εγώ
Freud, Sigmund
Στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Αυστριακός Σίγκμουντ Φρόυντ, φυσιολόγος και ψυχίατρος, έθεσε με τις μελέτες του τις βάσεις της ψυχανάλυσης ως θεραπευτικής μεθόδου και έφερε επανάσταση στον τρόπο που ο σύγχρονος άνθρωπος αντιλαμβάνεται έννοιες όπως η συνείδηση και η σεξουαλικότητα.
Στο σύγγραμμα "Ψυχολογία των μαζών και ανάλυση του εγώ" (Massenpsychologie und Ich-Analyse), που γράφτηκε το 1921, ο Φρόυντ προσεγγίζει την ψυχολογία των μαζών ως αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχολογίας του ατόμου. Παράλληλα αναζητά τα ιδιαίτερα στοιχεία που καθορίζουν τη δυναμική της μάζας και εξασφαλίζουν τη συνοχή της ή, αντίθετα, οδηγούν στη διάλυσή της.
ΥΓ-->Εχει γαματο εξωφυλλο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aggeliki!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οταν το τελειώσεις, γράψε εδώ αν σου άρεσε ή όχι. Θέλω να πάρω από Φρόυντ την Ερμηνεία των ονείρων.Σημερα αγορασα απο παπασωτηριου και αυτο-->
Ψυχολογία των μαζών και ανάλυση του εγώ
Freud, Sigmund
Στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Αυστριακός Σίγκμουντ Φρόυντ, φυσιολόγος και ψυχίατρος, έθεσε με τις μελέτες του τις βάσεις της ψυχανάλυσης ως θεραπευτικής μεθόδου και έφερε επανάσταση στον τρόπο που ο σύγχρονος άνθρωπος αντιλαμβάνεται έννοιες όπως η συνείδηση και η σεξουαλικότητα.
Στο σύγγραμμα "Ψυχολογία των μαζών και ανάλυση του εγώ" (Massenpsychologie und Ich-Analyse), που γράφτηκε το 1921, ο Φρόυντ προσεγγίζει την ψυχολογία των μαζών ως αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχολογίας του ατόμου. Παράλληλα αναζητά τα ιδιαίτερα στοιχεία που καθορίζουν τη δυναμική της μάζας και εξασφαλίζουν τη συνοχή της ή, αντίθετα, οδηγούν στη διάλυσή της.
ΥΓ-->Εχει γαματο εξωφυλλο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Υπόθεση:
Πόσο καλά πιστεύεις πως γνωρίζεις αυτόν που αγαπάς; Αυτό πρέπει να αναρωτήθηκε ο Νικ Νταν το πρωινό της πέμπτης επετείου του γάμου του διαπιστώνοντας ότι η σύζυγός του Έιμι έχει εξαφανιστεί. Η αστυνομία αμέσως υποψιάζεται τον Νικ. Οι φίλοι της αποκαλύπτουν ότι η Έιμι φοβόταν τον Νικ και ότι του κρατούσε μυστικά. Αυτός παίρνει όρκο πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ωστόσο, η έρευνα στον υπολογιστή του δείχνει ότι ο Νικ αναζητούσε περίεργες πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με θανάτους από ασφυξία ή πνιγμό, με απομακρυσμένες δασώδεις περιοχές, ή με το πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί αρσενικό. Παρά τα ενοχοποιητικά αυτά στοιχεία, ο Νικ επιμένει στην αθωότητά του, μολονότι υπάρχουν και κάποιες επίμονες κλήσεις στο κινητό του που περιπλέκουν τα πράγματα. Τι έχει λοιπόν συμβεί στην όμορφη σύζυγο του Νικ;
Είμαι κάπου στην μέση περίπου, ωραίο είναι, αλλά δεν συγκρίνεται με τα 2 προηγούμενά της βιβλία που κυριολεκτικά δεν μπορούσα να σταματήσω να τα διαβάζω.
Τα δύο προηγούμενά της:
Αγαπάμε το "Σκοτεινό Τόπο"
DrHouse
Διάσημο μέλος
Οταν το τελειώσεις, γράψε εδώ αν σου άρεσε ή όχι. Θέλω να πάρω από Φρόυντ την Ερμηνεία των ονείρων.
Διαβασα το πρωτο κεφαλαιο -->''Περιγραφη της ψυχης των μαζων απο τον Le Bon''
Με λιγα λογια,εκτος απο καποια σημεια του,μου αρεσε αρκετα διοτι εχει ρεαλιστικο χαρακτηρα.Αναλυει την ψυχολογια της μαζας,ως προς το ατομο προς αυτη.Δηλαδη,πως το ατομο,ως ατομικος χαρακτηρας,σιγα σιγα χανει τις ιδιαιτεροτητες του,χανει την ενσυνειδητη συλλογιστικη του,και γινεται ουσιαστικα αλλος ανθρωπος μεσα στην μαζα,επειδη ενσαρκωνει τις ιδεες της.Και μετα μιλαει για τις ενορμησεις,το συναισθηματισμο της,την ελλειψη λογικης απο αυτη και αλλα.
Σε παρακατω κεφαλαια,δεν κραταει μονο Le Bon,αλλα απ'οτι βλεπω εχει κεφαλαιο και με αλλες εκτιμησεις.
Οταν το ολοκληρωσω,θα γραψω μια ''περιληψη'' ή κριτικη.
Selestian
Δραστήριο μέλος
Είμαι κάπου στην μέση περίπου, ωραίο είναι, αλλά δεν συγκρίνεται με τα 2 προηγούμενά της βιβλία που κυριολεκτικά δεν μπορούσα να σταματήσω να τα διαβάζω.
Αγαπάμε το "Σκοτεινό Τόπο"
Εμένα με τράβηξε περισσότερο το 3ο βιβλίο της από το 1ο. Σε καμιά εβδομάδα σκοπεύω να αρχίσω το Σκοτεινό Τόπο.
Σου άρεσε περισσότερο από το πρώτο;
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Εμένα με τράβηξε περισσότερο το 3ο βιβλίο της από το 1ο. Σε καμιά εβδομάδα σκοπεύω να αρχίσω το Σκοτεινό Τόπο.
Σου άρεσε περισσότερο από το πρώτο;
Ναι, ο Σκοτεινός Τόπος ήταν το αγαπημένο μου.
Μ' αρέσει που σε κάθε βιβλίο κάνει την έκπληξη και την υπέρβαση στο τέλος, απλά στο "Κορίτσι που εξαφανίστηκε" δεν με ενθουσίασε τόσο η έκπληξη, το θεώρησα αρκετά "φυσική" κατάληξη.
Θα δω και το τέλος αν είναι.
Rempeskes
Επιφανές μέλος
Selestian
Δραστήριο μέλος
Ναι, ο Σκοτεινός Τόπος ήταν το αγαπημένο μου.
Μ' αρέσει που σε κάθε βιβλίο κάνει την έκπληξη και την υπέρβαση στο τέλος, απλά στο "Κορίτσι που εξαφανίστηκε" δεν με ενθουσίασε τόσο η έκπληξη, το θεώρησα αρκετά "φυσική" κατάληξη.
Θα δω και το τέλος αν είναι.
Η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη της πλοκής ήταν λίγο προβλέψιμη αλλά μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον. Ένιωσα πιο "involved".
Και πιστεύω ότι δίνει και ένα ισχυρό μήνυμα σε ένα μεγάλο ποσοστό σχέσεων. Βεβαία και στο Κοφτερά Αντικείμενα περιείχε αρκετά από τα σημερινά "προβλήματα" της κοινωνίας. Σαν συγγραφέα την αγάπησα πάντως την Gillian Flynn, θα παίρνω κάθε καινούργιο της βιβλίο.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη της πλοκής ήταν λίγο προβλέψιμη αλλά μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον. Ένιωσα πιο "involved".
Και πιστεύω ότι δίνει και ένα ισχυρό μήνυμα σε ένα μεγάλο ποσοστό σχέσεων. Βεβαία και στο Κοφτερά Αντικείμενα περιείχε αρκετά από τα σημερινά "προβλήματα" της κοινωνίας. Σαν συγγραφέα την αγάπησα πάντως την Gillian Flynn, θα παίρνω κάθε καινούργιο της βιβλίο.
Η αλήθεια είναι ότι έχοντας διαβάσει τα Αιχμηρά Αντικείμενα και τον Σκοτεινό Τόπο, αυτό το 3ο το πήρα σχεδόν χωρίς να διαβάσω περίληψη. Την έχω λατρέψει από τα 2 πρώτα της.
evi07larissa
Πολύ δραστήριο μέλος
Αγαπώ την τζίλιαν φλιν Το αγαπημένο μου βιβλίο της είναι το πρώτο τα αιχμηρά αντικείμενα!!!!έχω διαβάσει και τα τρία βιβλία αλλά το πρώτο μου άρεσε ποιο πολύ από όλα. Η Καμίλ ήταν φοβερός χαρακτήρας....Η αλήθεια είναι ότι έχοντας διαβάσει τα Αιχμηρά Αντικείμενα και τον Σκοτεινό Τόπο, αυτό το 3ο το πήρα σχεδόν χωρίς να διαβάσω περίληψη. Την έχω λατρέψει από τα 2 πρώτα της.
aggeliki!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
έχει διαβάσει κανένας τα βιβλία της Charlaine Harris που μεταφέρθηκαν και στο γνωστό True Blood;
Εγώ αλλά δεν μου άρεσαν και πολύ..
kambana
Δραστήριο μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
Matthaios
Νεοφερμένος
aggeliki!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Eίχα διαβάσει το πρώτο της σειράς πριν δύο χρόνια και τώρα θέλω να τη συνεχίσω. Απλά σκέφτομαι αν πρέπει να ξαναδιαβάσω το πρώτο για να συνεχίσω το δεύτερο χωρίς νοηματικά κενά και απορίες για ονόματα κλπ, ή αν γίνεται να διαβάσω το δεύτερο κατευθείαν. Μήπως μπορείς να δώσεις τα φώτα σου;Εγώ αλλά δεν μου άρεσαν και πολύ..
Aeneas
Πολύ δραστήριο μέλος
Aλτσχάιμερ Trance - Στέργια Κάββαλου - Εκδόσεις Τετράγωνο
Η αλήθεια είναι πως την περίμενα καλύτερη... Δεν μ' αρέσει ιδιαίτερα. Η γραφή είναι άγουρη.
(Πριν 2 - 3 χρόνια που το είχα ξαναδιαβάσει, μόλις κυκλοφόρησε, μου άρεσε.)
DrHouse
Διάσημο μέλος
ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ
Ενα αρκετα καλογραμμενο βιβλιαρακι,μικρο σε μεγεθος,μολις 45 σελιδων σε συνολο,αφου σημερα το αγορασα και σημερα το εβγαλα
Γραμμενο απο τον κορυφαιο Ψυχιατρο Γιαλομ.(Irvin D.Yalom)
Γινεται μια προσπαθεια,εξορθολογισμου της πιστης στον Θεο,καθως και της ψυχολογιας του πιστου,με μπολικη Υπαρξιακη ψυχοθεραπεια και Οντολογια.Ενα μεγαλο ''Γιατι'' στο ανθρωπινο υπαρξιακο ''Γιατι'',που το κανει να ξεχωριζει απο τα υπολοιπα οντα,και πως αυτο,λανθασμενα,στρεφει τον ανθρωπο στην θρησκεια,στην πιστη σε κατι παραλογο και ουτοπικο.
Αποσπασμα απο το βιβλιο:
''Μοιαζει επομενως προφανες οτι αντι να εχουμε δημιουργηθει απο Θεους,εμεις δημιουργουμε Θεους για ανακουφιση μας, και οπως εχουν τονισει και φιλοσοφοι απο τις απαρχες του ανθρωπινου λογου,τους δημιουργουμε καθ'ομοιωσιν μας''
https://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=43874
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
το διαβασα πριν δω την σειρα! Πολυ καλη επιλογη!Αφού ξεμπερδέψω με τα σήματα, σκέφτομαι να αρχίσω «Το νησί της» victoria hislop
Λένα Μαντά - Θεανώ, η Λύκαινα της Πόλης
Βλεπω διαβαζεις κι εσυ Μαντα! Ποια αλλα εχεις διαβασει; Εγω βασικα την Θεανω δεν την εχω διαβασει ειναι το μονο που εχω χασει! Τωρα θα ξεκινησω με το νεο της! Θα το παραγγειλω σε ποσο θα ελθει who knows
Paracelsus
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λένα Μαντά - Θεανώ, η Λύκαινα της Πόλης
ΤΟ βιβλίο ...
Υπέροχη η αναδρομή στα Σεπτεμβριανά καθώς και η αναφορά στη δύναμη της ψυχής που αμύνεται όπως ο "λύκος" σε κάθε προσπάθεια επίθεσης εναντίον του !
Good choice mate !
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 431 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- ioanna2007
- giannhs2001
- Kate1914
- Scandal
- nearos
- Memetchi
- Corfu kitty
- jellojina
- Reader
- suaimhneas
- AggelikiGr
- jYanniss
- Steliosgkougkou
- Debugging_Demon
- Giorgkalo
- panosT436
- Hecticism
- A350
- Than003
- BatGuin
- EFAKIT
- constansn
- Ness
- angela_k
- sotirislk07
- chjan
- Albert.123
- katia.m
- sophiaa
- theti1da
- EllieKal
- Alexecon1991
- marpa
- Jacob123
- Bleach_enjoyer
- marikakitsou16
- bibliofagos
- Εριφύλη
- Helen06
- Ilovemycats27
- despoina13
- Joji
- feni
- Unboxholics
- Abiogenesis
- Greg25
- MrDna
- peter347
- Gus Roger10
- Viktor
- Mary Jane
- Drglitterstar
- thepigod762
- agg41
- kost28
- χημεια4λαιφ
- E.Z
- Maynard
- kiyoshi
- Τρελας123
- Φινεύς
- Βασιλης1234
- math2arch
- neurogirl
- chrismpd
- thecrazycretan
- Mhtsaras76
- melmel
- rafaela11
- giorgos5002
- demzz.dummy
- pnf292
- PanosApo
- ilal1200
- ένας τυχαίος
- phleidhs
- charmander
- Wonderkid
- cannot_log_in
- 54321
- phoni
- iiTzArismaltor_
- Lifelong Learner
- panagiotis23
- Αναστασία197
- stee
- Maria_Xagorari
- loli
- Nick_nt
- AnnaRd
- allall1
- Mary06
- Μιχαήλ
- lenaki001
- Παναγιώτης_Σ
- PanMoonlight
- lent000
- arko
- Pharmacist01
- Marianna.diamanti
- topg
- manosz
- GiwrgosLxs
- SoyN
- Dionyshs1
- eirinipap
- thenutritionist
- estrela
- Nala
- P.Dam.
- aggorf
- Alessandra Eliza
- Jojo K
- Νικολινα
- Nic Papalitsas
- kasl178
- Sofos Gerontas
- giannis05
- αντιγονη.
- ειδήμων
- Specon
- suuuuiiii
- El_
- GeorgePap2003
- Athens2002
- augustine
- QWERTY23
- Obi-Wan Kenobi
- desperate-ambitious!
- ivannag
- Gcudfi
- Philologist
- Georgia096
- Mewmaw
- Arianara S3
- anna05
- asterisx
- kleoniki05
- Marcos.Kis
- jimis2001
- fmarulezkd
- dmav
- Vicky13
- pavlos1511
- falsedream
- touloumpa
- KingOfPop
- hirasawayui
- featherfuck
- Στεφανος56
- barkos
- American Economist
- an ordinary tenant
- rempelos42
- New member
- oups
- snowy
- Super woman
- Sherlockina
- J.Cameron
- George_dr
- mpapa
- Meow
- Μαραθ22
- VFD59
- Marple
- cinnamongirl
- Citylights
- johnsala
- Kostakis45
- Physicsstudent
- ggl
- Ace of Spades
- Jocaste
- fairyelly
- brizoulis
- George.S
- ioanna06
- Scott
- bruh_234
- tsiobieman
- Eleni03
- theodoraooo
- rosemary
- Pierre Bezukhov
- JasonPap
- SlimShady
- Miranda32
- ougka pougka
- eukleidhs1821
- george777
- Theodora03
- Fanimaid123
- Πληροφορικάριος
- Lider
- Georgekk
- panosveki
- Beautifulflowerr
- Ameliak
- Arvacon
- xakounaamatata
- nimbus
- Libertus
- physicscrazy
- George9989
- Mapas26
- T C
- Δημήτρης Ρ
- Griff
- globglogabgalab
- mathboi
- n1ki20
- !georgitsa!
- Sense
- Έμμα
- Slytherin
- Κλημεντίνη
- Coraline31
- calliope
- Nefeloula
- Σωτηρία
- VasoGrimes
- TonyMontanaEse
- vetas
- FRT
- igeorgeoikonomo
- Jimmis18
- theonewhoknocks
- nucomer
- Turtlestar
- Mendem
- mariakanelop
- tfghp
- aekaras 21
- LidiaM
- paulkin94
- το κοριτσι του μαη
- marakiloveee
- Panos34
- ΘανάσοςG4
- GiorgosAsi
- MALENAKI
- anastasia papa
- Cortes
- harry akritas
- imyrcarn
- KaterinaL
- Αλκης Κ.
- sweater weather
- ManinaK
- pacheiko
- Chris_Kon
- Manolo165
- Steffie88
- penelope97
- edouardos
- No name
- Frank_Math
- Freddie Mercury
- Kleanth
- Galina
- PsychoGR
- SylviaP
- elena16
- Μάρκος Βασίλης
- Γιώργος - Κόρινθος
- Mukumbura
- Νίνα
- alexrami
- Αριάνα123
- tasost
- The best
- Serotonin
- Βλα
- D.a.i.s.y
- louminis
- Bgpanos
- Fanimaid
- Alma Libre
- Viedo
- Revekka
- StavMed
- Χριστιαννα
- marianna04
- Ggpg
- stefan
- kristinbacktoschool
- gwgw_5
- Unseen skygge
- Ιωάννα2
- TommyMak
- ioannaion
- cynzp
- Rene2004
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- Wrong
- Aria34
- Άρτεμις Α.
- xristina11
- Eva
- tslef8
- Ryuzaki
- Earendil
- NightOwl
- civilian
- Vasilina93
- JoeDon
- uni77
- Thanos_D
- olga123
- PanosCh002
- edweimaste
- jen_dream
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.