1mariakos1
Νεοφερμένος
Ναι το ξερω οτι μπορεις να βρεις δουλεια..απλα δεν ηξερα καν τι ηταν ο αναλογιστης:xixi:εσυ να φανταστω εχεις τελιωσει με κατευθυνση "στατιστικου"?αν ναι πες μου κ για αυτο λιγα λογια αν μπορεις.ευχαριστω πολυ.:thanks:Αναλογιστής είναι βάσανο σαν το γιατρό. Αφού πάρεις το πτυχίο, πρέπει ίσως να κάνεις ένα μάστερ και μετά να δώσεις απίστευτα δύσκολα εξετάσεις στο υπουργείο και παράλληλα να έχεις 2 χρόνια ως βοηθός αναλογιστή ώστε να γίνεις ορκωτός αναλογιστής.
Είσαι εφαρμοσμένος στατιστικός που χρησιμοποιεί ποσοτικές μεθόδους για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Θέλει πάρα πολύ διάβασμα και είναι πολύ δύσκολο, σε προειδοποιώ.
Για να μπεις ως βοηθός αναλογιστή χρειάζεσαι είτε μέσο, είτε τύχη και πάρα πολύ δουλειά. Προς το παρόν οι ασφαλιστικές τους απορροφούν αρκετά γρήγορα. Αν γίνεις ορκωτός, απλά περιμένεις με το τηλέφωνο ανοικτό και έρχονται οι δουλειές μόνες τους. Δεν υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.
Το καλό με το πτυχιό Στατιστικής (ανεξαρτήτως το που είναι) είναι πως αν δεν βρίσκεις δουλειά ως αναλογιστής (που θες) μπορείς να κάνεις πολλά άλλα πράγματα. Το έχουμε αναλύσει στο ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΠΑ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
statistikos
Δραστήριο μέλος
Ναι το ξερω οτι μπορεις να βρεις δουλεια..απλα δεν ηξερα καν τι ηταν ο αναλογιστης:xixi:εσυ να φανταστω εχεις τελιωσει με κατευθυνση "στατιστικου"?αν ναι πες μου κ για αυτο λιγα λογια αν μπορεις.ευχαριστω πολυ.:thanks:
Εγώ έχω τελειώσει το τμήμα Στατιστικής στην ΑΣΟΕΕ. Πρακτικά είναι το ίδιο με της Σάμου. Απλά εμάς δεν είναι υποχρεωτικά τα μαθήματα του αναλογιστή. Αν διαβάσεις το ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΠΑ θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Ο οποιοσδήποτε στατιστικός μπορεί να εργαστεί ως βοηθός αναλογιστή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Wolfie
Δραστήριο μέλος
Γειά σε όλους και όλες!
Κι εγώ σε αυτή τη σχολή δήλωσα (ΣΑΧΜ Πανεπιστημιου Αιγαίου)
επειδή τρελαίνομαι για μαθηματικά και θελω να συνδιάσω μαθηματικά, πληροφορική και οικονομικά!
Φυσικά, πανω από όλα τη σχολή τη διάλεξα επείδη αναλογιστής θεωρείται το καλύτερο επάγγελμα στο κόσμο.
Έχω 19.014 μόρια άρα λογικά περνάω...
Περιμένω πως και πως να περάσουν οι μέρες!
Κάπως off topic αλλα είδα ότι ο πρώτος του ΣΑΧΜ είχε 15624 οποτε μάλλον μας δούλευες.Anyway...
celine
Νεοφερμένος
Κάπως off topic αλλα είδα ότι ο πρώτος του ΣΑΧΜ είχε 15624 οποτε μάλλον μας δούλευες.Anyway...
Το ΣΑΧΜ το είχα δεύτερη επιλογή γιατί την πρώτην την είχα "θεωρητικά" ακυρώσει μιας και δεν πίστευα ότι θα έμπαινα, όμως τελικά μπήκα από λίγο. (Ιατρική Θράκης, συγκεκριμένα, επειδή έκανα την χάρη στους γονείς μου να την δηλώσω διότι είναι ήδη εκεί η αδελφή μου και για οικονομικούς λόγους... πάντως ως σχολή θα προτιμούσα το ΣΑΧΜ γιατί ο αναλογιστής είναι το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο ενώ ως "μελλοντική" γιατρός, τα βλέπω λίγο σκούρα τα πράγματα...)
statistikos
Δραστήριο μέλος
Το ΣΑΧΜ το είχα δεύτερη επιλογή γιατί την πρώτην την είχα "θεωρητικά" ακυρώσει μιας και δεν πίστευα ότι θα έμπαινα, όμως τελικά μπήκα από λίγο. (Ιατρική Θράκης, συγκεκριμένα, επειδή έκανα την χάρη στους γονείς μου να την δηλώσω διότι είναι ήδη εκεί η αδελφή μου και για οικονομικούς λόγους... πάντως ως σχολή θα προτιμούσα το ΣΑΧΜ γιατί ο αναλογιστής είναι το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο ενώ ως "μελλοντική" γιατρός, τα βλέπω λίγο σκούρα τα πράγματα...)
Όλα σχετικά είναι, αν έχεις γνωριμίες μια χαρά είναι και η Ιατρική!
1mariakos1
Νεοφερμένος
MONTA
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στους ποσους?Παιδια εγω μπηκα 90ος στο ΣΑΧΜ.
1mariakos1
Νεοφερμένος
aero
Εκκολαπτόμενο μέλος
κοιτα..στο ypepth ελεγε 90 και καπου διπλα 109..τωρα ρωτησα εναν φιλο μ κ ελεγε κ σε αυτον 90...ισως ειναι αριθμος της σχολης κ να μπηκα 109ος.δεν ξερω..οπως κ να χει μπηκα
ναι μην αγχωνόμαστε τώρα με ποια σειρά μπήκε κάποιος...
Το ότι μπήκες εκεί που ήθελες μετράει :no1:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WoodyWoodperker
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WoodyWoodperker
Νεοφερμένος
Τι σχολαρα που ειναι αυτη ρε!
Παρεπιμπτωντως εχω 14102 μορια,παιζει να ειμαι στους 10 πρωτους,τι λετε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Έχει σημασία;
Ναι. Ζαχαρώνει τις υποτροφίες.
WoodyWoodperker
Νεοφερμένος
Aliona
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν το νομίζω. Πάντα να ξέρεις οι καθηγητές στα καλά ΑΕΙ (ΕΜΠ, ΟΠΑ κτλ) θέλουν να δείχνουν ότι είναι πιο δύσκολα τα τμήματα τους. Εγώ πάντως αν ήμουν 18, θα πήγαινα στην Σάμο και θα διάβαζα σαν σκυλί. Βέβαια αυτά τα λέω τώρα στα 26, με το μυαλό και τις εμπειρίες που έχω. Τότε έλεγα άλλα. Όλα τα στατιστικά καλά είναι. Άλλοι βγάζουν 19,5 και πάνε σε σχολές της πείνας, ενώ τουλάχιστον η Σάμος είναι η εύκολη λύση (από θέμα βάσης). Πάντως εύκολο στατιστικό μην ψάχνεις. Κανένα δεν είναι.
πιστεύεις ότι το αυτό το τμήμα είναι καλύτερο από το τμήμα στατιστικής του ΟΠΑ;;
προσφέρει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση;
αν κάποιος τελειώσει στατιστική και κάνει μεταπτυχιακό στην αναλογιστική επιστήμη,δεν είναι καλύτερο από το να τελειώσει αυτό το τμήμα;
WoodyWoodperker
Νεοφερμένος
WoodyWoodperker
Νεοφερμένος
μαρακι139
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.