giorgos psi
Νεοφερμένος
να κάνω μια ερώτηση εγώ που θέλω να γίνω μηχανικός αυτοκινήτων(σέρβις) εκτός από το ΕΠΑΛ. Γιατί πάω γενίκο λύκειο σε τι Τει πρέπει να περάσω Τει Οχημάτων η Tει Μηχανολογίας και αν υπάρχουν στην Αθήνα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nikos Sitys
Πολύ δραστήριο μέλος
Aθηνα απο οσο γνωριζω δεν εχει μηχανολογια μονο θεσσ λαρισα σερρες καβαλα και χαλκιδαΚαλησπέρα,
να κάνω μια ερώτηση εγώ που θέλω να γίνω μηχανικός αυτοκινήτων(σέρβις) εκτός από το ΕΠΑΛ. Γιατί πάω γενίκο λύκειο σε τι Τει πρέπει να περάσω Τει Οχημάτων η Tει Μηχανολογίας και αν υπάρχουν στην Αθήνα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giannis95P
Νεοφερμένος
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Είναι ανώτατες σχολές 4ετούς φοίτησης οι οποίες δίνουν πτυχία Μηχανολόγου Μηχανικού Τ.Ε.,με τη σχολή Οχημάτων απλά να εμβαθύνει περισσότερο στον τομέα των Μ.Ε.Κ.!
Οπότε εσύ φίλε Γιάννη που πας ΕΠΑ.Λ.,καλά είσαι!Δώσε προσοχή,θα πάρεις και το πτυχίο τελειώνοντας και πιάνεις δουλειά!Εσύ Γιώργο μόλις τελειώσεις το Γενικό κάνε αίτηση σε κάποιο Ι.Ε.Κ. αντίστοιχης ειδικότητας και σε 2 χρονάκια είσαι κομπλέ!
giorgos psi
Νεοφερμένος
Sokolatitsa
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
Οι διπλωματούχοι μηχανολόγοι μηχανικοί, ναυπηγοί μηχανολόγοι μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί μπορούν να πάρουν άδεια "διπλωματούχου μηχανικού αυτοκινήτων" χωρίς να απαιτείται να έχουν προϋπηρεσία και απαλλάσσονται από τις εξετάσεις των υποψηφίων μηχανικών αυτοκινήτων.
Εδάφιο Β, Παράγραφος 4, Άρθρο 4, Νόμος 1575/1985
Οι τεχνολόγοι μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και μηχανικοί αυτοκινήτων μπορούν να πάρουν άδεια "τεχνολόγου μηχανικού αυτοκινήτων" χωρίς να απαιτείται να έχουν προϋπηρεσία και απαλλάσσονται από τις εξετάσεις των υποψηφίων μηχανικών αυτοκινήτων.
Νόμος 1575/1985 ( ΦΕΚ 207/Β/19-05-1988 )
https://www.teiser.gr/diasyndesi/files/dikaiomata/mix/Ν.1575_85.pdf
Υπουργική Απόφαση 73100/713/88 ( ΦΕΚ 302/Β/19-05-1988 )
https://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/302b_88.1152182570415.pdf
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πληροφορικάριος
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα,
Τμήμα μηχανολογίας υπάρχει και στο ΤΕΙ Πειραιά. Επίσεις αν θες να ανοίξεις συνεργείο μπορεις και με ΙΕΚ + δυο χρόνια προϋπηρεσίας.
Γεια σας.Ο αδερφός μου θέλει να πάει σε ΕΠΑΛ και να πάρει ειδικότητα μηχανικός αυτοκινήτων.Υπάρχει ΤΕΙ για μηχανικούς που μπορούν να εργαστούν σε συνεργείο μόλις τελειώσουν; Ευχαριστώ
Να εργαστεί σε συνεργείο μπορει και με χαρτί απο ΙΕΚ.
fisher96
Εκκολαπτόμενο μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
Οι απόφοιτοι των Πολυτεχνικών ΤΕΙ έχουν τον τίτλο του μηχανικού ;
Ο όρος «πολυτεχνικών ΤΕΙ» δεν ισχύει, αλλά κατάλαβα τι εννοείς. Ναι, μηχανικοί λέγονται κι αυτοί. Βασικά στην Ελλάδα τον όρο μηχανικός τον έχουμε κάνει ότι να 'ναι. Και ο απόφοιτος πολυτεχνείου «μηχανικός» λέγεται, και ο απόφοιτος ΤΕΙ πάλι «μηχανικός». Του ΙΕΚ το ίδιο (πχ μηχανικός αυτοκινήτων)
Ioustianos
Νεοφερμένος
Despina_garrett
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.