Kostis-Palamas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vanessa99
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω τελικα στον αρ. μητρωου εβαλα το ΑΕΜ μου, τελικα τι θελει;
Πρέπει να βαλεις τον αριθμό μητρώου της σχολής σου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kostis-Palamas
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλα, αν υπαρξει κατι λαθος, θα το δουν στην γραμματεια ετσι κι αλλιως, αυτους τι τους εχουμεΠρέπει να βαλεις τον αριθμό μητρώου της σχολής σου
chris2799
Νεοφερμένος
Garist
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα παιδιά !! Έκανα αίτηση για το φοιτητικό πάσο και μου εγκρίθηκε την Δευτέρα 9/10. Πόσο καιρό θα κάνει περίπου να βγει ?
κανενα μηνα
Guest 699855
Επισκέπτης
Καλησπέρα παιδιά !! Έκανα αίτηση για το φοιτητικό πάσο και μου εγκρίθηκε την Δευτέρα 9/10. Πόσο καιρό θα κάνει περίπου να βγει ?
Μια βδομάδα με 10 μέρες.
PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ το πήρα πάντως 3 εργάσιμες ημέρες μετά.
Galaxy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kostis-Palamas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καρτα ανεργιας μπορεις καλλιστα να βγαλεις, εαν γραφτεις στον ΟΑΕΔ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Galaxy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φυσικα και δε μπορεις να βγεις στο ταμειο ανεργιας, εφοσον δεν εχεις εργαστει ποτε. Αυτη η λογικη του Ελληνα παντοτε θα με εκπλησσει...
Καρτα ανεργιας μπορεις καλλιστα να βγαλεις, εαν γραφτεις στον ΟΑΕΔ.
Ευχαριστω για την διευκρινηση και συγνωμη,απλα δεν εχω ιδεα απ'αυτα
Guest 699855
Επισκέπτης
Μετά τη λήξη του, σε τι μπορεί να χρησιμοποιηθει; Ξέρω ότι αν έχεις την ιδιότητα του φοιτητή ακόμα και μετά τη λήξη του πάσο, μπορείς να το χρησιμοποιείσεις σε μουσεία, σε τι άλλο;
Αν είσαι προπτυχιακός φοιτητής το πάσο ισχύει για όσα έτη απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου προσαυξημένα κατά δύο (2) έτη. Αν πάρεις πτυχίο νωρίτερα, παύει να ισχύει από την ορκωμοσία σου. Αν έχεις εξαντλήσει το παραπάνω ανώτατο διάστημα επίσης παύει να ισχύει άσχετα αν εσύ δεν έχεις ολοκληρώσει ακόμα τις σπουδές σου.
Lazarosko
Νεοφερμένος
Guest 233831
Επισκέπτης
Μετά την εγγραφή, θα δοθεί από την γραμματεία ένα username και password. Με αυτά θα μπορείς να συνδεθεις στην σελίδα του υπουργείου παιδείας και να κάνεις αίτηση. Μετά την έγκριση της αίτησης το φοιτητικο πάσο θα βρίσκεται στο σημείο διανομής μετά από 5-7 μέρες εργασίας.
Αυτα ξέρω ότι ίσχυε, αν θα αλλάξει κάτι θα βγει μάλλον ανακοίνωση.
mariannaprl
Νεοφερμένος
Εχω μπει σε μια σχολη που μου αρεσει αλλα δεν ειναι ακριβως αυτο που θελω να κανω και θα ξαναδωσω πανελληνιες
Ωστοσο θελω να κανω εγγραφη, οχι για πασο τοσο πολυ, απλα για να την εχω ως plan b σε περιπτωση που χτυπα ξυλο παει κατι στραβα του χρονου(αφου μαρεσει και σαν σχολη)
Ισχυει οτι αμα δεν παρακολουθησεις για 2 εξαμηνα διαγραφεσαι αυτοματα;
Επισης μετα αμα παω να σπουδασω σε αυτη τη σχολη μετα απο τον ενα χρονο που δεν την εχω παρακολουθησει θα φαινεται οτι την τελειωσα σε 5 χρονια αντι για 4; (εχει καποια σημασια βασικα?)
Γενικα το οτι δεν θα πηγαινω και θα χανω τα εργαστηρια και τις εξεταστικες κλπ θα εχει καποιο αρνητικο αποτελεσμα;
Guest 233831
Επισκέπτης
Εγω βρε παιδια να ρωτησω κατι
Εχω μπει σε μια σχολη που μου αρεσει αλλα δεν ειναι ακριβως αυτο που θελω να κανω και θα ξαναδωσω πανελληνιες
Ωστοσο θελω να κανω εγγραφη, οχι για πασο τοσο πολυ, απλα για να την εχω ως plan b σε περιπτωση που χτυπα ξυλο παει κατι στραβα του χρονου(αφου μαρεσει και σαν σχολη)
Επισης μετα αμα παω να σπουδασω σε αυτη τη σχολη μετα απο τον ενα χρονο που δεν την εχω παρακολουθησει θα φαινεται οτι την τελειωσα σε 5 χρονια αντι για 4; (εχει καποια σημασια βασικα?)
Γενικα το οτι δεν θα πηγαινω και θα χανω τα εργαστηρια και τις εξεταστικες κλπ θα εχει καποιο αρνητικο αποτελεσμα;
Ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει. Αν δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη σχολή.
Με αυτό εγώ καταλαβαίνω οτι γραφεσαι κάθε εξαμηνο στη σχολη και δηλώνεις μαθήματα . Αν δεν το κάνεις μετά από δύο εξάμηνα διαγράφεσαι. Άρα (νομίζω) αν εγγραφεσαι και δηλώσεις μαθήματα αλλά δεν τα περάσεις, χάνεις το εξάμηνο, αλλά δεν διαγράφεσαι.
Πάντως μπορείς, αν τηρεις τα κριτήρια, να διακόψεις την φοιτηση για κάποιο διάστημα.
"Το διάστημα αναστολής της φοίτησης δεν προσμετράται στο συνολικό χρόνο φοίτησης, ούτε ως κατά τον υπολογισμό του ελαχίστου χρόνου που απαιτείται για τη λήψη του πτυχίου, ούτε ως προς τον υπολογισμό του μεγίστου χρόνου για τη διατήρηση των δικαιωμάτων φοιτητικής μέριμνας."
Με λίγα λόγια, αν διακόψεις την φοιτηση με αίτηση, τότε δεν μετράει για το τελικό χρονο απόκτησης πτυχίου. Αν δεν διακόψεις και απλά δεν πας στα μαθήματα, τότε μάλλον μετράει στο τελικό χρόνο απόκτησης πτυχίου.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Όπως και να έχει, για να είσαι καλυμμένη mariannaprl να παρακολουθείς το πότε ξεκινάν οι δηλώσεις μαθημάτων στη σχολή σου -συνήθως ξεκινούν τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη για το χειμερινό εξάμηνο και τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη για το θερινό - και δεν θα έχεις πρόβλημα!
xristaras9
Διάσημο μέλος
Εγω βρε παιδια να ρωτησω κατι
Ο νόμος 4009/2011 (Α' 195) και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 56 που όριζε την αυτοδίκαιη διαγραφή των φοιτητών απο τις σχολές σε περίπτωση μη δήλωσης μαθημάτων σε δυο συνεχόμενα εξάμη τροποποιήθηκε απο τον Φίλη με το άρθρο 49 που αναφέρει οτι η φοιτητική ιδιότητα "Η επανεγγραφή φοιτητών που απώλεσαν αυτοδικαίως τη φοιτητική τους ιδιότητα λόγω μη εγγραφής σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα πραγματοποιείται με έγγραφη αίτησή τους στη Σχολή. Οι φοιτητές που επανεγγράφονται με την ανωτέρω διαδικασία επανέρχονται στη Σχολή και συνεχίζουν τη φοίτησή τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση δ ́ της παρ. 9 του άρθρου 80 του ν. 4009/2011 (Α ́ 195) για τη διακοπή σπουδών."
Εφόσον δεν θές να χάσεις εξάμηνα και εργαστήριο ο ίδιος ο νόμος 4009/2011 σου δινει ακόμα την δυνατότητα να παγώσεις την φοίτηση έτσι ώστε να ξεκινήσεις ουσιαστικά απο το Α εξάμηνο και όχι απο το Γ που θα ξεκινήσεις 1 χρόνια μετά που θα δώσεις ξανά πανελλήνιες(αν δεν περάσεις εκεί που θές).Ουσιαστικά ξεκινώντας απο μεγαλύτερο εξάμηνο επειδή θα χρωστάς ήδη εργαστήρια και μαθήματα που συχνά είναι αλυσίδα(για να περάσεις το ένα πρέπεινα περάσεις το προηγούμενο) δεν θα σε αφήνει να δηλώσεις τα μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου αφού το σύστημα θα σου πετάει τα μαθήματα του παλιότερου εξαμήνου.
Για την αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας πας και συμπληρώνεις την αίτηση στην γραμματεία της σχολής σου μια μέρα την υπογράφεις εκεί μπροστά και σου το αναστέλλουν την ιδιότητζ για όσα εξάμηνα θές (εσύ θα δηλώσεις Α και Β εξάμηνο).Αν περάσεις κάπου καλύτερα πας και διαγράφεσαι στην σχολή αυτή και με την βεβαίωση διαγραφής γράφεσαι στο νέο τμήμα αλλιώς ξεκινάς κατευθείαν την φοίτηση σου απο το αρχικό εξάμηνο το Α'.
Elkal
Νεοφερμένος
Νίκος22
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 293 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Magichero
- Entropy24
- Reader
- Mariek
- Maynard
- BatGuin
- Unboxholics
- AggelikiGr
- constansn
- BiteTheDust
- iiTzArismaltor_
- phleidhs
- Obi-Wan Kenobi
- MrDna
- Abiogenesis
- Enhypen
- UnderGroundGr
- donut_daddy
- Εριφύλη
- Hased Babis
- Corfu kitty
- sakplat
- feni
- katerinavld
- ScarletFox
- XRY
- Joji
- Claire05
- Nikleo
- Kontos23
- dmav
- Profesor
- Antonia Alexandra
- tsiobieman
- Gus Roger10
- thecrazycretan
- aggorf
- Scandal
- flaura
- AnnaRd
- Nala
- dkwstas
- Alex53
- Demi
- Schlimazel
- damn
- tom 1975
- Leo komm
- Than003
- Mewmaw
- Avalon12
- UserGr2023
- giannis05
- stee
- blackmamba
- Drglitterstar
- jimis2001
- ειδήμων
- a namaves
- ilias_21
- Arianara S3
- Jojo K
- eirinipap
- desperate-ambitious!
- Helen06
- Χάρις
- Giota_pel
- Nic Papalitsas
- Specon
- Panagiotis849
- alpha.kappa
- hello1234
- Marios2020
- aris63
- marspth
- astroskoni
- panagiotis12
- Meow
- Ness
- Praxis
- xristarac
- Μαραθ22
- Primary Care
- Nick254
- Vickyoustgl
- BilLaKows
- Antonius
- Τρελας123
- oups
- ladybookworm
- giannhs2001
- rorry
- Ana_1
- sophiaa
- pacheiko
- Nick09
- Scott
- Αννα1
- mary eleni
- Theodora03
- liana
- George_dr
- roud
- n1ki20
- ggl
- Georgekk
- nimbus
- Ria99
- eukleidhs1821
- spinalgr1990
- vds3
- Annou1
- Panos_02
- Steliosgkougkou
- ΓΙΑΝΝΗΣ61
- Nikoleta_Giann
- ale
- George9989
- AlexK9
- Fairydust2
- Tedi
- Stanword
- maria20
- calliope
- jim2015
- s93060
- Annu
- SlimShady
- snowy
- Eri0611
- orchidaceae
- Chrisa
- Ανώνυμη
- Ηρω03
- οθεσσαλονικιος
- chochoru
- Mapas26
- Nobody123
- PanMoonlight
- Jimmis18
- Ismhnhpapa
- panosveki
- Wonderkid
- Maria_Xagorari
- TonyMontanaEse
- louminis
- george777
- Citylights
- Nikitas18
- azula
- Τρογκμπα
- Dionyshs1
- Moblok
- Xristosdimitra
- Devid
- Alexandros973
- Theranos
- Parsha
- Thrylosveria
- Jimmy20
- KingPoul
- Maria@2000
- air_fish
- Clary
- Nick2325
- tfghp
- vetas
- Marifei
- Αναστασία197
- Nosokomos
- Nick11
- Dunedain
- Makis7
- Maria1743
- Stif6
- nicole1982
- gk214
- xraxra
- Florans
- Lester34
- Manolo165
- Tolis76
- BioChemical
- ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
- nucomer
- Anonymous03
- pinkheart
- ΘανάσοςG4
- VasoGrimes
- Θανασης Α.
- barkos
- Monster Hunter
- Greg1900
- KingOfPop
- Cortes
- costasgeo
- fmarulezkd
- leo41
- Revekka
- De Broglie
- T C
- Γιωργος15773
- hirasawayui
- Φινεύς
- elena16
- KElPa
- Χριστίνα_
- Αλκης Κ.
- mpampouras
- Ggpg
- uni77
- iminspain
- Memetchi
- Giorno
- stefan
- Μάρκος Βασίλης
- Thanos_D
- Slytherin
- ada1974
- Broccolo
- lenaki001
- Athens2002
- Jocaste
- Lydia6902
- Viedo
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.