Constantina!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ακριβώς!
Εγώ νόμιζα ότι τα Γερμανικά είναι ωραία αλλά και αυτά και τα Γαλλικά είναι@@@@@
Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά!
Καλά οκ, αυτή είναι δική σου άποψη. Προσωπικά λατρύω τα γαλλικά ως γλώσσα. Είναι τελείως υποκειμενικό. Τέλος πάντων, υποθέτω πως η εισαγωγή της ιταλικής γλώσσας στα γυμνάσια είναι μία καλή κίνηση, αν και δεν νομίζω να στραφούν πολλά άτομα προς τα ιταλικά.. Ε, όσο να'ναι τα παιδιά έχουν ξεκινησει απο το δημοτικό την εκμάθηση γαλλικών-γερμανικών και θα συνεχίσουν στα ίδια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maraki
Δραστήριο μέλος
Καλά οκ, αυτή είναι δική σου άποψη. Προσωπικά λατρύω τα γαλλικά ως γλώσσα. Είναι τελείως υποκειμενικό. Τέλος πάντων, υποθέτω πως η εισαγωγή της ιταλικής γλώσσας στα γυμνάσια είναι μία καλή κίνηση, αν και δεν νομίζω να στραφούν πολλά άτομα προς τα ιταλικά.. Ε, όσο να'ναι τα παιδιά έχουν ξεκινησει απο το δημοτικό την εκμάθηση γαλλικών-γερμανικών και θα συνεχίσουν στα ίδια...
Συμφωνώ απόλυτα με όλα!!!!!
Υ.Γ.Και εγώ λατρεύω τα γαλλικά!!!!!!!!!Είναι τέλεια γλώσσα!!!!!Μου αρέσουν πάρα μα πάρα πλ!!!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος
Italikoulis
Νεοφερμένος
Επίσης, είναι καλό να υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογής, έτσι ώστε το κάθε παιδί να διαλέγει ανάλογα με το τι του αρέσει κι έτσι να μη βαριέται και στο μάθημα... :no1:
Italikoulis
Νεοφερμένος
Πάντως οι καημενούληδες οι Ιταλοί, παιδιά, είναι να τους λυπάστε... δεν ξέρουν γρι Αγγλικά! Κι όχι από σωβινισμό. Απλώς οι άνθρωποι έχουν μείνει πίσω και τώρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση τρέχουν και δεν φτάνουν!!! Βλέπεις κάτι 40άρηδες και τους στέλνει η εταιρία τους να μάθουν Αγγλικά!
Ποτέ δεν είναι αργά, όμως... Σωστά;:no1:
dIm@kIs14
Εκκολαπτόμενο μέλος
neni, όλες οι γλώσσες είναι - καλώς, ή κακώς (μάλλον καλώς) - ΧΡΗΣΙΜΕΣ, αλλά κι ευχάριστες! Δεν ξέρεις τι χαρά κι ικανοποίηση νιώθεις όταν μιλάς π.χ. στις διακοπές, με έναν Γερμανό, ένα Γάλλο, έναν Ιταλό, έναν Άγγλο κλπ. Επίσης, η γνώση πολλών ξένων γλωσσών βοηθάει πολύ και μελλοντικά στο να κάνεις σπουδές στο εξωτερικό (π.χ. προπτυχιακά, μεταπτυχιακά), ή κι εδώ στην Ελλάδα όταν κάνεις κάποια εργασία στο Πανεπιστήμιο, ή την πτυχιακή σου, ή κάποια έρευνα μπορείς να ψάχνεις σε πιο πολλές γλώσσες πληροφορίες (βλέπε ΙΝΤΕΡΝΕΤ, διεθνή βιβλιογραφία) και φυσικά να βρεις πιο εύκολα δουλειά!
Πάντως οι καημενούληδες οι Ιταλοί, παιδιά, είναι να τους λυπάστε... δεν ξέρουν γρι Αγγλικά! Κι όχι από σωβινισμό. Απλώς οι άνθρωποι έχουν μείνει πίσω και τώρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση τρέχουν και δεν φτάνουν!!! Βλέπεις κάτι 40άρηδες και τους στέλνει η εταιρία τους να μάθουν Αγγλικά!
υπάρχει περίπτωση να μπεί σαν δεύτερη γλώσσα και στο λύκειο η ιταλική?
Italikoulis
Νεοφερμένος
δε νομίζω για φέτος να μπουν τα Ιταλικά στο Λύκειο.
Μάλλον απ' ό,τι έχει πει και το Υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσουν από Γυμνάσιο...
KaufenMan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Italikoulis
Νεοφερμένος
Πολύ καλό αυτό το νέο!
Για να δούμε...
Θα δείξει από βδομάδα.
Ως τότε buon fine settimana!
Σωστά.neni, όλες οι γλώσσες είναι - καλώς, ή κακώς (μάλλον καλώς) - ΧΡΗΣΙΜΕΣ, αλλά κι ευχάριστες! Δεν ξέρεις τι χαρά κι ικανοποίηση νιώθεις όταν μιλάς π.χ. στις διακοπές, με έναν Γερμανό, ένα Γάλλο, έναν Ιταλό, έναν Άγγλο κλπ. Επίσης, η γνώση πολλών ξένων γλωσσών βοηθάει πολύ και μελλοντικά στο να κάνεις σπουδές στο εξωτερικό (π.χ. προπτυχιακά, μεταπτυχιακά), ή κι εδώ στην Ελλάδα όταν κάνεις κάποια εργασία στο Πανεπιστήμιο, ή την πτυχιακή σου, ή κάποια έρευνα μπορείς να ψάχνεις σε πιο πολλές γλώσσες πληροφορίες (βλέπε ΙΝΤΕΡΝΕΤ, διεθνή βιβλιογραφία) και φυσικά να βρεις πιο εύκολα δουλειά!
Εγώ θέλω να μάθω πολλές γλώσσες για να μιλάω παντού! Είμαι και πολυλογού
Ratatouille
Νεοφερμένος
Italikoulis
Νεοφερμένος
Στο σχολείο μου επέλεξαν να βάλουν και Ισπανικά αλλά δεν έχουν μαζευτεί και πολλά παιδιά απ'ότι έμαθα...
Φίλε Ratatouille,
τι εννοείς? Δεν έχουν μαζευτεί παιδιά για Ισπανικά, ή για Ιταλικά? :what:
Για Ιταλικά είχατε επιλογή? Μαζεύτηκαν παιδιά? Πόσα περίπου?
Να υποθέσω ότι το σχολείο σου είναι κάποιο απ' τα παρακάτω?
{Ισπανική Γλώσσα.Κατά το σχολικό έτος 2006−2007 η Ισπανική Γλώσσα θα διδαχθεί πιλοτικά στα παρακάτω Γυμνάσια : 5° Γυμνάσιο Αιγάλεω, 3° Γυμνάσιο Πάτρας, 5° Γυμνάσιο Λάρισας, 5° Γυμνάσιο Χανίων, 1° Γυμνάσιο Παλλήνη.}
Δεν χρειάζεται να πεις ποιο. Απλώς αν είναι ένα από τα παραπάνω που αναφέρει η εγκύκλιος.
simos24
Νεοφερμένος
Italikoulis
Νεοφερμένος
γινεται να επιλεξουμε τα ιταλικα αν ειμαστε στη δευτερα?
Φίλε simos24,
νομίζω πως όχι, αν κρίνω απ' ό,τι λέει η εγκύκλιος (βλέπε και το πρώτο μήνυμα με το οποίο έκανα έναρξη του θέματος). Κανείς όμως δεν ξέρει ακόμα σίγουρα, Ξέρεις κάτι? Άμα από βδομάδα μοιραστεί έντυπο συμπλήρωσης μόνο στα πρωτάκια, τότε θα καταλάβουμε. Πάντως, όποτε μάθεις ότι μοιράστηκε το έντυπο στη Α' τάξη και αν μάθεις πόσα παιδιά επέλεξαν τα Ιταλικά, αν δε σου είναι κόπος, ενημέρωσε με κι εμένα! :thanks:
Italikoulis
Νεοφερμένος
Θα ήθελα να ρωτήσω όλα τα παιδια που πάνε Γυμνάσιο, αν στο σχολείο τους μοιράστηκε έντυπο προτίμησης δεύτερης ξένης γλώσσας. Επίσης, ενδιαφέρον θα ήταν να πείτε αν τα παιδιά διάλεξαν, ή όχι Ιταλικά και σε τι ποσοστό.
:thanks:Ευχαριστώ!
Italikoulis
Νεοφερμένος
Θα ήθελα να ρωτήσω όλα τα παιδια που πάνε Γυμνάσιο, αν στο σχολείο τους μοιράστηκε έντυπο προτίμησης δεύτερης ξένης γλώσσας. Επίσης, ενδιαφέρον θα ήταν να πείτε αν τα παιδιά διάλεξαν, ή όχι Ιταλικά και σε τι ποσοστό.
:thanks:Ευχαριστώ!
Ratatouille
Νεοφερμένος
Φίλε Ratatouille,
τι εννοείς? Δεν έχουν μαζευτεί παιδιά για Ισπανικά, ή για Ιταλικά? :what:
Για Ιταλικά είχατε επιλογή? Μαζεύτηκαν παιδιά? Πόσα περίπου?
Να υποθέσω ότι το σχολείο σου είναι κάποιο απ' τα παρακάτω?
{Ισπανική Γλώσσα.Κατά το σχολικό έτος 2006−2007 η Ισπανική Γλώσσα θα διδαχθεί πιλοτικά στα παρακάτω Γυμνάσια : 5° Γυμνάσιο Αιγάλεω, 3° Γυμνάσιο Πάτρας, 5° Γυμνάσιο Λάρισας, 5° Γυμνάσιο Χανίων, 1° Γυμνάσιο Παλλήνη.}
Δεν χρειάζεται να πεις ποιο. Απλώς αν είναι ένα από τα παραπάνω που αναφέρει η εγκύκλιος.
Βασικά όχι...κανένα από αυτά τα σχολειά αλλά στο έντυπο που μοίρασαν στα παιδιά της Α' Γυμνασίου είχε τα Ισπανικά σαν επιλογή και τα Ιταλικά ,δεν ξέρω αλλά νομίζω πως για τα Ισπανικά δεν μαζεύτηκαν πολλά παιδιά...Δεν ξέρω και λεπτομέρειες..
Italikoulis
Νεοφερμένος
KaufenMan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε εμάς μοιράστηκε στα "πρωτάκια" (εγώ ο μεγάλος) μια υπέυθυνη δήλωση που έλεγε αν θα ήθελαν να διαλέξουν τα παιδιά ανάμεσα σε ιταλικά, γερμανικά ή γαλλικά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.