Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος
https://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_7466.html
"Κύριε, εσείς που γράφετε με τόσο μένος κατά των στρατιωτικών και δηλώνετε εργαζόμενος, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι όταν ʽʼψοφάει η δική μας κατσίκα, δεν παρακαλάμε να ψοφήσει και του γείτοναʼʼ.
Όσον αφορά το περιεχόμενο των γραφομένων σας γνωστοποιώ ότι:
1. Σαφώς και δήλωσα εθελοντικά να υπηρετήσω στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στα 18 μου, εκεί που οι συμμαθητές του σχολείου μου, περνούσαν τα νεανικά ή φοιτητικά τους χρόνια, εγώ ήμουν εσώκλειστος σε ένα στρατόπεδο 24 ώρες το 24ώρο, ξενυχτώντας κάνοντας πορείες κλπ. Εννοείται ...
ότι ήμουν ήδη στο δημόσιο και κανονικά θα έπρεπε να πληρώνομε, αλλά δεν πληρωνόμουν. Είναι δίκαιο αυτό;
2. Μεταθέσεις. Κύριε έχω 25 χρόνια υπηρεσίας και μετράω ήδη 10 μεταθέσεις. Είμαι σίγουρος ότι στο σπίτι σας έχετε σαλόνι. Εμένα το σαλόνι μου είναι πτυσσόμενο για να μεταφέρεται εύκολα στις μεταθέσεις. Εσάς μπορεί η σύζυγος σας να δουλεύει κάπου. Εμένα με το που θα πάει σε ένα μέρος και μέχρι να πιάσει δουλειά έστω σε ένα supermarket, πρέπει να παραιτηθεί για να με ακολουθήσει. Είναι δίκαιο αυτό;
Τα παιδιά μου κάθε φορά που αφήνω ένα τόπο, κλαίνε και παραπονιούνται, γιατί μπαμπά να φύγουμε πάλι, τώρα που κάναμε τόσους φίλους εδώ. Είναι δίκαιο αυτό;
Εσείς μπορεί να πάτε στο Έβρο ή στα νησιά για διακοπές. Ξέρετε τι σημαίνει να ζείτε συνεχώς στις εσχατιές;
Ξέρετε τι θα πει να βρίσκεστε στο βουνό για άσκηση και το παιδί σας να είναι άρρωστο και η γυναικά σας να μην μπορεί να ζητήσει από κάπου βοήθεια, γιατί δεν υπάρχει συγγενικό πρόσωπο στα 400 χιλιόμετρα να ζητήσει βοήθεια;
Σαφώς και γνώριζα ότι αυτά έχει η ζωή του στρατιωτικού. Όπως και γνώριζα ότι αν θα υπομείνω αυτές τις καταστάσεις θα είχα το δικαίωμα να αποσυρθώ στα 25 χρόνια.
3. Μιλάτε για απολαβές, για τζάμπα σπίτια και τζάμπα φαί. Το ξέρετε ότι τα τζάμπα σπίτια αντιστοιχούν περίπου 1 σπίτι για κάθε 200 Στρατιωτικούς; Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μείνω και εγώ κάποτε σε τζάμπα σπίτι.; Το ξέρετε ότι στατιστικά τις στρατιωτικές Λέσχες τις χρησιμοποιεί ένας στους 100;
Μιλάτε για οικονομικές απολαβές και τρελούς μισθούς. Μα καλά ποιος σας παραμυθιαζει έτσι; Μήπως τα διαβάζετε στις εφημερίδες; Οι εφημερίδες σας πληροφορώ ότι αναφέρονται στους μισθούς των ταξιαρχών και των Στρατηγών. Μήπως νομίζετε ότι όλοι είμαστε Στρατηγοί; Σας γνωρίζω ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί αποτελούν το 5% του στρατού. Σας γνωρίζω ότι ο μισθός του μέσω προτωδιοριζόμενου στρατιωτικού είναι πιο χαμηλός από όλους τους μισθούς των πρωτοδιοριζόμενων στο δημόσιο.
Επίσης εγώ κύριε μου σας γνωρίζω, ότι στα 25 έτη υπηρεσίας μου, έχω δουλέψει 2156 πλήρη εργασιακά 8ώρα (εδώ δεν υπολογίζω τα ατέλειωτα απογεύματα και βράδια που μπαίνω στη μονάδα για εκπαίδευση- μιλάω για πλήρη 8ωρα), χωρίς αποζημίωση; Έχετε δουλέψει εσείς ποτέ 2156 8ώρα, χωρίς εξτρα ασφάλεια και χωρίς να πάρετε ευρώ τσακιστό σε αντάλλαγμα; Δεν νομίζω να το έχετε κάνει και ούτε κανείς άλλος εργαζόμενος. Εγώ κύριε μπορεί να δικαιούμαι πρόωρη σύνταξη μερικά χρόνια πριν από εσάς, αλλά κύριε μου είναι πληρωμένα δεν είναι τζάμπα, τα έχω δουλέψει γιατί όλα αυτά τα 8ωρα μας κάνουν 8 έτη περίπου επιπλέον εργασία. Δεν τα παίρνω τζάμπα, και όχι μόνο τα έχω δουλέψει αλλά το δημόσιο μου χρωστάει και από πάνω γιατί τα έχω δουλέψει χωρίς αποζημίωση. Εσείς πόσα 8ωρα έχετε δουλέψει τζάμπα;
3. Μιλάτε ότι οι στρατιωτικοί δεν είναι χρήσιμοι γιατί σε λίγο η Τουρκία θα είναι στην ΕΕ. Μα καλά τόσο κουτός είστε; Ξέρετε τι θα πει Τούρκος; Ξέρετε που θα ήτανε οι Τούρκοι αν δεν υπήρχε ο στρατός στα σύνορα; Ρωτήσατε ποτέ κανένα κάτοικο παραμεθορίου περιοχής τι σημαίνει ο στρατός για αυτούς; Πως τολμάτε και ακυρώνετε όλους αυτούς τους πολίτες που σε πείσμα των καιρών δεν αφήνουν τα ξερονήσια και να έρθουν να μείνουν στην ασφάλεια της γειτονιά σας, με εύκολη πρόσβαση στα αγαθά, την υγεία και την παιδεία;
Μιλάτε ότι είμαστε παρασιτικοί οργανισμοί. Εδώ δεν θα μπω καν στον κόπο να σας απαντήσω. Εγώ γνωρίζω ότι είτε έχει χιόνι, είτε έχει καύσωνα θα βγω στο βουνά και θα κάνω άσκηση, θα παρατήσω την οικογένεια μου και θα λείπω μέρες στην εκπαίδευση. Εσείς πόσες φορές το χρόνο παρατάτε την οικογένεια σας για εβδομάδες ολόκληρες , σε ένα ξένο περιβάλλον; Εγώ γνωρίζω ότι μόλις γίνει μια φυσική καταστροφή, θα με στείλουν στη φωτιά να τη σβήσω, θα με στείλουν στις πλημμυρισμένες περιοχές να βοηθήσω ανθρώπους, θα στείλουν τον συνάδελφο μου που πιλοτάρει ελικόπτερο να σώσει μέσα στην καταιγίδα το παιδί σας που θα πεθαίνει στο ξερονήσι, θα με στείλουν να βοηθήσω εσάς και την οικογένεια σας, αν το σπίτι σας πέσει από σεισμό, θα με στείλουν να απεγκλωβίζω αποκλεισμένους κτηνοτρόφους από χιόνι για να σώσω την περιουσία τους, θα με στείλουν να τοποθετήσω πρόχειρη στρατιωτική γέφυρα όταν πέσει η κανονική και όλα αυτά χωρίς αποζημίωση. Εσείς πόσες φορές σταλθήκατε σε τέτοιες δραστηριότητες; Εσείς πόσες φορές κινδύνεψε η ζωή σας για να σώσετε το παιδί του διπλανού σας; Εύχομαι να μην χρειαστεί κάποτε να έρθω να σας βοηθήσω, γιατί τότε θα με καταλάβετε.
Αυτά έχω να σας κύριε απλέ εργαζόμενε και κλείνω λέγοντας σας πως από λόγια και εύκολη κριτική σε αυτή τη χώρα χορτάσαμε. Θα περιμέναμε τουλάχιστον οι πολίτες αυτής της χώρας να είναι μαζί μας και όχι εναντίον μας. Σας ευχαριστώ πολύ."
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aektzhs
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SpyRos____
Νεοφερμένος
Ρωτησα στο σχολειο αλλα δεν μου εδωσαν σαφη απαντηση..
ποια ειναι τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω για να κανω αιτηση σε μια στρατιωτικη σχολη????
rafaa
Νεοφερμένος
eyripos_xalkida
Νεοφερμένος
Ειμαι μαθητης Γ Λυκειου κ θελω να περασω στα οικονομικο.....Οι γονεις μου και αλλοι γνωστοι λενε οτι αν παω στη ΣΣΑΣ θα εχω εξασφαλισει μια για παντα το μελλον μου......
Πιστευω πως εχω τα φοντα να πιασω τα μορια αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν το θελω πραγματικα.....Γιατι εχω ακουσει οτι εισαι μεσα 4 φορες την εβδομαδα κ βγαινεις μονο Σαβ/κα.....
Κ σκεφτομαι τι αξιζει περισσοτερο....Μια αξεχαστη φοιτητικη ζωη η ενα στανταρ μελλον.....???
Πειτε κ εσεις τις γνωμες σας πανω στο θεμα.....Πιστευω οτι αφορα αρκετους....
Λόγω θητείας στο στρατό στην Δνση Οικονομικού του ΓΕΣ, γνώρισα αρκετούς αξιωματικούς του οικονομικού της ΣΣΑΣ. Νομίζω ότι είναι άριστη επιλογή και αν πιάνεις τα μόρια πήγαινε με κλειστά μάτια. Ο στρατός ξηράς χωρίζεται σε όπλα και σώματα. Με βεβαιότητα μπορώ να σου πω ότι έχουν ελάχιστη σχέση μεταξύ τους. Απείρως καλύτερα τα σώματα και δη το οικονομικό.
Ουσιαστικά πρέπει να λογαριάζεις μόνο τα 4 χρόνια στη σχολή που εκτός των μαθημάτων που θα παρακολουθείς στο πανεπιστήμιο θα έχεις και στρατιωτική εκπαίδευση. Μετά είναι δουλειά γραφείου, άριστη συμπεριφορά ανωτέρων (όσους γνώρισα τουλάχιστον), ωράριο που τα σπάει, συνθήκες εργασίας κλπ.
Πρέπει να ξέρεις ακόμα ότι όπως κάθε στρατιωτικός θα έχεις μεταθέσεις, μόνο που στην περίπτωση του οικονομικού σώματος οι περισσότερες θέσεις βρίσκονται στην Αθήνα.
Για οτιδήποτε θελήσεις να μάθεις ρώτησε...
san.military
Νεοφερμένος
nikostoul
Νεοφερμένος
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Civilara
Περιβόητο μέλος
Όσον αφορά την εργασία, το ωράριο των στρατιωτικών είναι από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 14:30 το μεσημέρι. Μετά πάνε σπίτι τους και τα σαββατοκύριακα δεν εργάζονται (Αυτά είναι ίδια τόσο για τους Μόνιμους Αξιωματικούς όσο και για τους Έφεδρους Αξιωματιούς που υπηρετούν την θητεία τους). Κάθε μέρα κάποιος αξιωματικός μένει μέσα στο στρατόπεδο ως Επόπτης Επιφυλακής Ασφαλείας Στρατοπέδου (ΕΕΑΣ) (από υπολοχαγός και πάνω συνήθως), ένας βοηθός ΕΕΑΣ (ΒΕΕΑΣ) (συνήθως είναι επιλοχίας, αρχιλοχίας, ανθυπασπιστής, ΔΕΑ, έφεδρος ανθυπολοχαγός ή μόνιμος ανθυπολοχαγός) και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας Διανυκτέρευσης Μονάδας (συνήθως είναι επιλοχίας, αρχιλοχίας, ανθυπασπιστής, ΔΕΑ, έφεδρος ανθυπολοχαγός ή μόνιμος ανθυπολοχαγός). Σε κάποια μικρά στρατόπεδα μπορεί να μην υπάρχει ΒΕΕΑΣ. Αν λοιπόν έχεις μία από τις παραπάνω υπηρεσίες τότε μένεις μέσα στο στρατόπεδο για ολόκληρο 24ωρο. Αυτό όμως θα συμβεί 2-3 φορές το μήνα. Ο μόνιμος ανθυπολοχαγός ξεκινάει περίπου με 900-1000 ευρώ ως πρώτο μισθό. Το κακό είναι πως οι στρατιωτικοί παίρνουν μεταθέσεις κάθε 5-6 χρόνια.
Parapan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χαρούλα!!!
Νεοφερμένος
nikostoul
Νεοφερμένος
απο τα αθληματα κερδιζουμε καθολου μόρια????
evagreek
Νεοφερμένος
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Eupatridis
Πολύ δραστήριο μέλος
dianechristy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καποιος που εχει δηλωσει ΣΣΑΣ για τις ΠΚΕ, πρεπει να παρουσιαστει δηλαδη στην Θεσσαλονικη;
Παρουσιάζεσαι στην πρώτη επιλογή σου.. Αν έχεις δηλώσει ΣΣΑΣ παρουσιάζεσαι εκεί.. αλλιώς στην άλλη σχολή..
maroulucky
Νεοφερμένος
fss720
Νεοφερμένος
veny
Νεοφερμένος
irvine12345
Νεοφερμένος
anestios
Εκκολαπτόμενο μέλος
στο χιλιαρι δεν μπορεις να εχεις ρολοι μαζι σου;η σφαιρα ειναι προ τελευταια και τελευταιο ειναι το 1000ρι...και δεν μπορεισ να ξερεισ αν περασεσ γιατι και στα 100 μετρα αλλα και στα 1000 δεν σου λενε τον χρονο που εκανεσ!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.