manos4
Πολύ δραστήριο μέλος
Πάντως η επιλογή μου είναι ο Κ.Καραθεωδορή, ο μεγαλύτερος μαθηματικός του 20ού αιώνα.
Ορίστε και ένα μέρος απο την τελευταία συνέντευξη του Einstein::
«Κύριοι, ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δυο πράγματα, κανείς σας όμως δεν θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε τον δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη, σκέψη και έρευνα. Και για να μην σας κουράσω, σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, στον οποίο, εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική, η σοφία του αιώνα μας, χρωστάμε τα πάντα» - Aλμπερτ Αϊνστάιν στην τελευταία συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε το 1955.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Ο σημαντικότερος εντάξει, δεν ξέρω αν είναι, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που αξίζουν τον ίδιο τίτλο.
PS: Είναι Καραθεοδωρή, όχι ΚαραθεοδωρήΣ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jackass
Εκκολαπτόμενο μέλος
MpampisG
Νεοφερμένος
Θεμιστοκλής(ένας από τους θεμελιωτές της δημοκρατίας και εξαίρετος στρατηγός)
Περικλής(αν και από κλεψιμαϊικα έκανε ότι θαυμαστό υπάρχει στην Αθήνα)
Μέγας Αλέξανδρος(όραμα,βλέψεις που αρκετές τις πραγματοποίησε)
Χαρίλαος Τρικούπης(αν και τα σκάτωσε με τη φράση του «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» είχε ένα όραμα που ένα μέρος του πραγματοποίησε αλλά μερικά εκκρεμούν ακόμα και σήμερα)
Ελευθέριος Βενιζέλος(πολύ καλός πολιτικός αλλά τον κατέστρεψε η περίσσια δημοκρατικότητά του)
Φιλόσοφο δε διάλεξε επειδή θαυμάζω πάνω από έναν:
Σωκράτη,Πλάτωνα,Ισοκράτη
baki
Εκκολαπτόμενο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
elefantaki07
Νεοφερμένος
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
lefteris93
Νεοφερμένος
1)Γεώργιος Παπανδρέου(Μνημονεύεται ακόμα για τους αγώνες του υπέρ της δημοκρατίας και χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε δωρεάν παιδεία)
2)Ανδρέας Παπανδρέου(Ο μεγαλύτερος ηγέτης και ο πιο λαοφιλής που υπήρξε και πολλά άλλα που δεν γίνεται να αναφερθούν σε 1 γραμμή!)
3)Κωνσταντίνος Καραμανλής(Έδωσε γερές βάσεις για την ελληνική οικονομία)
4)Όλοι οι αγωνιστές του '21(Δεν χρειάζεται δικαιολογία)
5)Και φυσικά όλοι οι αρχαίοι που ξέχασα να αναφέρω!!!(Και πάλι δεν χρειάζεται δικαιολογία).Αυτές είναι οι προσωπικές μου επιλογές και πραγματικά δεν θέλω να έρθω σε ρήξη με κανέναν για αυτές.Την κριτική δεν την γλυτώνω οπότε...
Amanda!!
Νεοφερμένος
2) Χαρίλαο Τρικούπη
3) Ελευθέριο Βενιζέλο
4) Όμηρο
5) Ισοκράτη
Είναι πολλοί βέβαια...
stellaki_l
Νεοφερμένος
οΟοNantiAoOo
Πολύ δραστήριο μέλος
(μισω να κατεβω το καλαμι)
1ο βαζω τον Μ.Αλεξανδρο....(αν και ηταν κατακτητης στην ουσια)
επειδη εφτασε τοσο βαθια στην Ασια κατι εξαιρετικο για την εποχη του.
2ος (για μενα)ερχεται ο Αρχιμιδης
και 3ος ο Βενιζελος...επειδη εκανε πολυ καλο στη χωρα γενικως
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Ο Βενιζέλος στην ουσία σύρθηκε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, παρ'ολο που η θέση της Ελλάδος ήταν 100% ουδέτερη κι έτσι θα πρεπε να ήταν. Το 1915 οι Βρετανοί προσέφεραν την Κύπρο για να μπει στον πόλεμο η χώρα, αλλά εκ μέρους της Ελλάδας η πρόταση απορρίφθηκε. Τελικά μπήκε ένα χρόνο αργότερα, χωρίς όμως το βρετανικό μποναμά. Ειδικά στο θέμα της Μικρασιατικής Εκστρατείας, θεωρώ τόσο το Βενιζέλο όσο και τον Κεμάλ δύο εθνικιστές που χρησιμοποιήθηκαν από τις υπερδυνάμεις για να δημιουργήσουν κλίμα μίσους μεταξύ των δύο εθνοτήτων με απώτερο στόχο την οικονομική διείσδυση της Δύσης στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, όπως και τελικά έγινε. Ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό και στρατηγικό του σφάλμα κι επειδή τυχαίνει να είμαι καταγωγής Ίωνας, δεν υπάρχει περίπτωση να το διαγράψω από την ιστορία του ποτέ. Όχι, για μένα ήταν ένας πολιτικός με όραμα αλλά πολύ υπερβολικός, πάνω απ'το κεφάλι του και με πολλά σφάλματα και κακοήθειες που δημιούργησε στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Σίγουρα δεν τον βάζω μέσα στους Μεγάλους Έλληνες. Στους αξιοσημείωτους ναι, στους Μεγάλους όχι.
Μάλιστα, για να κάνω και λίγο πράξη την απόρριψή μου, τον άλλο μήνα που θα βρίσκομαι στα Χανιά δεν σκοπεύω να περάσω από τον τάφο του.
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν και γενικα βρισκω λιγο καπως αυτο το "διαγωνισμο" του σκαι
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Να είναι ο Σωκράτης κάπου, να τα βλέπει και να ρίχνει φάσκελα.
Καλά όλα, αλλά αυτό το "Ψηφίστε με" τι το ήθελαν μου λέτε;;
Δεν έχω προσέξει την δεκάδα, πάντως δεν θα ψηφίσω.
Fousekis
Δραστήριο μέλος
Daskalenko7
Δραστήριο μέλος
βενιζελο , κολολοτρωνη και παπανικολαου!
ΣΟΦΙΑ-ΦΑΙΗ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Fousekis
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.