PolySol
Δραστήριο μέλος
Χαχαχα...εγώ πάντως αν ήμουν καθηγήτρια και που έγραφαν "αξιότιμη" και "με εκτίμηση" θα γέλαγα!Γιατί θέλει τόση ανάλυση; Κι ένας φίλος μου έστειλε τις προάλλες email σε έναν καθηγητή για να ρωτήσει κάτι
Καλημέρα κύριε έγραψε στην αρχή
και στο τέλος «Ευχαριστώ πολύ»
Μην λέτε αυτά τα χαζά «αξιότιμε», «με εκτίμηση».
Αυτές οι χαζοτυπικότητες κουράζουν τους καθηγητές. Και ενα ευχαριστώ να πεις, μια χαρά ευγενικός θα είσαι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Χαχαχα...εγώ πάντως αν ήμουν καθηγήτρια και που έγραφαν "αξιότιμη" και "με εκτίμηση" θα γέλαγα!
Και οι καθηγητές αυτό κάνουν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Itach1
Διάσημο μέλος
Καλό είναι να σέβεσαι κάποιον αλλα οι τυπικούρες είναι γελοίες.
Ένα καλησπέρα/καλημέρα φτάνει τίποτα άλλο.
venividivici43946
Διάσημο μέλος
The awkward moment
Στέλνω mail στον καθηγητή να ρωτήσω κάτι για τα εργαστήρια, γράφω κύριε τάδε κλείνω "με εκτίμηση" και τα συναφή.
Μου απαντάει σε greeklish : "ksekiname 4 apriliou"
Απλά τραγικός.-
Alma Libre
Επιφανές μέλος
δε θα κάτσω να λέω "αξιότιμε κε''
PolySol
Δραστήριο μέλος
Κοίτα αγένεια!Άκου εκεί "κύριε Γιάννη"...η σωστή έκφραση είναι "αξιότιμε,αξιέπαινε,πολυφίλητε και εξαίρετε κύριε Ιωάννη",συνεχίζεις με ένα "θα είχατε την ευγενή καλοσύνη να με ενημερώσετε/πληροφορήσετε/απαντήσετε"...και μετά λες με ευπρέπεια το αίτημά σου προσθέτοντας οπωσδήποτε το απαραίτητο ερωτηματικό στο τέλος της φράσης σου(για καλύτερα αποτελέσματα να συμβουλευτείς το τελευταίο τόμο του Μπαμπινιώτη)...να φροντίσεις να πιάνει τουλάχιστον 10 σελίδες word...και κλείνεις φυσικά με ένα "σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέσατε για να μελετήσετε το ασήμαντο μπροστά στο μεγαλειώδες έργο σας,πρόβλημά μου...με μια πελώρια και τιτανοτεράστια εκτίμηση"!Εγώ πάλι και απο κοντά δεν λέω ολόκληρο κατεβατό. Κύριε Γιάννη, Κυρία Σίση, κύριε/α χψω.
δε θα κάτσω να λέω "αξιότιμε κε''
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Κοίτα αγένεια!Άκου εκεί "κύριε Γιάννη"...η σωστή έκφραση είναι "αξιότιμε,αξιέπαινε,πολυφίλητε και εξαίρετε κύριε Ιωάννη",συνεχίζεις με ένα "θα είχατε την ευγενή καλοσύνη να με ενημερώσετε/πληροφορήσετε/απαντήσετε"...και μετά λες με ευπρέπεια το αίτημά σου προσθέτοντας οπωσδήποτε το απαραίτητο ερωτηματικό στο τέλος της φράσης σου(για καλύτερα αποτελέσματα να συμβουλευτείς το τελευταίο τόμο του Μπαμπινιώτη)...να φροντίσεις να πιάνει τουλάχιστον 10 σελίδες word...και κλείνεις φυσικά με ένα "σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέσατε για να μελετήσετε το ασήμαντο μπροστά στο μεγαλειώδες έργο σας,πρόβλημά μου...με μια πελώρια και τιτανοτεράστια εκτίμηση"!
Δεν αντιλαμβάνομαι προς τι η ειρωνεία. Μήπως να αποτελειώσουμε και τα λίγα σωστά που έχουν μείνει;
PolySol
Δραστήριο μέλος
Όχι ρε...εννοείται ότι γράφουμε και μιλάμε ευγενικά στους καθηγητές,αλλά πάντα σε φυσιολογικά πλαίσια...απλώς κάποιοι υπερβάλλουν καμιά φορά...άσε και που ο καθηγητής το καταλαβαίνει ότι είναι λίγο δήθεν ή γλείψιμο όλο αυτό και τα πράγματα γίνονται χειρότερα(δε λέω ότι το παιδί το κάνει επίτηδες,αλλά έτσι φαίνεται παραέξω)...ε,και απλώς είπα να κάνω μια πλάκα πάνω σ' αυτό!Δεν αντιλαμβάνομαι προς τι η ειρωνεία. Μήπως να αποτελειώσουμε και τα λίγα σωστά που έχουν μείνει;
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Κοίτα αγένεια!Άκου εκεί "κύριε Γιάννη"...η σωστή έκφραση είναι "αξιότιμε,αξιέπαινε,πολυφίλητε και εξαίρετε κύριε Ιωάννη",συνεχίζεις με ένα "θα είχατε την ευγενή καλοσύνη να με ενημερώσετε/πληροφορήσετε/απαντήσετε"...και μετά λες με ευπρέπεια το αίτημά σου προσθέτοντας οπωσδήποτε το απαραίτητο ερωτηματικό στο τέλος της φράσης σου(για καλύτερα αποτελέσματα να συμβουλευτείς το τελευταίο τόμο του Μπαμπινιώτη)...να φροντίσεις να πιάνει τουλάχιστον 10 σελίδες word...και κλείνεις φυσικά με ένα "σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέσατε για να μελετήσετε το ασήμαντο μπροστά στο μεγαλειώδες έργο σας,πρόβλημά μου...με μια πελώρια και τιτανοτεράστια εκτίμηση"!
Ε είμαι αναιδής!
Τιτανοτεράστια.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Επίσης, ορισμένοι/ες έχουν έτοιμη την απάντηση - καραμέλα: "Κυρία Φέμιν (το επώνυμό μου) ό,τι λέει το ερώτημα, η διατύπωση είναι σαφέστατη". Υπάρχουν -όμως- και ευσυνείδητοι/ες καθηγητές/τριες.
Ως παλαίμαχη φοιτήτρια έχω δει περιτώσεις και περιπτώσεις.
Στην σχολή που φοιτώ πάντως αυτή την περίοδο οι καθηγήτριές μας είναι πέραν του δέοντος ευσυνείδητες.
JustLikeMaria
Εκκολαπτόμενο μέλος
για φροντιστηριο μιλαω!!δεν θα μιλουσα στον ενικο και τους καθηγητες στο σχολειο
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Έστειλα μια φορά μήνυμα στην καθηγήτριά μου, γιατί είχα μια απορία και είχα ξεχάσει να βάλω το "σοβαρό αβατάρ" πού είμαι με λευκό πουκάμισο, καρφίτσα κορόνα στο γιακά, μαύρο σακάκι και ισιωμένο ολόμαυρο μαλλί. Είχα βάλει αυτό το αβατάρ που έχω εδω. Παρ' όλα αυτά η καθηγήτρια δεν το σχολίασε -ή δεν το πρόσεξε ή αδιαφόρησε. Εγώ πάντως το κατάλαβα 12 ώρες μετά που ξανακοίταξα τα μαιλ μου και είχα ήδη λάβει το μήνυμα της καθηγήτριάς μου. Περιττό να σας πω ότι ήθελα να με καταπιεί η γη εκείνη τη στιγμή.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Βρε συντρόφια, ακούστε φάση να γελάσετε...
Δε νομίζω οτι είναι κάτι περίεργο. Δικαίωμά σου να βάλεις όποιο αβαταρ θέλεις. Η καθηγήτρια την απορία θα σχολιάσει, όχι το άβατάρ σου.
Μπορεί και να γέλασε απλά (δε το αποκλείω)
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορεί και να γέλασε απλά (δε το αποκλείω)
Πολύ το φοβάμαι.
x_xChristine
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ,
Χριστίνα (επιθετο μου)
;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kozi
Νεοφερμένος
οχι φυσικα,φυσιολογικοτατο ειναιΕρώτηση είναι βλακεία να τελειώνω το email με
Ευχαριστώ,
Χριστίνα (επιθετο μου)
;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
x_xChristine
Εκκολαπτόμενο μέλος
οχι φυσικα,φυσιολογικοτατο ειναι
ok ευχαριστώ
Anonyme
Δραστήριο μέλος
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Ερώτηση είναι βλακεία να τελειώνω το email με
Ευχαριστώ,
Χριστίνα (επιθετο μου)
;
Δεν είναι κακό. Εγώ γράφω, Με εκτίμηση, Κοντέσα Ηλιού. Της ίδιας σχολής είμαστε. Μπορεί να φαίνεται κοινότυπο, αλλά καλώς ή κακώς, έτσι το θέλουν και οι καθηγητές/τριες. Τι άλλο να πούμε, δηλαδή;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.