Πόσο σας επηρεάζει η οικονομική κατάσταση της χώρας στην επιλογή σχολής;

Πόσο σας επηρεάζει η οικονομική κατάσταση της χώρας στην επιλογή σχολής;;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 39)
  • Πάρα πολύ

    Ψήφοι: 7 17.9%
  • Αρκετά

    Ψήφοι: 8 20.5%
  • Λίγο

    Ψήφοι: 9 23.1%
  • Καθόλου

    Ψήφοι: 15 38.5%

coheNakatos

Δραστήριο μέλος

Ο Βαγγελης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Βύρωνας (Αττική). Έχει γράψει 662 μηνύματα.
Οι αλλαγές από την οικονομική κρίση (εξαφάνιση του προτύπου νεόπλουτου κακομαθημένου νεοέλληνα καταναλωτή, νέες επενδύσεις,...κτλ) θα αρχίσουν να φαίνονται μετά από 60 χρόνια.

Η επόμενη 10ετία με 20ετία θα είναι η χειρότερη που θα έχει βιώσει η χώρα μας από τον πόλεμο, αφού θα γίνει σύγκρουση οθωμανικών νοοτροπιών και πελατειακών συμφερόντων που μαστίζουν τον Έλληνα (πολιτικό, πολίτη, συνδικαλιστή..κτλ) με το νέο πρόσωπο της χώρα μας. Εξάλλου το ΔΝΤ θα φύγει μετά από 10 χρόνια περίπου από την χώρα μας. Θα έχουν αλλάξει πολλά.

Το θέμα είναι ότι θα ήταν θετικό μετά την επιτήρηση, η χώρα μας με αλλαγμένο προφίλ, να προσφέρει τις ευκαιρίες και τα δικαιώματα που προσφέρει η Δανία, η Γαλλία, η Νορβηγία,...κτλ στους πολίτες της και όχι να είναι κατεστραμμένη από εμφύλιες διαμάχες (μεταξύ των θιγμένων «συμφερότων»).

Θα ήταν πολύ λυπηρό ύστερα από όλη αυτήν την δοκιμασία (της αλλαγής ή της καταστροφής, ποιος ξέρει;) να αποτελούμε τον φτωχό νότο της Ευρώπης με συνθήκες ζωής τύπου Ρωσίας ή Βουλγαρίας! :/: Το αποτέλεσμα, εξαρτάται από την συμπεριφορά μας ως πολίτες αυτήν την χρονική περίοδο. Ας μην πληρώσουν και άλλες γενιές Ελλήνων τα σπασμένα από τα τωρινά σπασμένα (που θα επακολουθήσουν, από ότι βλέπω)...:(

Λυπάμαι που το λέω, αλλά τόσον καιρό δεν άκουσα κανέναν να λέει πως θέλει την Ελλάδα των επόμενων 20 χρόνων; Όλοι σκέφτονται βραχυπρόθεσμα και ωφελιμιστικά για τους κ**λομισθούς και κ**λοσυντάξεις....έλεος :sick: H ζωή δεν είναι μόνο τα λεφτά. Ας ψάξουμε και λίγο για ποιότητα! ;)

Οταν βγαινει το ΔΝΤ και λεει "Κοβουμε μισθους συνταξεις ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ μηνυμα η κοινωνια οτι δεν μπορει να συνεχιστει ετσι οταν παραλληλα οι βουλευτες μειωσαν 8/100 ΤΟΝ 15ο και 16ο μισθο τους (Ποσο δυσαναλογο εκεινη που κατακερματισαν την χωρα να δινουν μονο το 8/100 απο τους 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ,μισθους καθοτι περνουν 16 μισθους ) ΠΟΙΟ ειναι το μηνυμα που δινεται στον ΣΕΒ και στην υπολοιπη κοινωνια ?

Και δεν σκεφτονται βραχυπροθεσμα οι πολιτες φιλε μου οι καταστασεις τους κανουν γιατι οταν πεθαινεις της πεινας δεν σκεφτεσαι τι θα κανεις σε 10 χρονια ..

Φιλικα παντα , :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,669 μηνύματα.
Οσον αφορά το χρόνο που θα κρατήσει η κρίση στην Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα... έχει ακουστεί ακόμα και για μια δεκαετία ή και παραπάνω...

Μια οικονομική κρίση είναι ένα στοχαστικό μοντέλο, οπότε εφόσον μπλέκει πιθανοθεωρητικές παραμέτρους, είναι αδύνατο να ξέρουμε πότε θα λήξει. Η χρηματοοικονομία, η μαθηματική οικονομία (με την πιθανοθεωρία) δεν είναι καφεμαντεία. Οι όποιες «προβλέψεις» εμπεριέχουν στατιστικά σφάλματα. Εξάλλου η οικονομική κρίση δεν έχει οn-off. Η οικονομική κρίση πάντα θα υπάρχει άλλωτε σε μεγάλο ή μικρό βαθμό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πάντως, από όλο αυτό, θα αλλάξουν πολλά πράγματα προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Ποιος ξέρει... :hmm:Το κυριότερο που θα αλλάξει (πέρα από τις τσέπες) είναι η νοοτροπία του νεοέλληνα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Η νοοτροπία του Έλληνα δεν αλλάζει. Πραγματικά, παρατηρώντας την ιστορία μπορώ να πω πως η Ελλάδα δεν είχε ποτέ σταθερότητα. Εντάξει, δεν ειμαι ιστοριοφάγος αλλά οι γενικές μου γνώσεις αυτό μου λένε. Ακόμα και όταν υπήρχαν σημάδια σταθερότητας αυτα καταστράφηκαν απο άλλους...

Τώρα για τα σημερινά δεδομένα μπορώ να πω πως ο Έλληνας τα ήθελε και τα έπαθε. Δεν μπορείς να αφήνεις την κυβέρνηση να κάνει ότι θέλει, να διαδηλώνεις, και μετα να ξαναψηφίζεις τους ίδιους...και εδώ υπαρχει μια πολυ σημαντική παρατήρηση. Αν δεν ψηφίσεις τους ίδιους ποιους θα ψηφίσεις? Εδώ βλέπουμε πώς αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κανένας που μπορείς να εμπιστευθεις...οποτε τι κάνεις? Πολλοι δεν πανε να ψηφίσουν αλλα αυτό δεν βοηθάει σε τίποτα. Πραγματικά, μπορείτε να πείτε ότι θελετε για μένα αλλά πρέπει να γίνει κάτι πιο δραστήριο αν πραγματικά θέλετε να αλλάξει η νοοτροπία...

Αλλάζουμε θέμα. Πιστεύω πως όλο αυτο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τι θα επιλέξει να ακολουθήσει κάποιος μαθητής. Επίσης έτσι όπως πανε τα πράγματα πιστεύω πως θα κοπούν πάρα πολλοί μαθητές απο την εκπαίδευση. Και δεν είναι δυσκολο να το καταλάβεις. Αν δεν έχεις εστία και πρεπει να πληρώνεις νοίκι και ο ένας γονιός σου είναι άνεργος και ο άλλος παίρει ψίχουλα και έχει να μεγαλώσει αλλα 2 παιδια μικρότερα που πανε αγγλικά και έχουν πολλά άλλα έξοδα και έχει και δάνεια τότε πως να σε βοηθήσει? (μεγάλη πρόταση με χάλια δομη αυτη που έκανα) Τώρα φυσικά το πήρα προσωπικά μιλώντας για μένα αλλα η κατάσταση είναι ανάλογη σε πολλές οικογένειες. Θέλουν να σε βοηθήσουν οι γονείς αλλα εσύ ξέρεις ότι ειναι πολύ δύσκολο για αυτους. Η κατάσταση ειναι πολύ δύσκολη (το ξαναείπα?).

Τώρα να μιλήσω αποκλειστικά για μένα (οχι ότι πάνω δεν μίλησα και για μένα) πάω 2α λυκείου. Σκλεφτομαι πολύ σοβαρα να μην κάνω κανένα φροντιστήριο διότι είναι πολύ ακριβα για τη σήμερον ημέρα, αλλά και πάλι, ο πατέρας μου δεν θα μου έλεγε οχι, αλλά δεν είμαι χαζός, καταλαβαίνω τα προβλήματα. Εξάλλου αν διαβάσω το ίδιο δεν κάνει? (μιλήστε εσείς οι μεγαλύτεροι και πείτε για ποιόν λόγο θα μου προτείνατε να κανω φροντιστήριο). Τώρα για το τι θέλω να κάνω...πάντα σκεφτόμουν να κάνω πληροφορική, ήμουν παντα καλός, τα καταλάβαινα όλα στον υπολογιστή. Μέχρι που πριν απο 2-3 χρόνια "κατάλαβα" μερικά πράγματα και άκουσα ότι όταν θα αποφοιτώ δεν θα υπάρχει αποκατάσταση. Εκεί ήταν όταν προβληματίστηκα πολύ. Για να μην πολυλογώ ο πατέρας μου συμβούλεψε να γίνω οικονομολόγος. Οικονομική κρίση λέει, η εποχή αναζητά καλούς οικονομικούς. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει, παλιότερα μου άρεσαν αφάνταστα τα μαθηματικά αλλα όσο πιο εξειδικευμένα γίνονται τόσο πιο αλλόκοτα μου φαίνονται, πρεπει να μάθω τύπους χώρις να ξέρω τον λόγο που το κάνω αυτό. Απλα καν'το (λίγο άκυρο αυτο που γράφω απλα ήθελα να το αναφέρω). Εσείς τί λέτε για τις οικονομικές σχολές? Θα έχουν αποκατάσταση στην εποχή μας? Αν ναι τότε θα έχουν στην μίζερη (ετσι την καταντήσανε) χώρα που ζόυμε?

Όλα τα παραπάνω είναι οι γνώμες ενός 16χρονου που θέλει να δει ένα καλύτερο μέλλον, μάλλον ουτοπικό. Ζητώ συγνώμη για το αθλιο (οπως λέει η καθηγήτρια μου στην έκθεση αλλα έχει πολύ πλάκα γιατί ξερεις ότι το λέει για το καλό σου) κείμενο. Δεν είμαι και πολύ καλός στην έκθεση. Επίσης θα ήθελα να πώ ότι δεν είναι οτι σκέφτομαι μόνο τον κ**λομισθό αλλα θέλω εγώ να βοήθησω τους γονείς μου για τον κόπο που κάνουν αλλα και να μπορέσω να σταθώ μόνος στα πόδια μου.

(εντελώς ακυρο αλλα οι βουλευτές πόσο παιρνουν? περίπου? οικονομική κρίση δεν έχουμε? κόψτε απο τα περιττά έξοδα! αλλα και παλι το θεωρώ ακυρο γιατι πολιτικος=κερδοσκοπια και ο κυριος μισθος τους είναι το κλέψιμο. Απλα απο περιέργια ρώτησα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,669 μηνύματα.
Τα οικονομικά μοντέλα xdf21 είναι στοχαστικά (πιθανοθεωρητικά). Αυτό σημαίνει ότι οι προβλέψεις περί οικονομικής σταθερότητας της χώρας μας μοντελοποιούνται μέσω χαοτικών χρονοσειρών (δηλ., φέξε μου και γλύστρισε). Αβέβαιο το πότε θα επανακάμψουμε. Η Βενεζουέλα είναι από το 1980 υπό το Δ.Ν.Τ. και παρ' όλα αυτά συνεχίζει να είναι στο σημείο μηδέν. Καμία πρόοδος. Φτώχεια, πορνεία, ναρκωτικά, μιζέρια, ανεργία, εγκληματικότητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

yozerehs

Τιμώμενο Μέλος

Ο yozerehs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 4,969 μηνύματα.
Καθόλου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dominator

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Dominator αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 173 μηνύματα.
Ούτε στο ελάχιστο!

Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τη Μηχανολογία αλλά και τα Οικονομικά/Διοίκηση Επιχειρήσεων...αν περίμενα όμως να εργαστώ εδώ ως Engineer με μισθό 3 κι 60 και ένα σωρό ταμεία να περιμένουν τη "συνδρομή" μου,ζήσε Μάη μου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top