philosophos
Νεοφερμένος
με καλυψες...εγω ειχα να κανω ορθογραφικο λαθος απο τη β γυμνασιου και εκανα λαθος μια φορα σε αυτο το site για πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια...και εγινε ρεζιλι σε ολουσ σας..το χειροτερο ειναι οτι εκανα και στις πανελληνιες...ενω ολη τη χρονια δεν ειχα κανει ορθογραφικο λαθος στην εκθεση...σε αυτο το θεμα θα ηθελα να απαντησει και ο συναδελφος ΙορδανηςΜε ενοχλούν αρκετά τα ορθογραφικά λάθη γενικότερα, αλλά πραγματικά μου σπάνε τα νεύρα όταν τα συναντάω σε απλές λέξεις...ξέρετε σε υπερβολικά απλές λέξεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
penguin
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panos1994
Εκκολαπτόμενο μέλος
explorer
Εκκολαπτόμενο μέλος
:no1::no1::no1:εμένα με ενοχλούν απίστευτα!είναι σαν να ακους ενα ωραίο τραγούδι και ξαφνικά να ακους μια παραφωνία.Αλλοτε πιο διακριτική άλλοτε πιο έντονη.Με εκνευρίζει να γραφουμε επιπόλαια.Γιατί απλά είναι τα ελληνικά.ΑΝ σκέφτεσαι λίγο την ετυμολογία κατα 99,9%πέφτεις μεσα(και για τα απλά ελληνικά που μιλάμε δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη εμβάθυνση!).Η μητρική μας γλώσσα είναι!Όμως μερικές φορες είναι πολυ διασκεδαστικό.Ειδικά όταν ξέρω ότι αυτός που τα έγραψε μόλις τα ξαναδεί θα γελάσει κι ο ίδιος!
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
Βασικά και εγώ κάνω πολλά λάθη, αλλά όχι σε εύκολες λέξεις...Σε κάποιες απλά μπερδεύω λίγο τα ι...Άμα κάτσω να το ψάξω θα το βρω πως γράφονται, απλά στο ίντερνετ δεν με πολυενδιαφέρει να το ψάξω...Πάντως άμα δω κανένα κάνο ή εγό είναι που τα παίρνω...
tasakas
Νεοφερμένος
Λουκρητία
Πολύ δραστήριο μέλος
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν μαι αίνοχλουν! Με κάνουν να γαιλάο! Ηπάρχουν λαίξυς που αιντάξη , δηκεολωγήτε να κάνοις ωρθρωγραφηκά λάθει αλλά οίναι σπάνηες . Ώταν ώμος βλάιπης λέξης που χρισιμοποιούντε κάθαι μαίρα και κονταίβουν να σου παιταχτούν τα μάττια έξο ... ε τώτε δαιν ήναι κε πολλή καλώ !!!!!!
Αίλαιως!
Constantina!
Εκκολαπτόμενο μέλος
εμένα με ενοχλούν απίστευτα!είναι σαν να ακους ενα ωραίο τραγούδι και ξαφνικά να ακους μια παραφωνία.Αλλοτε πιο διακριτική άλλοτε πιο έντονη.Με εκνευρίζει να γραφουμε επιπόλαια.Γιατί απλά είναι τα ελληνικά.ΑΝ σκέφτεσαι λίγο την ετυμολογία κατα 99,9%πέφτεις μεσα(και για τα απλά ελληνικά που μιλάμε δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη εμβάθυνση!).Η μητρική μας γλώσσα είναι!Όμως μερικές φορες είναι πολυ διασκεδαστικό.Ειδικά όταν ξέρω ότι αυτός που τα έγραψε μόλις τα ξαναδεί θα γελάσει κι ο ίδιος!
Συμφωνώ απόλυτα!:no1:
thanosmylo
Δραστήριο μέλος
Μη με παρεξηγείτε, η φιλόλογος στο Γυμνάσιο μας τα 'χε πρήξει στην κυριολεξία, με τέτοια θέματα όπου μια φορά της είπα "Να κλίσω το ρήμα εγώ;" και κόντεψε να μείνει στον τόπο.Παραλίγο να με βάλει να το γράψω 50 φορές πως το σωστό είναι "κλίνω το ρήμα". Σοβαρά!.
Από τότε πάντα θέλω να μιλάω σωστά και με ενοχλούν τα λάθη στη γλώσσα μας είτε ορθογραφικά είτε στον προφορικό λόγο...Γιατί παιδιά κακά τα ψέματα όταν ακούμε κάποιον να λέει "Τρώω είδη υγιεινής ή να λέει Αρχινάω στις 17.00 σήμερα" είναι σπαστικό.
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
εμαίνα με αινοχλούν πολλή τα ωρθογραφικά λαθοι.. διλαδύ ελαιος.. εγό δεν κάνο πωτέ λάθοι.. όσω κι αν πσάκσεται δεν θα βρηται ούτε ενα..
Οχ ! Αιμύς η δήο πραίπη να αίχουμαι τω οίδηο λεξηκώ!!!!!!!!
Orestes
Δραστήριο μέλος
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Μέχρι 1 ηλικία νομίζω δικαιολογούνται...Άλλα να είσαι 15 χρονών και να μην ξέρεις να γράφεις σωστά τις λέξεις που χρησιμοποιείς καθημερινά στο σχολείο είναι απαράδεκτο..
Εκτός αν αναφερόμαστε σε παιδιά δυσλεκτικά ή παιδιά που δεν έχουν το απαραίτητο νοητικό επίπεδο για να μάθουν να γράφουν ορθογραφημένα.
VAGGKALL1
Δραστήριο μέλος
αλλα καποιες λεξεις τις απλοποιουν οι γλωσσολογοι π.χ. τρενο εω παλιοτερα ηταν τραινο και πολλα αλλα
The President
Νεοφερμένος
εμαίνα με αινοχλούν πολλή τα ωρθογραφικά λαθοι.. διλαδύ ελαιος.. εγό δεν κάνο πωτέ λάθοι.. όσω κι αν πσάκσεται δεν θα βρηται ούτε ενα..
Οχ ! Αιμύς η δήο πραίπη να αίχουμαι τω οίδηο λεξηκώ!!!!!!!!
κε αιγό τω ήδυο πίρα.
να πω την αλήθεια και εμένα με ενοχλούν. Είναι σπαστικό και δεν διαβάζονται έυκολα.
tolisman
Δραστήριο μέλος
κε αιγό τω ήδυο πίρα.
να πω την αλήθεια και εμένα με ενοχλούν. Είναι σπαστικό και δεν διαβάζονται έυκολα.
οι δέφτεροι πρότασοί σου ώμος είνε εντελός λάθως.. δεν κάνοι κακώ να ήμασται λήγο πχιο πρωσεκτική.!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.