Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koum
Πολύ δραστήριο μέλος
Νια, εινια.ρε παιδια εινια κακια που ξενερωνω με αυτους που κανουν <<χαζα>>ορθογραφικα λαθη?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος
Νια, εινια.
κουμακο κανεις λαθακια? δεν διαβαζες στο δημοτικο?
jj!
Τιμώμενο Μέλος
ρε παιδια εινια κακια που ξενερωνω με αυτους που κανουν <<χαζα>>ορθογραφικα λαθη?
Δεν έκανε μόνο ο Κουμάκος λάθοςΝια, εινια.
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν έκανε μόνο ο Κουμάκος λάθος
αυτο το κανω παντα γιατι παταω πιο γρηγορα το ι στον υπολογιστη αποτι το α! αμα ειναι να προσεχουμε και εδω μην μας ξεφυγει κανενα γραμμα την βαψαμε....!
εγω εννοω πχ να σου στειλει ο αλλος μνμ και να λεει...: ηπαμε οτι θα σηναντιομασταν σιμερα!
δηλ λαθη εντελως ξενε που βγαζουν ματι!οχι να απο βιασυνη!
bettina
Εκκολαπτόμενο μέλος
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος
Μιλαμε για αλλοιωση της γλωσσας απο ορθογραφικα, ενω το ελληνικο ιντερνετ ειναι 90% greeklishένιο?
και λιγα λες....
E και;Μιλαμε για αλλοιωση της γλωσσας απο ορθογραφικα, ενω το ελληνικο ιντερνετ ειναι 90% greeklishένιο?
Πρέπει να γράφεις και εσύ έτσι;
Ή μήπως δεν μπορείς να ανοίξεις ένα online λεξικό να δεις πως γράφεται μια λέξη;
Όχι, δε φταίει για όλα η τεχνολογία.
ginak
Νεοφερμένος
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
επίσης κάτι που μου τη σπάει και το βλέπω συνέχεια
ενεργητική β πληθυντικό --> -τε
παθητική --> -ται
εσείς παρκάρετε
το αυτοκίνητο παρκάρεται
(μου χει μείνει από μια πινακίδα)
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Βέβαια, η πλειοψηφία αυτών που μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά ΚΑΙ να στηρίξουν μια άποψη είναι άτομα που δεν κάνουν ΤΟΣΑ ορθογραφικά, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
NickTheGreek3
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο αδελφος μου απο την αλλη ειναι το ακριβως αναποδο. Με εχει ρωτησει μια φορα πως γραφεται το "καλησπερα"!!!
Στο θεμα μας, προσωπικα τα ορθογραφικα με ενοχλουν καπως, ειδικα αμα βγαζουν ματι. Ο διπλανος μου κανει ολο ορθογραφικα, και μου βγαινει μια εμφυτη ταση να τον πειραξω ("καημενο αλβανακι, δεν ξερεις ελληνικα" του λεω - για πλακα παντα). Αλλα γι αυτο υπαρχουν τα greeklish, σωστα;
vassilis497, δεν υπαρχει παθητικη του ρηματος παρκαρω! (παντως σωστη παρατηρηση)
MissKit
Επιφανές μέλος
Ένα παιδάκι μικρής ηλικίας είναι λογικό να κάνει λαθάκια όπως επίσης είναι λογικό να κάνει λάθη ένας άνθρωπος που δεν έχει τελειώσει το σχολείο, αλλά δε μπορώ να δεχτώ ότι ένας ακαδημαϊκός πολίτης, κατά τα άλλα, δε μπορεί να γράψει κάτι σωστά. Άλλο να μας ξεφύγει κάτι, ανθρώπινο είναι και όλοι κάνουμε λάθη, αλλά όταν αυτά είναι επαναλαμβανόμενα, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Επίσης, επειδή συνεργάστηκα για δύο χρόνια με μια εξαιρετική καθηγήτρια, που έψαχνε και την παραμικρή λεπτομέρεια στο λόγο, έχω αποκτήσει μεγάλο θέμα με τη λάθος χρήση πολλών λέξεων στην καθημερινότητα. Κάτι ζευγάρια όπως απλά-απλώς, ιδιαίτερα-ιδιαιτέρως, που ακούγονται πολύ συχνά λάθος έχουν γίνει ο πονοκέφαλος των φίλων μου.
Get a life, δεν το παρατήρησες μόνο εσύ.
Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι κακό να διορθώνεις κάποιον αλλά όχι και συνέχεια, είναι σπαστικό.
Κατά τ' άλλα όλοι κάνουμε λάθη.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
vassilis497, δεν υπαρχει παθητικη του ρηματος παρκαρω!
whatever
haroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
είμαι της άποψης βέβαια ότι αυτά είναι λεπτομέρειες και αλίμονο αν κολλήσουμε σε αυτά.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Μου τη σπάνε όσοι διορθώνουν και το παραμικρό λάθος του άλλου.
Get a life, δεν το παρατήρησες μόνο εσύ.
Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι κακό να διορθώνεις κάποιον αλλά όχι και συνέχεια, είναι σπαστικό.
Κατά τ' άλλα όλοι κάνουμε λάθη.
Συμφωνώ απόλυτα με την Θεωδώρα!Κανείς δεν είναι αλάνθαστος!
Προσωπικά,δεν με ενοχλεί...απλώς όταν είναι υπερβολικά , τότε ίσως παραξενεύομαι .. αλλά ok
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
Λοιπόν, ναι, με ενοχλούν πάρα πολύ. Αλλά θα εξηγηθώ. Ενοχλούμαι, όταν βλέπω ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στο σχολείο να κάνουν λάθη, όχι γενικά. Πόσο μάλλον αν η εκπαίδευσή τους έχει συνεχιστεί σε άλλα ιδρύματα.
Ένα παιδάκι μικρής ηλικίας είναι λογικό να κάνει λαθάκια όπως επίσης είναι λογικό να κάνει λάθη ένας άνθρωπος που δεν έχει τελειώσει το σχολείο, αλλά δε μπορώ να δεχτώ ότι ένας ακαδημαϊκός πολίτης, κατά τα άλλα, δε μπορεί να γράψει κάτι σωστά. Άλλο να μας ξεφύγει κάτι, ανθρώπινο είναι και όλοι κάνουμε λάθη, αλλά όταν αυτά είναι επαναλαμβανόμενα, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Επίσης, επειδή συνεργάστηκα για δύο χρόνια με μια εξαιρετική καθηγήτρια, που έψαχνε και την παραμικρή λεπτομέρεια στο λόγο, έχω αποκτήσει μεγάλο θέμα με τη λάθος χρήση πολλών λέξεων στην καθημερινότητα. Κάτι ζευγάρια όπως απλά-απλώς, ιδιαίτερα-ιδιαιτέρως, που ακούγονται πολύ συχνά λάθος έχουν γίνει ο πονοκέφαλος των φίλων μου.
Επειδή σε ενοχλεί πάρα πολύ να βλέπεις ορθογραφικά λάθη, πάρε και μια διόρθωση από εμένα: δεν είναι πόσο, αλλά είναι πόσω. Είναι "δοτική" του μέτρου ή της διαφοράς, και αυτό επειδή βρίσκεται κοντά σε επίρρημα συγκριτικού βαθμού ---> μάλλον.
... Της ξέφυγε αυτό της καθηγήτριας.
Μην ασχολείσαι με λάθη όπως: "απλώς-απλά". Είναι τουλάχιστον ανούσιο. Τουλάχιστον όμως.
... Να φανταστώ δεν έχεις ολοκληρώσει τη σχολική σου "πορεία", ε;
Και γενικά πολλοί από εδώ έχετε μεγάλο πρόβλημα, αν βλέπετε ορθογραφικά λάθη, αλλά την απάντησή σας πριν τη δημοσιεύσετε δεν την ελέγχετε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dalian
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.