Στελιο συμφωνώ 99% μαυτά που λες!Έχω μια ένσταση σχετικά μαυτό που λες για τα φροντιστήρια γιατι απ΄τη στιγμή που πηγαίνουν όλοι ή σχεδόν όλοι και είναι προσωπική επιλογή σου αν θα πας ή δε θα πας δεν τίθεται θέμα "ντοπαρίσματος" όπως λες!!!Και κατά καιρούς έχουν βγάλει στην TV άτομα που αρίστευσαν χωρίς φροντ.Και χωρίς να θέλω ναμαι απαυτούς τους μαλάκες που κατηγορούν το σύστημα για όλα με το συμπάθιο κιόλας άμα η παιδεία ήταν όπως πρέπει στη χώρα μας σε θέματα αξιοκρατίας όσον αφορά το εκπαιδευτικό δυναμικό δε θα υπήρχε λόγος να τρέχουν όλοι στα φροντιστήρια!!
Είναι, γιατί δεν είναι αξιοκρατικό. Πολύ απλό. ΤΟ παιδί που μένει στο χωριό, το παιδί που έχει οικονομικό πρόβλημα, δε μπορεί να πάει φροντιστήριο ή να κάνει ιδιαίτερα. Είναι σαφώς προσωπική επιλογή, αν διαθέτεις κατάλληλα μέσα.
Εγώ προσωπικά έκανα φροντιστήριο. Αλλά μου φαίνομαι ντοπέ σε σχέση με έναν άλλο που δεν έκανε και πίστεψε με, έτσι όπως είναι η παιδεία, δεν έχουν όλοι το δικαίωμα στη γνώση και στη μόρφωση. Ευχαριστώ τις συγκυρίες που με έφεραν σε αυτή τη θέση να μπορώ να 'χω την άνεση να κάνω φροντ, να αγοράσω βοηθήματα και να ασχοληθώ. Αν δεν έχεις οικογενειακή ηρεμία, ικανοποιητική οικονομική κατάσταση, όλα τα άλλα έρχονται σε δευτερη μοίρα. Αυτά τα παιδιά ντρέπομαι να τα κοιτάξω στα μάτια. Ντρέπομαι επίσης που είμαστε οι περισσότεροι παρτάκηδες. Οι συμμαθητές μας δεν είναι ανταγωνιστές αλλά συναγωνιστές. Αλλά αυτοί ξέρεις τι Δημήτρη; Δε θα βγουν ποτέ αυτοί στα κανάλια. Ζουν αξιοπρεπώς, δεν κλαίγονται, δεν επαίρονται. Αν δεν αξίζουν αυτοί ένα τεράστιο μπράβο , ποιος το αξίζει ; Εμείς; Που στην ουσία τα είχαμε όλα στο πιάτο; Τα μόρια μας θα ξεχαστούν γρήγορα, αλλά η ανθρωπιά δε ξεχνιέται ποτέ.
Στέλιος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.