Petrofskaya
Νεοφερμένος
Κι εγώ λίγο αργά... αλλά έχω ακούσει ότι ίσως το καλύτερο Φυσικό στην Ελλάδα είναι αυτό της Θεσσαλονίκης, το οποίο απ΄ό,τι έχω ακούσει είναι και το πιο δύσκολο. Πάντα μιλάω σύμφωνα με ό,τι μου έχουν πει. Δε μπορώ να ξέρω πιο είναι το καλυτέρο αφού δεν έχω σπουδάσει σε κανένα.
Της Θεσσαλονικης είναι μάλλον το χειρότερο απο οτι έχω ακούσει.. Οργάνωση 0 και έρευνα σε σχεση με αυτό της Κρήτης, πάλι 0. Εγώ είμαι στου Ηρακλείου και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koyote
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Korbu
Νεοφερμένος
nPb
Επιφανές μέλος
Korbu
Νεοφερμένος
Αλλά δε φταίνε πάντα οι καθηγητές...
nPb
Επιφανές μέλος
στεφγκολ
Νεοφερμένος
Korbu
Νεοφερμένος
Αλλά με καμία κυβέρνηση δεν είναι βρώμες. Αυτά τα γνωρίζω από καθηγητές(αριθμό και ονόματα δε λέω για ευνόητους λόγους), που διδάσκουν στα πανεπιστήμια Αθηνών, Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης. Είχα μία κουβέντα με έναν από αυτούς τις προάλλες στην Αθήνα, και μου είπε πως αν κρίνεις βάση αδικαιολόγητης δυσκολίας(εξηγώ παρακάτω), το Φυσικό Αθήνας είναι πρώτο και μετά των Ιωαννίνων.
Αδικαιολόγητη δυσκολία: Δυσκολία από την οποία ο φοιτητής δεν κερδίζει τίποτα και απλά κουράζεται, επειδή έτσι αρέσει στον καθηγητή για x λόγους.
nPb
Επιφανές μέλος
giorgos_1992
Νεοφερμένος
Απ οσο ρωτησα, μετεωρολογος μπορεις να γινεις μονο απο το φυσικο μιας κ η σχολη ικαρων πλεον δεν δινει την δυνατοτητα για σχετικο επαγγελμα..
Εδω μπαινει το ερωτημα λοιπον ποια σχολη φυσικης πρεπει να επιλεξω..
Τα κριτηρια που βαζω ειναι η φοιτητικη ζωη κ η ποιοτητα του πανεπιστημιου..
Ειμαι απο Αλεξ/πολη κ ειμαι αναμεσα σε Ηρακλειο και Θεσσαλονικη..
Καμια ιδεα? :xixi:
Thanks εκ των προτερων
Parallax
Εκκολαπτόμενο μέλος
giorgos_1992
Νεοφερμένος
Ναι απλα το φυσικο μου φαινεται πιο ενδιαφερουσα σχολη..Και από Μαθηματικό μπορείς να γίνεις μετεωρολόγος.
Η ερωτηση ειναι βασικα Θεσ/νικη ή Ηρακλειο..
Parallax
Εκκολαπτόμενο μέλος
giorgos_1992
Νεοφερμένος
η αληθεια ειναι οτι αγνοουσα την υπαρξη του ΣΕΜΦΕ..Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Φυσικό της Κρήτης.Γενικότερα επικρατεί η άποψη ότι είναι το καλύτερο τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και σε επίπεδο ερευνας.Γιατί έχεις αποκλείσει τα υπόλοιπα 3 (4 μαζί με την ΣΕΜΦΕ) όμως;
δεν το ειχα καν στο μυαλο μου
antonela
Εκκολαπτόμενο μέλος
gialouris
Νεοφερμένος
Korbu
Νεοφερμένος
Ονόματα δε λέω, οι βαθμολογίες βρίσκονται κάθε εξάμηνο στον πίνακα ανακοινώσεων...
Ειδικά στο 4ο εξάμηνο πάντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη σχολή...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kvgreco
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω ανέβει στο αστεροσκοπείο όπου είδα μεταπτυχιακούς φοιτητές από Ισπανία, Γερμανία. Φινλανδία και Χιλή(Στη Χιλή βρίισκονται τα μεγαλύτερα και πιό ιστορικά αστεροσκοπεία λόγω της πιό καθαρής ατμόσφαιρας στον πλανήτη όπως μας είπαν.Η καθαρότητα της ατμόσφαιρας είναι ο πιό σημαντικός παράγοντας γιά ακριβείς παρατηρήσεις.(Λίγο φυτά μού φάνηκαν οι φοιτητές και τελείως βιδωμένοι επι ώρες στις καρέκλες τους!)
Βέβαια απάντηση στο ερώτημα γιά το ποιό Φυσικό τμήμα είναι το καλύτερο δεν μπορεί να δοθεί.Και αυτό γιατί ένα τμήμα θα είναι καλύτερο στην προπτυχιακή εκπαίδευση άλλο στην έρευνα άλλο σε συγκεκριμένους τομείς.Αφού λοιπόν ενδιαφέρεσαι γιά την μετεωρολογία ψάξε να ρωτήσεις να μάθεις ποιό Φυσικό το ψάχνει πολύ πάνω στη Φυσική της Ατμόσφαιρας αν και η ενασχόλησή σου( ή ως επάγγελμα) με την μετεωρολογία θα έρθει αφού τελειώσεις το Φυαικό.Απ όσο ξέρω μπορείς να πας και από το μαθηματικό.
πηγατε στο πανεπιστημιο για τουρ;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.