jiyongie
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
supernaturalskg
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Εγώ παιδιά ξέρω αγγλικά όπως σχεδόν όλοι πλέον θεωρώ (έχω ECPE) και γαλλικά (έχω DALF C1) και τώρα θέλω να μάθω και Ιταλικά και Ισπανικά! Βέβαια, σκέφτομαι να ξεκινήσω από τα Ιταλικά, και γιατί τα καταλαβαίνω πάρα πολύ και μου είναι πιο εύκολα, αλλά και γιατί νομίζω ότι τα αγαπώ λίγο πιο πολύ από τα Ισπανικά
Είτε ασχοληθείς πρώτα με τα Ισπανικά, είτε με τα Ιταλικά, νομίζω πως είναι το ίδιο πράγμα επειδή μετά θα μπορείς να μάθεις σχετικά εύκολα την άλλη γλώσσα. Εγώ που ξέρω Ιταλικά καταλαβαίνω Ισπανικά και γνωρίζω ελάχιστα για τη γλώσσα.
supernaturalskg
Νεοφερμένος
Είτε ασχοληθείς πρώτα με τα Ισπανικά, είτε με τα Ιταλικά, νομίζω πως είναι το ίδιο πράγμα επειδή μετά θα μπορείς να μάθεις σχετικά εύκολα την άλλη γλώσσα. Εγώ που ξέρω Ιταλικά καταλαβαίνω Ισπανικά και γνωρίζω ελάχιστα για τη γλώσσα.
Ναιιιι το γνωρίζω, και λόγω Γαλλικών μου είναι πιο εύκολο! Απλά τα ιταλικά ήδη χωρίς να έχω κάνει τα καταλαβαίνω σε καθημερινές συζητήσεις και σε γραπτά κείμενα σε μεγάλο βαθμό, ενώ τα ισπανικά στο ακουστικό πιο δυσνόητα μου είναι
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Τα ολλανδικά με ιντριγκάρουν ιδιαιτέρως, έχω ακούσει πως είναι σα μίξη αγγλικών-γερμανικών, αλλά δε ξέρω κατά πόσο ισχύει.
Γνωρίζοντας και τις δύο γλώσσες, σε ικανοποιητικό τα αγγλικά και σε πολύ καλό στα γερμανικά, μπορώ να σου πω πως ισχύει. Χωρίς να γνωρίζω μπορώ να καταλαβαίνω ολόκληρα γραπτά άρθρα ( όπως και στα βελγικά), και να γράφω μερικά πράγματα.
Η προφορά τους απλά είναι περίεργη και γι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω το προφορικό
juste un instant
Επιφανές μέλος
Εγώ παιδιά ξέρω αγγλικά όπως σχεδόν όλοι πλέον θεωρώ (έχω ECPE) και γαλλικά (έχω DALF C1) και τώρα θέλω να μάθω και Ιταλικά και Ισπανικά! Βέβαια, σκέφτομαι να ξεκινήσω από τα Ιταλικά, και γιατί τα καταλαβαίνω πάρα πολύ και μου είναι πιο εύκολα, αλλά και γιατί νομίζω ότι τα αγαπώ λίγο πιο πολύ από τα Ισπανικά
Γενικά όλες οι λατινικές γλώσσες είναι όμορφες και αρκετά κοντινές, πολύ πιο κοντινές απο αλλες γλώσσες που συγγενεύουν μεταξύ τους. Δεν νομιζω να υπαρχουν αλλες γλώσσες που το 80% και παραπάνω του λεξιλογίου τους να είναι σχεδόν ίδιο...
American Economist
Επιφανές μέλος
Giovanni_
Επισκέπτης
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Anyway εγώ νομίζω θα ήθελα να συνεχίσω τα ισπανικά, τώρα που έχω χρόνο.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Τα σουηδικά πως τα βλέπετε;
Εγώ τα ειχα ξεκινήσει μόνη μου, μου φάνηκαν εύκολα. Βέβαια γνώριζα αρκετές λέξεις λόγω γερμανικων.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Imagine01
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χαχα ναι, έχεις δίκιο. (αλλά πιστεύω δεν θα ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά,είναι πιστεύω ανάλογα με την γλώσσα που θα επιλέξεις να μάθεις, εκεί παίζει ρόλο πιστεύω με το κατά πόσο θα βρεις κάποια δυσκολία στο να μάθεις μια νέα γλώσσα.. Αναλόγως την γλώσσα συμπεριλαμβάνοντας (την γραμματική,το αλφάβητο, την γραφή και την προφορά της)Ευτυχώς που τα γαλλικά, σουηδικά και ισπανικά έχουν μονο δυο γένη (αρσενικό και θηλυκό), αλλιως θα ηταν αρκετά δυσκολότερες γλώσσες...
Γεια σου Φώτη, τα σουηδικά που λες δεν είναι δύσκολα. Μπορεί να σου ακούγονται "wow και περίεργα στην αρχή όταν τα πρωτοακούσεις , αλλά στην πραγματικότητα είναι σχετικά εύκολα, εφόσον τα μισά είναι αγγλικά. (να πω και ένα fact) .. "Όπως είναι κιόλας γνωστό, η σουηδική γλώσσα θεωρείται απόγονος της αγγλοσαξονικής γλώσσας" Τέλος πάντων, πιστεύω ότι αν κάποιος θελήσει ποτέ να μάθει την σουηδική γλώσσα,καλό θα ήταν να γνωρίζει πρώτα καλά την αγγλική γλώσσα, αφού μεγάλο μέρος της σουηδικής γλώσσας περιέχει αγγλικές λέξεις, απλά με διαφορετική συνήθως προφορά και με διαφορετική γραφή. "παίζουν μεγάλο ρόλο τα φωνήεντα" π.χ hair = hår, ear = öra Δεν είναι κάτι το δύσκολο, μπορεί στην αρχή να βρείτε κάποια δυσκολία με το αλφάβητο και την γραφή "και λίγο με την προφορά" ,γιατί περιέχει κάποια επιπλέον φωνήεντα τα (å,ä,ö) όπου το καθένα από αυτά τα φωνήεντα, έχει διαφορετική προφορά από το άλλο, αλλά μόλις ξεπεράσετε αυτές τις πρώτες δυσκολίες μετά θα αφιερώσετε τον χρόνο σας στο να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας. Για αυτό αν πότε θελήσετε να μιλήσετε σε κάποιον Σουηδό,θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την προφορά σας αναλόγως "τι θέλετε να του πείτε" Tip: Να έχετε εξασκηθεί καλά με τον τρόπο προφοράς των λέξεων",γιατί μπορεί ο Σουηδός να καταλάβει κάτι άλλο από αυτό που θέλετε να του πείτε.. "Μου έχει συμβεί, για αυτό σας προειδοποιώ"Τα σουηδικά πως τα βλέπετε;
Τα μόνα σουηδικά που γνωρίζω είναι javla fita.Μην ζητήσεις την μετάφραση πάντως
Να μην μεταφράσω καλύτερα. " "
nPb
Επιφανές μέλος
Giovanni_
Επισκέπτης
Να μην μεταφράσω καλύτερα. " "
Δυστυχώς αυτά ήταν τα μόνα σουηδικά που έμαθα παίζοντας Counter Strike με πολυάριθμους Σουηδούς συμπαίκτες και αντιπάλους
nPb
Επιφανές μέλος
δηλαδή αν το απαιτεί η περίσταση να πω στα γερμανικά "χοντρό καθάρισμα" θα πρεπει να πω dick putzen;
ναι μάλλον
Imagine01
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στέλνω προσωπικό μήνυμα τι σημαίνει .. Δεν λέγονται αυτά εδώΤι σημαίνει javla fita; Σήμερα έμαθα ότι η λέξη dick στα γερμανικά σημαίνει παχύς (thick) όπως και το ρήμα putzen (καθαρίζω) με το z να διαβάζεται ως ελαφρύ "τσ".
Δυστυχώς αυτά ήταν τα μόνα σουηδικά που έμαθα παίζοντας Counter Strike με πολυάριθμους Σουηδούς συμπαίκτες και αντιπάλους
Χαχαχα Εε τι άλλο περίμενες να μάθεις μέσα από ένα παιχνίδι? Μόνο κακές λέξεις..
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Το dick παει κυρίως για σωματική ανάπλαση ή γενικώς για περιγραφές ανθρώπων/ προσώπων. Χρησιμοποιείται και σε μεταφορικές φράσεις όπως πχ dick befreundet ( κολλητάρια με την έννοια του στενοί φίλοι) ή σε αυτη: es herrscht dicke Luft ( επικρατεί βαριά ατμόσφαιρα)
Οι καλές DaF-Δασκάλες ( δασκάλες που διδάσκουν γερμανικά για ξένους) και δε οι Ελληνίδες επειδή ξέρουν το συμβαίνει με το ρήμα putzen που όλοι λατρεύουν να ακούν/ κλίνουν/ χρησιμοποιούν, οταν διδάσκουν το κεφάλαιο "σπιτι" που περιλαμβάνει κ δουλειές του σπιτου όπως ( das Bad putzen= Καθαρίζω το μπάνιο), die Fenster putzen (=καθαρίζω τα παράθυρα) χρησιμοποιούν και προτείνουν το sauber machen ( κανω καθαρό σημαίνει κατα λεξη άρα καθαριζω) και πιο εύκολο ειναι το "machen" στη κλίση και παρεξηγήσεις δεν έχουμε.
Σορρυ για το μαθημα ??????
American Economist
Επιφανές μέλος
Tribbiani
Νεοφερμένος
Μην βιάζεστε και αγχώνεστε, ειδικά όσοι είστε ακόμα στο γυμνάσιο-λύκειο. Αργά και σταδιακά για να σχηματίσετε καλές βάσεις στις γλώσσες που σας αρέσουν Μετά στο πανεπιστήμιο, βάλε μεταπτυχιακά, μετεκπαιδεύσεις και όλα τα συναφή, έχετε άνετα χρόνο να μάθετε και άλλες που σας αρέσουν. Και τα ταξίδια, οι φίλοι από άλλες χώρες, η πρακτική ή τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό δίνουν πολλές ευκαιρίες για βελτίωση/τελειοποίηση
justarandomgirl
Νεοφερμένος
Όμως, το πάθος μου είναι να μάθω ιταλικά και ισπανικά!
Παρόλα αυτά, αν είχα το χρόνο και κυρίως την οικονομική δυνατότητα θα ήθελα να μάθω όσο το δυνατόν πιο πολλές ξένες γλώσσες. (Κάποτε διάβαζα αγγλικά με το ζόρι και τώρα έχω φάει κόλλημα με αυτό το θέμα! )
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 93 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Billprs
- MarcoReus
- spring day
- Maria_Xagorari
- Fanimaid123
- Magigi
- Meow
- buffon85
- stergios191919
- Gus Roger10
- Johnman97
- Μανοςπετρ
- ggl
- Slytherin
- Memetchi
- giannhs2001
- jims
- stefan
- SlimShady
- Georgekk
- tsiobieman
- Joo
- Alexecon1991
- Scandal
- paulkin94
- thecrazycretan
- calliope
- nicole1982
- TonyMontanaEse
- Jocaste
- Panagiotis849
- Alexandros36k
- harry akritas
- No name
- Lia 2006
- Mhtrogoal
- KingOfPop
- charmander
- Scott
- Dimitris9
- AngieN
- Tommy_civil
- Giii
- alextheo
- fmarulezkd
- johnietraf
- StudyFreak04
- Lab13
- Fanimaid
- igeorgeoikonomo
- lenaki001
- Unseen skygge
- Alma Libre
- Άνιελ
- Viedo
- KateRdJ
- blanc
- uni77
- lnesb
- Άρτεμις Α.
- jimis2001
- Neos167
- Evaki_555
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.