Morphinr
Νεοφερμένος
είμαι πρώτη λυκείου και κάπως δεν έχω ιδέα! κάποιες φορές είμαι σίγουρη πως θέλω να πάω θεωριτική, και αλλές φορές σκέφτομαι να πάω τεχνολογική.. το ξέρω, διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους αυτές οι δύο κατευθύνσεις... μου αρέσει η αστρονομία, εχω και τηλεσκόπιο! ποια κατεύθυνση πρέπει να πάω για να σπουδάσω αστρονομία; επίσης σκέφτομαι να σπουδάσω γερμανική φιλολογία, επειδή έμενα 11 χρόνια στην γερμανία, και ετσι θα έπρεπε να πάω θεωρητική κατεύθυνση. έχω ακούσει όμως ότι δεν βρίσκεις εύκολα δουλεια... ποιός μπορεί να με βοηθήσει;
Δε ξερω κατα ποσο θα βοηθησουν στην αποφαση που θα παρεις αυτα που θα σου πω, αλλα πιστευω πως πρεπει να κανεις αυτο που σου αρεσει πιο πολυ.Αν σαρεσει η Γερμανικη Φιλολογια, βαλε στοχο να περασεις εκει.Δουλεια πιστευω πως θα βρεις καπου...Σχολεια/φροντιστηρια/ιδιαιτερα..Οι καλοι δε χανονται..Αντιθετα αν διαλεξεις κατι που δε σου αρεσει αλλα εχει επαγγελματικη αποκατασταση (τωρα), εκτος του οτι δε ξερεις αν θα εχει και στο μελλον αν κανεις κατι που δε σαρεσει θα το βαρεθεις με το καιρο με συνεπεια να μην εισαι καλη σε αυτο που κανεις (αφου δε θα εχεις και ορεξη να το κανεις) και τελος, ισως καταληξεις δυστιχισμενη.. =/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sofia_orestiada
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djfotis
Νεοφερμένος
το μόνο που με προβληματίζει στη θετικη, είναι η χημεία, όπου ουσιαστικά δεν έχει δωθεί μεγάλη βάση σε αυτήν..ενώ είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα...
Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να διδάσκεται πιο σοβαρά από το γυμνάσιο, ώστε έτσι να προετοιμάζονται σωστα τα παιδια για το λυκειο και να έχουν βάσεις να πατήσουν.
Τελικά μάλλον για την Β λυκείου Θετική και μετά Τεχνολογική...
tanoulitsa
Νεοφερμένος
Μαρια15
Νεοφερμένος
Constantina!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συμφωνω με τον προλαλησα πανω στο θεμα χημεια αν ειχε δοθει βαση απο το γυμνασιο και αν τα βιβλια μας επερναν το μαθημα πιο σοβαρα οχι σαν ιστορια θα ηταν πιο ευκολη η μεταβαση στο λυκειο τεσπα! Εγω μα το θεο δεν ξερω πεθαινω για νομικη αρα θεωριτικη αλλα και για οικονομικα αρα θετικη (η τεχνολογικη δεν με εμπνει!)! Πρεπει να επιλεξω αλλα φοβαμαι πως θα κανω τη λαθος επιλογη! :xixi:
Απ'ότι ξέρω, κι από θεωρητική μπορείς να πας οικονομικά.......... έτσι δεν είναι?
Kristal
Εκκολαπτόμενο μέλος
shikabalas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπον εγω ειμαι αναμεσα σε Τεχνολογικη-Θετικη.Θεωρητικη την εχω αποκλεισει εδω και αρκετο καιρο.Μισω οτι εχει να κανει με Αρχαια,Λατινικα και Κειμενα.Οποτε μεινανε τα δυο πρωτα.
Θετικη απο οτι εχω ακουσει ειναι πολυ δυσκολη,ειδικα η Χημεια.Και φοβαμαι οτι επειδη φετος δεν πολυπροσεχα Χημεια,δεν θα τα καταφερω του χρονου.
Τεχνολογικη ειναι πιο ευκολη και εχει και μαθηματα σχετικα με τεχνολογια & υπολογιστες που με ενδιαφερουν.
ΑΛΛΑ...
Ενδιαφερομαι για 3ο πεδιο,και συγκεκριμενα Φαρμακευτικη.Οποτε μαλλον προς Θετικη βαδιζω.
Αληθεια,γινεται να παω στην Β' Θετικη και αν δυσκολευτω να παω στη Γ' τεχνολογικη?Εχει καμια επιπτωση στα μορια αυτο?
miv
Επιφανές μέλος
Kristal
Εκκολαπτόμενο μέλος
christos4
Εκκολαπτόμενο μέλος
θέλω να περάσω ή οκονομικά ή πολυτεχνείο, άρα θετική ή τεχνολογική κατεύυνση.
Σκέφτομαι να πάω του χρόνου θετική γιατί στο σχολείο μου τουλάχιστον στην τεχνολογική του χρόνου θα είναι πολύ χαμηλό επίπεδο και στη τρίτη να πάω τεχνολογική, για να μην χρειαστεί να δώσω χημεία στις πανελλήνιες....τι λέτε??
sweety
Εκκολαπτόμενο μέλος
christos4
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγώ αναγκαστικά 8α πάω 8ετική(τα πάω χάλια σε αυτά τα μα8ήματα)
γιατί θα πας αναγκαστικά θετική??οι γονεις σου σε αναγκάζουν?
sweety
Εκκολαπτόμενο μέλος
γιατί θα πας αναγκαστικά θετική??οι γονεις σου σε αναγκάζουν?
όχι αλλά αφού 8έλω να πάω για αισ8ητικός πρέπει να πάω 8ετική.μακάρι να ήταν 8εωρητική που τα καταφέρνω πολύ εύκολα.
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
Και πάλι γιατί να χρειάζεται η θεωριτική όταν θέλεις να γίνεις αισθητικός? Ποιήματα θα απαγγέλνεις??Δε νομιζω οτι χρειαζεται να πας θετικη. Εκτος αν υπαρχει πανεπιστημιο αλλα νομιζω ειναι μονο σε ΙΕΚ.. στα ΙΕΚ μονο απολυτηριο ζητουν.
Stelios3
Νεοφερμένος
Για να λεει στους πελατες αναλογα ποιηματα εξυμνοντας την ομορφια τους!!!!Ποιήματα θα απαγγέλνεις??
Παντος για να διαλεξετε κατευθυνση κοιταξτε τι θελετε να περασετε και μην ακουτε ευκολο ή δυσκολο. Αν προσπεθεις διχως να βαριεσαι τιποτα δεν ειναι δυσκολο!:no1:
SnAk3
Νεοφερμένος
sweety
Εκκολαπτόμενο μέλος
ego tora opou na einai teliono tin A lukeiou..kai exo megalo agxos kai den ksero ti kateu8insi na akolou8iso.....8eoriti den pao gt den ta pao ka8olou kala alla oute me tin 8etiki eimai sigouros...(eimai toublo e?)
πόσο είχες μέσο όρο;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.