timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος
Συμφωνώ, δεν είπα το αντίθετο. Εκτός από κάποιους όρους που πρέπει να τους θυμάσαι απ'εξω πρεπει να κατονοείς τι διαβάζεις. Συμφωνώ επίσης και στην περίπτωση που πέσει καμιά ερώτηση κρίσεως και συνδυαστική στο ΑΟΔΕ θα γίνει καλή σφαγή στο συγκεκριμένο μάθημα και τα δεδομένα 20αρια και 19αρια που περιμένουν μερικοί θα πανε περιπατοΚαι η βιολογία γενικής θέλει κατανόηση. Χωρίς κατανόηση και καθαρή παπαγαλία αν μπει καμιά ερώτηση που θέλει λίγη παραπάνω σκέψη τα χάνεις. Το έβλεπα σε πολλά άτομα της θεωρητικής κυρίως που τους ρωτούσες κάτι το ξέραν από έξω αλλά κατά τα άλλα δεν είχαν καταλάβει καν τι διάβασαν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος
Σχεδόν πουθενά.Οποτε να υποθέσω πως αυτό το περίφημο "με δικά μας λόγια" δεν εφαρμόζεται πουθενά;
Dream Theater
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σχεδόν πουθενά.
Οποτε να υποθέσω πως αυτό το περίφημο "με δικά μας λόγια" δεν εφαρμόζεται πουθενά;
ΛΑΘΟΣ.
Στη βιολογια κατ μια χαρα μπορεις να τα πεις με δικα σου λογια αρκει να ειναι ορθα. Αλλα επειδη σε αυτο το μαθημα μια λεξη να αλλαξεις αλλαζει ολοκληρο το νοημα, αν δε μπορεις να εξηγησεις κατι με δικο σου τροπο, μη το ρισκαρεις και απλα μαθε κατα λεξη (σχετικο ειναι και αυτο) οτι λεει το βιβλιο.
Gate4
Επιφανές μέλος
Dream Theater
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στη βιολογια κατ μια χαρα μπορεις να τα πεις με δικα σου λογια αρκει να ειναι ορθα. Αλλα επειδη σε αυτο το μαθημα μια λεξη να αλλαξεις αλλαζει ολοκληρο το νοημα, αν δε μπορεις να εξηγησεις κατι με δικο σου τροπο, μη το ρισκαρεις και απλα μαθε κατα λεξη (σχετικο ειναι και αυτο) οτι λεει το βιβλιο.
Λάθος; Μπορεί όντως να πεις κάτι με δικά σου λόγια αλλά οι περισσότερες πιθανότητες ειδικά σε μαθήματα όπως η βιολογία είναι να κάνεις λάθος και να χάσεις τζάμπα μονάδες. Όποτε χίλιες φορές καλύτερα να συμβιβαστείς με την παπαγαλία όσο αντιπαθητική και να είναι.
αυτο λεω ακριβως παραπανω. π.χ. εγω δεν εχω κατσει πανω απο μια φορα να μαθω απεξω τη βιολογια. επειδη ομως ξερω να τα ερμηνευω, οτι χανω απο τα διαγωνισματα τα χανω επειδη δε θυμομουν το ταδε κομματι θεωριας (π.χ. καρυοτυπος)., ενω στις ασκησεις σπανια χανω απο δκαιολογηση, παρολο που τα εξηγω με δικο μου τροπο.
stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος
Marina-lalala
Νεοφερμένος
Gate4
Επιφανές μέλος
Και γιατί όλοι το μισούν αν είναι τόσο ωραίο;το αοδε είναι ωραίο σαν μάθημα, το να το αποστηθίζεις είναι η βλακεία
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
Θα σου πρότεινα να αλλάξεις λίγο το σκεπτικό σου, μπορεί η καθηγήτρια να μην σου ζητάει να τα μάθεις απ'έξω οπότε να μην σου κόβει μονάδες για αυτό..αλλά στις πανελλήνιες...δυστυχώς τα θέλουν απ'έξωαυτο λεω ακριβως παραπανω. π.χ. εγω δεν εχω κατσει πανω απο μια φορα να μαθω απεξω τη βιολογια. επειδη ομως ξερω να τα ερμηνευω, οτι χανω απο τα διαγωνισματα τα χανω επειδη δε θυμομουν το ταδε κομματι θεωριας (π.χ. καρυοτυπος)., ενω στις ασκησεις σπανια χανω απο δκαιολογηση, παρολο που τα εξηγω με δικο μου τροπο.
nikolaos p.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Gate4
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.