airbornegr
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Wolfie
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pc_girl
Νεοφερμένος
Ιατρική από θεωρητική είναι πρακτικά αδύνατο
Παράδειγμα το έφερα,επειδή έχει υψηλή βάση.Θέλω για κάτι πολύ λιγότερο....
-----------------------------------------
Περί Πανεπιστημίου Κύπρου, δες για μία πρώτη γεύση αυτό το Δημοσίευμα σε Ελληνική εφημερίδα: https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=42802
Αυτό διάβασα κ μίλησα για την ισχύ των πτυχίων.
-----------------------------------------
Παράδειγμα την εφερε την ιατρικη.
Στο θεμα μας: κατ αρχας για ποια σχολη ενδιαφερεσαι
Ακομα δεν καταλαβαίνω γιατι λες "πως μπαινουν Αθηναιοι στο πανεπιστημιο Κυρπου". Νομιζω πως ιδια διαδικασια ειναι για όλους
Μια φιλη μου έχει περάσει εκει στο τμημα φιλολογιας, ελληνικης φιλολογιας ή κάτι τετοιο. Πρεπει να καταθεσεις μηχανογραφικο στο πανεπιστημιο αυτο, κάπου μεσα Ιουλιου. Για να μπεις θα μετρησει ο ΓΒΠ και όχι τα μορια που έβγαλες στο πεδιο αυτο. Στη συνεχεια θα βγουν βάσεις για τις σχολες αυτες και εφοσον περάσεις, θα σου ζητηθει να αποφασισεις αν θα δεχτεις τη θεση η οχι. Η διαδικασια αυτη γινεται αφου βγουν οι βασεις στην Ελλάδα, επομενως εχεις περιθωριο εαν εχεις περασει εδω να μην πας. Αν δεν τη δεχτεις τοτε πηγαινει καποιος άλλος.
Αν δεν περασεις την πρωτη φορα που θα κανεις μηχανογραφικο καταθετεις εκ νεου μηχανογραφικο (εφοσον το επιθυμεις φυσικα) για τις θεσεις τις οποιες εγκατελειψαν ατυοι που ειχαν περασει αρχικα.
Αν περασεις τελικα θα σου ζητηθει ενα διπλωμα αγγλικών αλλά δεν ειναι αναγκαιο.
Τα διπλωματα στις σχολές της θεωρητικής είναι ισοτιμα με τα ελληνικα.
Περισσοτερα δε γνωριζω αν θελεις να ρωτησω κάτι πιο συγκεκριμενο πες μου και θα σου απαντησω το συνοτμοτερο.
Σ ευχαριστώ πολύ.Κ εγώ από ένα site βρήκα αυτά που λες.Θα πάω αύριο κιόλας στα γραφεία να δω τι ισχύει κ τι όχι.Όσο για τις μαρτυρίες φοιτητών στο συγκεκριμένο άρθρο απ ότι κατάλαβα πέρασαν από το πρώην ΔΕΚΑΤΣΑ.Ίδια διαδικασία δλδ με το αν έβγαινα έξω...Θα δείξει!Δεν με απασχολεί αυτό,αλλά να μπω στο συγκεκριμένο τμήμα.
Savior
Νεοφερμένος
Θα ηθελα να μαθω αμα καποιος εχει γνωση, ποιες ειναι προυποθεσεις για να μπορεσει να μπει καποιος στο πανεπιστημιο κυπρου ποιες ειναι οι προυποθεσεις οπως επισεις και οι βασεις
Συγκεκριμενα links θα ηταν πιο χρησιμα απο το να μου δωσετε απλα την σελιδα του πανεπιστημιο κυπρου
Ευχαριστω :no1:
spystou
Νεοφερμένος
Savior
Νεοφερμένος
spystou
Νεοφερμένος
Savior
Νεοφερμένος
spystou
Νεοφερμένος
Wolfie
Δραστήριο μέλος
spystou
Νεοφερμένος
stefa_1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το κοστος ζωης στην κυπρο ειναι υψηλο (αεροπλανα σπιτια κτλ)
Και οι συγκοινωνιες στην κυπρο μπορει και να σε δυσκολεψουν.Θα μ'αρεσε βεβαια να πηγαινα εκει,αλλα δεν βγαινω οικονομικα!
efi_11
Εκκολαπτόμενο μέλος
Savior
Νεοφερμένος
Σκεφτικα κυπρο γιατι μου ειπαν οτι ειναι καλες οι σχολες και επειδη ειμαστε σε καλες σχεσεις μαζι τους και τα σχετικα ειναι ευκολο να αναγνωριστουν τα πτυχια...
Τωρα αυτο που ειπες spystou σχετικα με τις νεες σχολες που θα γινουν πολυτεχνικες εχεις καποιο σχετικο link να παραθεσεις για να δω ακριβως τι ειναι?
Γιατι αμα ειναι ετσι τοτε εμενα προσωπικα με βολευει
...και thnks για τις απαντησεις με βοηθατε παρα πολυ
spystou
Νεοφερμένος
Savior
Νεοφερμένος
Το μηχανογραφικο που μας εχουν δωσει να σου πω την αληθεια δεν το εχω κοιταξει(ακομα). Τωρα για το εξωτερικο ουτε εγω ηθελα και τοσο πολυ αλλα δεν ξερω ποσο καλα θα τα παω (υπολογιζω γυρω στο 14-15) γιαυτο και ηθελα να βρω μια αξιολογη σχολη μηχανολογιας-πληροφορικης και τα σχετικα...
Οδηγο για την καθε σχολη οπως το link που μου εδωσες δεν μας εχουν δωσει οσο για την δημιουργια των νεων σχολων, φαινονται αρκετα ενδιαφεροντα τα τμηματα...
Πρεπει ομως να δουμε και πως θα πανε και οι βασεις...
yoooo!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το ΤΕΠΑΚ (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου) είναι δημόσιο Πανεπιστήμιο, σχετικά πρόσφατο θα έλεγα. Ο χρόνος λειτουργίας του θα 'ναι γύρω στα 2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά λειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2007). Δεν ξέρω γιατί στην αντίληψη αρκετού κόσμου θεωρείται ΤΕΙ ή έστω υποβαθμισμένο, αλλά από εντυπώσεις που έχω ακούσει είναι μια χαρά.Το τεχνολογικό πανεπιστήμιο Κύπρου είναι κάτι σαν ΤΕΙ?
----
Όπως και να 'χει, Savior, δώσε βάση σε όσα είπε η φίλη spystou - με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη τα λεγόμενα της. Ψάξε τις σχολές εκεί Ελλάδα και μετά βλέπεις γι' αλλού. Καλή τύχη σου εύχομαι.
stefa_1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Wolfie
Δραστήριο μέλος
Το ΤΕΠΑΚ (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου) είναι δημόσιο Πανεπιστήμιο, σχετικά πρόσφατο θα έλεγα. Ο χρόνος λειτουργίας του θα 'ναι γύρω στα 2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά λειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2007). Δεν ξέρω γιατί στην αντίληψη αρκετού κόσμου θεωρείται ΤΕΙ ή έστω υποβαθμισμένο, αλλά από εντυπώσεις που έχω ακούσει είναι μια χαρά.
----
Όπως και να 'χει, Savior, δώσε βάση σε όσα είπε η φίλη spystou - με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη τα λεγόμενα της. Ψάξε τις σχολές εκεί Ελλάδα και μετά βλέπεις γι' αλλού. Καλή τύχη σου εύχομαι.
Είχα δει το πρόγραμμα σπουδών των Μηχανολόγων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και μου θύμιζε περισσότερο ΤΕΙ.Επίσης στην Ελλάδα προσπαθούν να μετονομάσουν τα ΤΕΙ σε τεχνολογικά πανεπιστήμια...
Civilara
Περιβόητο μέλος
Η μετονομασία των ΤΕΙ σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια και η αναμόρφωση του επιπέδου σπουδών τους θα γίνει υποχρεωτικά καθώς προβλέπεται από την συνθήκη της Bologna την οποία έχει ψηφίσει η Ελλάδα. Στα πλαίσια της συνθήκης της Bologna θα εφραμοστεί το σύστημα πιστωτικών μονάδων ECTS και θα αναγνωριστούν τα διπλώματα σχολών 5ετούς φοιτήσεως ισότιμα με master ενώ τα πτυχία των ξένων ιδιωτικών κολλεγίων που έχουν παραρτήματα και στην Ελλάδα θα αναγνωριστούν ισότιμα με εκείνα των πανεπιστημίων.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.