Καλώς ήρθες Antisocial . Καλή αρχή.
Οι ώρες που διαβάζεις αν δεν είναι παραγωγικές δεν έχουν καμία σημασία . Δηλαδή, να διαβάζεις όσες ώρες σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι έτοιμος και ότι δεν άφησες κάτι. Για τη φυσική, και εγώ των αδερφών Σαββάλα δουλεύω , έχει οργανωμένη θεωρία και μπόλικες ασκήσεις. Το θεωρώ αρκετά καλό βοήθημα, αλλά στις επαναλήψεις σίγουρα των Μαθαδιουδάκη/Παναγιωτακόπουλου θα είναι αρκετά χρήσιμο εργαλείο.
Το μόνο που έχεις να κάνεις για την φυσική είναι να μην αφήνεις κενά στην θεωρία και να κάνεις όλες τις ασκήσεις που σου βάζουν. Αν δεν έχεις κενά όλα θα κυλήσουν όμορφα. Άν έχεις, θα τα καλύψεις. Μην αγχώνεσαι από τώρα με τη φυσική, είναι αρχή. Αν την διαβάσεις και την δουλέψεις όλα θα πάνε καλά. Έχεις μπροστά σου έναν ολόκληρο χρόνο.
Rage,rage against the dying of the light.. Ιωάννα έδωσες φετος η δίνεις του χρόνου;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Agnwsth
Δραστήριο μέλος
Rage,rage against the dying of the light.. Ιωάννα έδωσες φετος η δίνεις του χρόνου;
Το '19 δίνω
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Μέσα στο άγχος, το διάβασμα και τα διαγωνίσματα, μη ξεχάσετε να αφήσετε λίγο χρόνο για ξεκούραση και... όνειρα!
Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, είμαι εδώ
PS: https://www.youtube.com/watch?v=26U_seo0a1g&t=164s για εμένα το απόλυτο βίντεο
Panos25
Νεοφερμένος
Panagiotis849
Δραστήριο μέλος
Αρχικά, καλή αρχή Η ώρα διαβάσματος διαφέρει απο μαθητή σε μαθητή και δεν αξίζει να ακούς τους άλλους πόσες ώρες διαβάζουν. Με αυτό τον τρόπο αγχώνεις τον εαυτό σου. Οι ανάγκες του κάθε μαθητή είναι διαφορετικές. Τώρα, επειδή εγώ ήμουν στην κατεύθυνση της οικονομίας, θα σου πω μόνο για τα μαθηματικά. Θεωρώ πολύ καλά βιβλία (1ο + 2ο), του Παπαδάκη (εκδόσεις Σαββάλας).Καλησπερα παιδια,ειμαι καινουργιο μελος και θα ηθελα να σας ρωτησω κατι.Προετοιμαζομαι για τις Πανελλαδικες του χρονου και θα ηθελα ορισμενες συμβουλες:Σε μαθητες που εχουν περασει απο αυτη την διαδικασια πως οργανωνατε το διαβασμα σας ωστε να ειναι αποδοτικο και ποσες ωρες διαβαζατε καθημερινα;Επιπλεον,ποια βοηθηματα χρησιμοποιουσατε και τα θεωρειτε καταλληλο οδηγο για μια σωστη προετοιμασια;Ειμαι στην κατευθυνση των Θετικων Σπουδων εχοντας επιλεξει επιπλεον Μαθηματικα.Ευχαριστω!!
Υ.Γ. Δώσε βάση απο την αρχή και μην αφήσεις καθόλου κενά μέσα στη χρονιά
Guest 092312
Επισκέπτης
Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται διάβασμα, προς Θεού, και δεν ξέρω και τι είδους διαβάσματος χρειάζεσαι εσύ, εσύ το ξέρεις. Οπότε διάβασε αρκετά ώστε να νιώθεις εσύ έτοιμος, τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.
Ειδικά στα θερινά, μην εξαντλήσεις τον εαυτό σου γιατί σε περιμένει μία ολόκληρη χρονιά. Βάσει αυτού του σκεφτικού όμως μην αμελήσεις και το διάβασμά σου γιατί σκέψου ότι μετά θα έχεις σχολεία, φροντιστήρια κλπ. Βάλε πρόγραμμα να βγάζεις ένα κομμάτι όποτε σε βολεύει (πρωί ή απόγευμα), ακολούθησέ το, και τις άλλες ώρες να ξεσκάς. Δηλαδή μην υπολογίζεις "σήμερα θα διαβάσω χ ώρες" αλλά "σήμερα θα βγάλω το χ κομμάτι της ύλης" και όσο πάρει.
Από βοηθήματα, σου προτείνω οπωσδήποτε για Φυσική τον Μαθιουδάκη και Χημεία τον Σαλτερή. Μαθηματικά δεν είχα, no clue.
Καλή τύχη σου εύχομαι!
American Economist
Επιφανές μέλος
Panos25
Νεοφερμένος
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπερα παιδια,ειμαι καινουργιο μελος και θα ηθελα να σας ρωτησω κατι.Προετοιμαζομαι για τις Πανελλαδικες του χρονου και θα ηθελα ορισμενες συμβουλες:Σε μαθητες που εχουν περασει απο αυτη την διαδικασια πως οργανωνατε το διαβασμα σας ωστε να ειναι αποδοτικο και ποσες ωρες διαβαζατε καθημερινα;Επιπλεον,ποια βοηθηματα χρησιμοποιουσατε και τα θεωρειτε καταλληλο οδηγο για μια σωστη προετοιμασια;Ειμαι στην κατευθυνση των Θετικων Σπουδων εχοντας επιλεξει επιπλεον Μαθηματικα.Ευχαριστω!!
Τα παιδια με εχουν καλυψει πληρως.Αυτο που θελω κι εγω να σου πω ειναι οτι οταν λες θα διαβασω 2 ωρες θα διαβασεις οντως 2 και το μυαλο σου θα ειναι εκει ουτε στο μεσσετζερ(τυχαιο παραδειγμα) ουτε πουθενα αλλου.
Απο μαθηματικα αν και χρησιμοποιουσα πολυ μπαρλα θα σου πω κι εγω παπαδακη λογω πληθωρας ασκησεων.Στο τελος σου προτεινω να παρεις του μπαρλα το επαναληπτικο και ενα που λεγεται το 3ο και 4ο θεμα πανελλαδικων (νομιζω 5 ευρω εχει και εχει 29 θεματα).
Απο φυσικη σιγουρα Μαθιουδακη αν θεωρεις τον εαυτο σου δυνατο.Αν δεν εισαι τοσο δυνατος προτιμησε των αδελφων Σαββαλα(Αγγελος Σαββαλας+).Απο πενεση δεν εχω ιδεα.
Χημεια Σαλτερη στανταρακι.Εχει απλα τα παντα και απειρες ασκησεις.Το μονο κακο ειναι οτι χρειαζεσαι καποιον καθηγητη να σου λεει τι θα κανεις και τι θα διαβαζεις απο μεσα.
Μια τελευταια συμβουλη.Διαβαζεις πολυ καλα την θεωρια (απο το σχολικο εννοειται),ωστε να φτασεις σε ενα σημειο που να μπορεις να την εξηγεις και σε ενα 5χρονο και δινεις εμφαση στις ασκησεις του σχολικου.
Αυτα απο μενα καλη επιτυχια!!
Agnwsth
Δραστήριο μέλος
American Economist
Επιφανές μέλος
Agnwsth
Δραστήριο μέλος
American Economist
Επιφανές μέλος
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
Παιδιά , βοήθεια. Την δευτέρα ξεκινάω 4η εβδομάδα θερινών, και μας είπε ότι στα μαθηματικά θα μπούμε όρια. Νιώθω πως τρέχουμε και δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Διαβάζω περισσότερο μόνη μου για να αφιερώνω όσο χρόνο πρέπει, αλλά δεν ξέρω αν είναι "νορμάλ" να προχωράμε τόσο γρήγορα.
Νταξει δεν υπαρχει θεμα και στο φροντιστηριο ενος φιλου μου τα ιδια κανανε και το 16 εγραψε 19,9 μαθηματικα.Το φροντ απλα σου δινεις τις βασεις αλλα δεν αρκει.Την περισσοτερη δουλεια εσυ την κανεις.Εσυ συνεχισε κανονικα οπως κανεις και τωρα και οποτε εχεις απορια ρωτα τον καθηγητη σου
Panagiotis849
Δραστήριο μέλος
Το τρέχετε λίγο αλλά εντάξει! Ό,τι δεν καταλαβαίνεις, να ρωτάς, όσες φορές και αν χρειαστεί για να το καταλάβεις τελείως! Αν δεν ρωτάς και ανέχεσαι τους ρυθμούς του φροντιστηρίου (νιώθοντας ότι είναι γρήγοροι), στο τέλος θα έχεις αρκετά κενά. Διέκοψέ τους και πες τους τι συμβαίνει. Σίγουρα το φροντιστήριο είναι υποστηρικτικό για τους μαθητές, όμως οι μαθητές κάνουν το 70% της δουλειάς διαβάζοντας σπίτι μόνοι τουςΠαιδιά , βοήθεια. Την δευτέρα ξεκινάω 4η εβδομάδα θερινών, και μας είπε ότι στα μαθηματικά θα μπούμε όρια. Νιώθω πως τρέχουμε και δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Διαβάζω περισσότερο μόνη μου για να αφιερώνω όσο χρόνο πρέπει, αλλά δεν ξέρω αν είναι "νορμάλ" να προχωράμε τόσο γρήγορα.
Unseen skygge
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτά από εμένα, Καλή επιτυχία στον αγώνα σας και καλό καλοκαίρι μετά τα θερινά!
Agnwsth
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα συνεχίσω να διαβάζω μόνη μου όσο περισσότερο μπορώ.
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος
Panos25
Νεοφερμένος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 27 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.