manolis_98
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εγω το ιδιο! Καλη μας αρχη!
Καλή αρχή να 'χουμε
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleop
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι εχεις δικιο.Απλως ανεφερα τις εμπειριες μου γενικα.Δηλαδη αφαιρεσαν αυτα τα κομματια και προσθεσαν τα ρευστα.Ενταξει τι να πω;
Πολύ ωραία τα λες kleop απλώς έχω την αίσθηση ότι στη Φυσική έχουν αφαιρεθεί:
- Ηλεκτρικές ταλαντώσεις
- Ηλεκτρομαγνητικά κύματα
- Ανάκλαση - Διάθλαση
*Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CaneSenpai
Δραστήριο μέλος
Νικος Σκουλ(ας)
Νεοφερμένος
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Πίστεψέ με, το ποντιακό δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεταιTo Ποντιακό μπροστά σε αυτό που έβαλαν φαντάζει ευκολάκι
Dias
Επιφανές μέλος
Πολλά είναι τα αναγκαία. Λογικά, κάποιος που τελειώνει το Λύκειο και θέλει να σπουδάσει Θετικές, Τεχνολογικές, Ιατρικές, Παιδαγωγικές Επιστήμες (και όχι μόνο αυτές) θα πρέπει να έχει έρθει (έστω και στοιχειωδώς) σε επαφή με τα παρακάτω κεφάλαια Φυσικής:Στη φυσική δεν είναι αναγκαίο και το ρευστό? (έτσι έχω ακούσει τουλάχιστον)
[Τα ΠΡΑΣΙΝΑ είναι στην ύλη του Λυκείου - τα ΚΟΚΚΙΝΑ δεν είναι]
ΜΗΧΑΝΙΚΗ: Ευθύγραμμες κινήσεις - Στατική υλικού σημείου - Νόμοι Newton - Έργο και ενέργεια - Σύνθεση κινήσεων - Κυκλική και καμπυλόγραμμη κίνηση - Ορμή και κρούση - Μηχανική στερεού σώματος - Συστήματα αναφοράς - Βαρυτικό πεδίο - Υδροστατική - Αεροστατική - Δυναμική ρευστών - Μοριακά φαινόμενα.
ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ: Θερμική διαστολή - Θερμιδομετρία - Νόμοι ιδανικών αερίων - Μετατροπές φάσης - Κινητική θεωρία της θερμότητας - Θερμοδυναμική - Διάδοση θερμότητας - Στοιχεία μετεωρολογίας.
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ: Ηλεκτρικό πεδίο - Συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα - Μαγνητισμός - Ηλεκτρικό ρεύμα και μαγνητικό πεδίο - Ηλεκτρομαγνητική επαγωγή - Εναλλασσόμενο ρεύμα - Ηλεκτρικά όργανα και μηχανές - Αγωγιμότητα στερεών και υγρών - Αγωγιμότητα αερίων και κενού - Ημιαγωγοί - Ψηφιακά ηλεκτρονικά - Αρχές τηλεπικοινωνιών.
ΚΥΜΑΤΙΚΗ: Μηχανικές ταλαντώσεις - Μηχανικά κύματα - Ηχητικά κύματα - Ηλεκτρικές ταλαντώσεις - Ηλεκτρομαγνητικά κύματα - Ανάκλαση και διάθλαση φωτός - Φωτομετρία και οπτικά όργανα - Φασματοσκοπία - Φωτεινές πηγές - Κυματικά οπτικά φαινόμενα - Θεωρία σχετικότητας.
ΝΕΩΤΕΡΗ ΦΥΣΙΚΗ: Κβαντική Φυσική - Ατομικά πρότυπα - Ακτίνες Χ - Ατομικός πυρήνας - Ραδιενέργεια - Πυρηνικές αντιδράσεις - Στοιχειώδη σωματίδια.
vasilakis13
Δραστήριο μέλος
Αν θέλουμε οι μαθητές να εντάσσονται πιο ομαλά στο πανεπιστήμιο μπορούμε να καθιερώσουμε κάποιο προπαρασκευαστικό έτος (ελπίζω να λέγεται έτσι ) ή να ενισχυθεί ο θεσμός των φροντιστηρίων στο πανεπιστήμιο (εννοείται με δαπάνη του πανεπιστημίου) ώστε να καλυφθούν τα κενά. Τα μαθήματα γενικής παιδείας θεωρώ ότι πρέπει να ενισχυθούν και να δίνεται η δέουσα προσοχή σε αυτά, μιας και τώρα όντως σπαταλώνται ανούσια διδακτικές ώρες σε αυτά. Αρκετά από αυτά όπως η ιστορία, η βιολογία, η φυσική, τα μαθηματικά, η κοινωνιολογία είναι πολύ ενδιαφέροντα. Εσείς δεν τα βρίσκετε ενδιαφέροντα?
Dias
Επιφανές μέλος
Έχουμε κάνει σχετική μελέτη. Αν χρωμάτιζα τον πίνακα για πριν το 1980, τα κόκκινα θα ήταν ελάχιστα. Για την εποχή των δεσμών (1980-2000), τα πράσινα θα ήταν αρκετά περισσότερα από τα κόκκινα. Πριν 2-3 χρόνια, κάποια όχι λίγα σημερινά κόκκινα ήταν πράσινα. Πολύ απλά, η ύλη της Φυσικής στο λύκειο είναι φθίνουσα συνάρτηση του χρόνου. Ο λόγος; Το ποια μαθήματα θα διδάσκονται στη μέση εκπαίδευση, ποια θα είναι η ύλη τους και πόσες οι ώρες διδασκαλίας τους, καθορίζεται κυρίως από την ισχύ των συντεχνιών. Οι φυσικοί πάντα ήταν και είναι αδύναμη ομάδα χωρίς προσβάσεις στην εξουσία. Οι βιολόγοι είναι αρκετά ισχυροί και διαρκώς καταφέρνουν να παίρνουν τα πάνω τους. Οι πληροφορικοί κάποτε είχαν μεγάλη δύναμη, αλλά τώρα μάλλον την έχασαν και τους έβαλαν στη γωνία. Ο προηγούμενος υπουργός παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος (καθηγητής Παντείου), μέσα σε μια νύχτα διπλασίασε τις ώρες κοινωνιολογικών, πολιτικών, νομικών κλπ μαθημάτων, ώστε να βολέψει τη συντεχνία του.Τελικά περισσότερα είναι αυτά που δεν κάνουμε παρά αυτά που κάνουμε . Αν συγκεντρώσουμε όμως τα αντικείμενα που θα έπρεπε να διδάσκονται από κάθε μάθημα για να είναι προετοιμασμένοι οι μαθητές για όλες τις σχολές της κατεύθυνσής τους μάλλον δεν θα επαρκούσε το σχολικό έτος ακόμα κι αν καταργούσαμε τα μαθήματα γενικής παιδείας.
Γατόπαρδος.
Πολύ δραστήριο μέλος
damn
Πολύ δραστήριο μέλος
formio4
Εκκολαπτόμενο μέλος
αν υπάρχει ενδιαφέρον θα το γράψω, πέρσι ήμουν ακριβώς στο ίδιο σημείο και θα ήθελα κάποιος να μου δώσει αυτές τις συμβουλές...
Θανασης Α.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mary.Usalove
Νεοφερμένος
damn
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχω να προτείνω ένας βοήθημα αοθ για όσους ακολουθήσουν την κατεύθυνση πληροφορικής και οικονομίας.Οσον αφορά το αοθ έχω να προτείνω το βοήθημα του σαβαλλα με τους 4 συγγραφείς λαζανης τζηρος τέντες και ένας άλλος δεν θυμάμαι ειναι τοπ βοήθημα ευαγγέλιο.Ειδικα τα παραδείγματα που έχει ειναι πιο σημαντικά και από της ασκήσεις προς λύση.Όσο αφορά την αεεπ τώρα να πάρετε το βοήθημα του Παναγιώτη τσιωτακη εκδόσεις σαββακας.Στο αοθ προσπαθείτε να διαβαζετε την θεωρία πολυ καλά γιατί θα σας βοηθήσει και στις ασκήσεις αλλα και γιατί αν ξέρετε την θεωρία θα έχετε σίγουρα ένα 25/25 στα Σ/Λ και στα πολλαπλής επιλογής και ένα 20/25 στην ερώτηση ανάπτυξης λέω 20/25 γιατί όλο και κάποιος αλθος εντοπίζεται στην ανάπτυξη.Επισης μην κανεται υπερβολές στο αοθ όσο αφορά τις ασκήσεις και να λύνεται εκείνες που σας βάζει ο φροντιστή αλλα και ένα βοήθημα για έξτρα δικη σας εξασκκσξ δεν θα ήταν άσχημο όπως αυτό που πρότεινα παραπάνω.Τωρα όσον αφορά την αεεπ προσπαθειστε να πιάσετε οσονπερισσοτερες μονάδες μπορείτε απο το πρώτο που πιάνει 40 και το δευτερο επίσης παλεύεται.Τώρα τα αλλα δυο ειναι θέματα ειναι θέμα εξασκισης καιβκατανοησηςβτου μαθήματος γιναυτο χρειάζεται να λύνεται ασκήσεις και να μην έχετε πολλές απορίες.Αυτα.Καλο κουράγιο.
Θανασης Α.
Εκκολαπτόμενο μέλος
damn
Πολύ δραστήριο μέλος
GiorgosBusbis
Νεοφερμένος
GiannisPsyx
Νεοφερμένος
Εγώ θα πάω θετική και συγκεκριμένα θέλω 3ο πεδίο (επιστήμες Υγείας)
Φροντιστήριο εδώ στην Κρήτη ξεκινάμε 1 Ιουλίου και κλείνουμε 15 Αυγούστου και μετα ξανά από Σεπτέμβριο..
Άντε να δούμε... Καλή μας αρχή!!
Υ.Γ Στόχο έχω για Ιατρική,Φαρμακευτική ή Βιολογία
Νικος Σκουλ(ας)
Νεοφερμένος
Μάλλον κάποιοι θα μείνουν παραπονεμένοι
Γατόπαρδος.
Πολύ δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.